Bebek Beslenmesi konserve balık

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esraaydin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2009
132
0
116
İstanbul
kızlar oğlum 7buçuk aylık 8den itibaren balık verebiliyoruz sanırım komşum konserve ton balıkları varya ondan verebilirsin dedi ama ben emin değilim siz nedersiniz tecrübeli anneler??? birde yemeklerie artık et tavuk olayı ekelemem gerekiyorya bunu nasıl yapcam tavuğu haşlayıp minik mink elimle ayırıp yemeklerinemi ekleyim kıymayı kavurup sebze çorbalarınamı ekleyeceğim yardımcı olursanız sevinirm.. ilk olduğundanmıdır bilmem her yeni bir besine başlayacağım zaman heyecanlanıyorum elim ayağıma dolaşıyor :)) şimdiden teşekkürler arkadaşlar...

merhabalar...Benimde ilk bebeğim ve ek gıdalar gerçekten başlarken onlar kadar bizide zorluyor.Bebeklere özellikle 1 yaşa kadar konserve vermeyi tavsiye etmiyor doktorlar.sende balığı suda haşla ve sonra ezerek kullan.Ben şuanda kıyma için aynı işlemi yapıyorum.3 kez çekilmiş kıymayı az suda pişirip sonra sebze püresine ekliyorum ve hepsini birden blenderdan geçiriyorum.Benim ki seviyor inşallah senin bebeğinde afiyetle yer.

teşekkür ederim arkadaşım peki öyle yapayım valla sanırım benimkide yer maşallah pek seçmiyor helede blendırdan geçmiş birşeyi muhakkak yiyor ama ben pek kullanmıyorum kıymayı senin dediğin gibi pişirsem püresine eklesem (blendırdan geçirmesem) olmazmı?

balığı konseve olarak vermeyin bence de ,fırına verip üzerine çok az tereyağı koyuyorum
tavuğu haşlayıp çorbalarının içinde elimle küçük küçük parçalayıp veriyorum
kıymayı da biraz teryağı ile kavurup çorbasını onun üzerine yapıyorum

doktor pek kokulu olmayan balıkları trcih et levrek veya alabalık dedi
yoksa sevmezmiş ben de kendimize kızarttığım levrekten hafiften tattırdım
sevdi bakalım daha çok verince napacak bilemiyorum....

levrek somon
gerçek alabalık
ve kalkan bunlar bebekler için oldukça vitaminli balıklar konserveye gelince asla alma

merhaba,
oglum 1 yasında,konserve balık yenı yenı vermeye basladım.Tazesı varken konserveye basvurmak dogru degıl,bir de bazen bana bıle agır gelıyor bebege de dokunabılır.tavuk but veya kanat haşladıktan sonra suyuna tel sehrıye,sebzelerden katarak yemegını yapabılırsın.haşladıgın tavugu da pure olarak verebılırsın.kıymayı yagsız tencerede bıraz kavurduktan sonra dıger corba malzemelerını katıp yemegını yapabılırsın,yagı yemek pıstıkten sonra katılması daha saglıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…