Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 'Konjuge Pnömokok Aşısı' (KPA)/100 dolarlık aşıyı devlet ödeyecek

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

soytarxix

Deniz Anası :))
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2007
6.198
1
41
Az önce okudum ve herkes ile paylaşmak istedim.
Sağlık ocağıyla yapmış olduğum görüşmede dün akşam itibariyle 6 ay üstü bebekler içinde Pnömokok aşısını yapıyorlarmış

Haber aynen şöyle :

Sağlık Bakanlığı, bebek ölümlerini azaltmak için koruyucu tedavi yöntemlerine ağırlık verdi. En son zatürre ve menenjit gibi hastalıkları önleyen 'Konjuge Pnömokok Aşısı' (KPA) aşı takvimine alındı.
Çağlar Avcı haberi

Bebeklere bir yaşına kadar dört doz halinde yapılacak aşı için devlet çocuk başına 100 dolar ödeyecek.

Pnömokok, 2008'in Kasım ayından itibaren uygulanmaya başladı. İlk önce kış şartları düşünülerek, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde takvime konuldu. Ocak ayından itibaren ise tüm Türkiye'ye yayıldı. Sağlık Bakanlığı, hastalıklarla etkin mücadele için 2009 aşı bütçesini 300 milyon TL'ye çıkardı.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Torunoğlu, bebeklerin korunması için büyük fedakarlıklar yaparak fiyatı çok yüksek olan pnömokok aşısını takvime bağladıklarını açıkladı. Aşının eczanede tek doz fiyatının 110 lira olduğunu belirten Torunoğlu, bakanlığın uzun pazarlıklar sonucunda bunu 25 dolara (42 TL) çektiğini aktardı. Aynı aşının Amerika'da 70 dolar (117 TL) olduğunu vurguladı. Aşılama oranlarının Türkiye'de yüzde 96'lara ulaşması ise bakanlığın bir diğer başarısı. Önceki yıllarda bu oran yüzde 60-70'ti. Başarıyı, özverili çalışmalara bağlayan Torunoğlu, "Aşıların toplumun her kesimine ulaşması için kendi kurumlarımızın yanında özel sağlık kuruluşlarına da ücretsiz dağıtıyoruz. Hatta gelemeyen kişiler olursa bizzat ayaklarına gidiyoruz." dedi.

Ankara'da iki gün süren 'Pnömokok Aşıları Sempozyumu'nda 11. aşı olarak takvime konulan KPA, enine boyuna tartışıldı. Pnömokok bakterisi zatürre, menenjit, orta kulak iltihabı ve sinüzit gibi hastalıkların en önemli sebebi. Sempozyumda konuşan Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, aşının hastalıklara karşı korunmada tek yol olduğunu kaydetti. Pnömokok hastalıklarının son dönemde antibiyotiklere karşı direnç kazandığı için tedavisinin güçleştiğine dikkat çekti. Okulöncesi çocukların yaklaşık yarısının boğazlarında bu bakterinin bulunduğunu da aktardı.

Pnömokok aşısı 2, 4, 6 ve 12. aylarda birer doz olarak uygulanıyor. İki yaş altı çocukların bu süreyi kaçırmaları halinde farklı uygulamalar da yapılıyor. Tüm aşılar özel ve devlet hastanesi farkı olmadan ücretsiz vuruluyor. Dünyada zatürre (pnömoni) yüzünden yılda ortalama 4 milyon çocuk hayatını kaybederken, Türkiye'de yılda yaklaşık 250 çocuk pnömokoka bağlı menenjit geçiriyor. Bunların 50'si yaşamını yitiriyor.

valla canım ben hıç vurdurmadım amasyadakı drmuzunda oglu vardı efeden bıkac ay buyuk ben gerek görmuyorum ben bıle ne kızıma ne ogluma vurdurdum dedı

bende bunu merak ediyordum işte..en kısa zamanda sağlık ocağını arayıp yada gidip görüşeceğim..
bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim cnm..
kızıma kesin vurdurmak istiyorum..
tülayın oğlu melek efede zatürreden hayatını kaybetmişti..
rabbim tüm yavrularımız korusun inşallah

Sibelcim öyle düşünme,pnömokok zatüre menejit ortakulak ihtihabı ve sünizüt hastalıklarına karşı 5 yıl bebelerimizi koruyor. Normalde çok pahalı olan bu aşıyı devlet aşı takvimine aldı. Sana herhangi bir külfeti olmayacak sadece Efe yi sağlık ocağına götüreceksin birde kazandıklarını düşün. Efe nin sağlığını düşün.

