Konkordato talebi reddedilen Pamukkale resmen iflas etti

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
1035863036.jpg

Konkordato talebi reddedilen Pamukkale resmen iflas etti
© Fotoğraf : Twitter
EKONOMİ
14:02 24.01.2019(Güncellendi 14:06 24.01.2019)URL'yi kısaltın
0 1141
Türkiye'nin en köklü şehirlerarası otobüs firmalarından Pamukkale'nin konkordato talebini reddeden mahkeme, şirketin iflasına karar verdi.

1035863047.jpg

© FOTOĞRAF : TWİTTER

İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Pamukkale AŞ'nin konkordato talebini reddederek şirketin iflasını kararlaştırdı.

Şirketin mali durumuna ilişkin raporları inceleyen mahkeme heyeti, firmanın ticari faaliyetlerini sürdürmesine imkan olmadığına hükmederek konkordato talebini reddetti ve iflas kararı verdi.

İzmir merkezli firma 27 Ekim'de konkordato talebiyle mahkemeye başvurmuştu. Pamukkale'nin bağlı markaları ile birlikte 600 otobüsü bulunuyordu.

https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201901241037270606-pamukkale-yolcu-ulasimi-iflas/

Yazık oldu gül gibi otobüs firmasına, ben çok memnundum hizmetlerinden, valla üzüldüm.

Gencligimde baska otobuse binmezdim, uzuldum bu hale gelmesine.. Konkordatoya muracat cogalinca onun da kanununu degistirmisler diye duymustum. Collezione da konkordatoya muracat etmis. O da batacak galiba..

Pamukkale firması bugün açıklama yaptı. iflasa itiraz edeceklermiş ve çalışmaya devam edeceklermiş.
Kabul edilir mi bilmiyorum ama iyi bir firmaydı umarım sorun çözümlenir.
Varan, Ulusoy, Collezione...yılların firmaları bir bir gidiyor.
Torku da 1 milyar dolarlık borcunu yapılandırmak istiyormuş.
Zaten işsizlik oranı çok fazla. Hala kriz mriz yok diyorlar.

Pamukkale Turizm'le ilgili flaş gelişme

5ab24a1418c773206c12f43f.jpg

Dinçer GÖKÇE

5c4b232567b0a90a4ca4ea76.jpg

Dün iflasına karar verilen Pamukkale Turizm ile ilgili bugün önemli bir karar alındı.

İzmir Asliye Ticaret mahkemesi dün; konkordato talep eden Pamukkale Turizm için iflas kararı vermişti. Bu kararla birlikte şirketin dosyası icra iflas müdürlüğüne gönderildi.

3500 ÇALIŞANI VAR

Müdürlük bugün, şirketin faaliyetinin devamı yönünde karar aldı. Bu kararla birlikte 3500 çalışanı olan Pamukkale Turizm, ilk alacaklılar toplantısına kadar faaliyetine devam edecek.

FAALİYETLERİ DENETİMDE OLACAK

Anılan toplantıya kadar şirketin faaliyetleri, icra iflas müdürlüğünün atayacağı denetçinin kontrolünde olacak.

ANADOLU ULAŞIM İÇİN EK SÜRE

57 yıl önce kurulan Pamukkale Turizm'in bir diğer markası Anadolu Ulaşım için ise başka bir mahkemede görülen davada 2 aylık ek geçici mühlet kararı verildi.

MAHKEMENİN KARARI SÜRPRİZ OLDU

Konuya ilişkin Pamukkale Turizm Hukuk Koordinatörü adına yapılan açıklamada şöyle denildi: “Mahkemenin atadığı denetleme komiserinin hakkımızdaki raporu olumluydu. Konkordato sürecinin sonunda alacaklı konumunda olan çözüm ortaklarımız olumlu ve uzlaşmacı görüş bildirdiler. Komiser raporlarımız da olumlu yönde çıktı. Ancak mahkeme, bilirkişi incelemesi veya süre uzatması vermeden bir anda iflas kararı verdi. Mahkemenin bu kararı vermesini gerektiren hiçbir durum yokken iflas demesi, bizim için kötü bir sürpriz oldu. İstinaf mahkemesine başvuracağız. Hukuki süreç devam ediyor” denil.

10 BİN KİŞİ GEÇİMİNİ SAĞLYIOR

Açıklamanın devamında “Ayrıca 3 bin 500 çalışanımız var. Aileleriyle birlikte 10 bin insan geçimini Pamukkale’den sağlıyor. Konkordatoda biz çalışanlarımızın alacaklarını ödemek zorundayız ama iflasta böyle bir zorunluluk yok, muhatap iflas masası. İşçilerimizin ve ailelerinin kaderiyle ilgili karar vermek bu kadar kolay mı? Türkiye’de şehirlerarası taşımacılıkta iki büyük firmadan biri hakkında iflas kararı verirseniz bu durum diğer firmanın tekel olması anlamına gelir. Özellikle bu süreçte rakip firmanın bilet fiyatlarını düşürmesi iyi niyetle bağdaşmıyor. Mahkemenin tüm bunları dikkate alması gerekir” denildi.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/pamukkale-turizmle-ilgili-flas-gelisme-41094897

Pamukkale firması bugün açıklama yaptı. iflasa itiraz edeceklermiş ve çalışmaya devam edeceklermiş.
Kabul edilir mi bilmiyorum ama iyi bir firmaydı umarım sorun çözümlenir.
Varan, Ulusoy, Collezione...yılların firmaları bir bir gidiyor.
Torku da 1 milyar dolarlık borcunu yapılandırmak istiyormuş.
Zaten işsizlik oranı çok fazla. Hala kriz mriz yok diyorlar.
Hiç üzülmeyin konkordato talep edenlere...
İflas edenlere üzülebiliriz...
Plan işlememiş iyi olmuş..
İflası kabul etmeyip, konkordato talep ediyor..
Demek ki konkordatoluk bir durumu yokmuş..
Parası olan firmaların çok işine geldi konkordata isteyip parayı mevduata yatırıp alacaklıları 25 yıl süründürmek..
Konkordato alacaklıların parası ile borçlunun refahının devamı demektir ve suistimale çok açıktır..
İflası kabul etmiyorsa neden konkordata istemiş ??
Ortalık fırsatçıdan geçilmiyor..
topla malı piyasadan, kes çekleri.. aldığın malı biraz eksiğine nakite çevir.. zaten konkordata borcun 3 de 1 inin silinmesi kalanın yıllara yayılarak ödenmesi demek .
Sonra çekleri ödeyemiyorum konkordato de.. borçları 25 yıla yay.. yatır parayı mevduata tıkır tıkır borç öde refahını da koru... ölürsende bu arada alacaklılar su içsin mirasçılar bayram etsin..
ne güzel di mi ?
Bizde ödemeyi 2 gün geciktirince utanalım :olamaz:

Son düzenleme:
Umarım iflas etmezler. Ben gerçekten bıktım her yerde metro görmekten.

X