- Zehracım,Elifcim rica ederim canlarım, bence önce arayın gitmeden bazıları hayır yok diyorlarmış.
ben özellikle bizim mahallenin sağlık ocağını arayıp sordum üst kat komşumuz var orda.Bana ne çabuk haberin oldu bize dün akşam yazı geldi dedi. Ondan okeyini aldıkdan sonra sizlerle gönül rahatlığıyla paylaşmak istedim.

cnm sen nedemek ıstedıgımı anlamadın sanırım tabıkıde ben oglumun ıyılıgını saglıgını duşunucem fakat dr ozaman bana bunu demıştı ve yasımızın aerttık gectıgını duşundum sadece artık ası takvımınede gectıyse ızmıre gıdınce vurdururum

Sibel evet mesajındam gerek görmedi dr um bende vurdurmam anladım. :)
öpüyorum seni ve efeyi.

sağol canım bu haberi belkiyordum çünkü böyle bişey olacağından haberim vardı öptüm sağol tatlım

Bilgi için teşekkürler

İçerik nedeniyle” Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri“Bölümüne taşınmıştır
Editör arkadaşımın da bilgisine

evet bende duydum geçen hafta gititm yaptırdım ama ilk dozu yapılmadı 6 ay içinde yapılması gerekiyomuş.ama diğer aşılar yapılacak.

eee biz hala parayla yaptırıyoruz nasıl iş?
devletin aşı takvimine aldığını biliyorduk zaten, yeni bir haber değil bu ama mayıs sonrası doğan bebekleri kapsadığı için bize ücretsiz yapmadılar
biz zaten 2 doz yaptırmıştık, kalan 2 dozu da kendimiz yaptırıyoruz

e güzel haber o zaman,1 mayıstan sonra doğanları kapsayacaktı ama,genişlettilerse ne ala.
biz de bir türlü gidip yaptımaya başlamamıştık,bizim doktor da önermişti bize,bu doktorların ekol ve tutum farkları da beni öldürecek bir gün..

Arkadaşlar,

Bu sabah kızım için ilk dozunu yaptırdık ikinci doz için iki ay sonra gelin dediler. ve sağlık ocağında ücretsiz yaptırdık. Eğer bu haberin yanlışlık yapı olsaydı yapmazlardı.

Bazı Sağlık ocakları kabul etmiyorlar yok öyle bir kampanya felan diyorlar, günahları boyunlarına.
Araştırın peşini bırakmayın devletin ücretsiz vurduğu aşıya para vermeyin.

Bilgilerinize. ve Sevgilerimle.

bende bu habere çok sevindim yaklaşık 10 gün öncede bu konuyla ilgili sağlık bakanlığına mail atmıştım mayıs 2008den önce doğan bebeklerede bu aşının yapılması için

Maşallah bakanlığımız iyi çalışmış vurulamayan çocuklar için çok sevindim....Ama Mayıs 2008 öncesi doğanlara 2-3 ay öncesine kadar vurulmayacak dediler ve ben gittim cebimden yaptırdım klava: e bu ne şimdi?

merhaba hangi semtte oturuyorsunuz acaba

arkadaşlar ii sağlık müdürlüğünü aradım bana aşıyı çocuk druna yazdırırsam devletin karşıladığını ve sağlık ocağında vurdurabileceğimi söylediler

arkadaşlar ii sağlık müdürlüğünü aradım bana aşıyı çocuk druna yazdırırsam devletin karşıladığını ve sağlık ocağında vurdurabileceğimi söylediler

hayır ya ben saglık ocagında vurdurdum böyle bi teferruata gerek yok gidiyosun ası kartlarına zaten eklenmiş bu ası diğerleri gibi yapıyolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…