- 2 Kasım 2023
- 9
- 0
- 1
- 29
- Konu Sahibi aslihannn01
-
yorumunuz ve vermiş olduğunuz destek için çok ama çok teşekkür ederim o kadar sıkınıtlı süreçlerden geçiyoruz ki anlatamıyoruz süreç nasıl ilerledi biraz bilgi verebilirmisin birde tip kaçtıMerhaba benim bebeğime de 22 haftalıkken sol akcigerinde aynı tani konuldu.bebegim sağlıkla doğdu şuan iki aylık.dogumdan sonra tomografi çekilmesi gerekiyor.onumuzdeki ay tomografi cektirecegiz.Endiselenmeyin hamileliği kendinize zehir etmeyin
aynı durum şuan bizdede var sağ akcigerin 3 te 2 si kistle kaplı inşallah yaşadığınız mutluluğu bizde yaşarız ve bebişimiz sağlıkla doğar bizde adanalıyız adanada hangi doktoru önerdiler hangi hastanede dünyaya geldi çocuğunuz bize yardımcı olursanız çok seviniriz çok teşekkür ediyoruz yorumunuz içinÖncelikle geçmiş olsun dilerim,aynı süreçlerden bende geçtim. Sağ akciğer komple kist olarak göründü doktorlar akciğer dokusunu göremiyorlardi çok sancılı dönemdi, kayseride bir perinatoloji Dr gittim bu çocuk bunla doğacak asla geçmez dedi
Sonra adanada bir perinatoloji Dr gittim fikir almak için simdiye kadar böyle 25 civarında hasta takip ettiğini ve hiç biri kötü sonuçlanması dedi ,bir kaç tanesinin dogum sonrasi ameliyat olduğunu onlarında planlı ameliyat oldukların söyledi.bununda güzel sonuçlanacak bir gebelik olduğunu düşünüyorum dedi.Herseyden önce moral verdi ben tabi çok kapsamlı araştırmalar kim bu ameliyatı iyi yapıyor falan maddi manevi tüm hazırlıklarımı yaptım ,nasıl sonuçlanacak bilmiyorum çünkü.ilerleyen aylarda kistler önce iki loba sonra tek loba geriledi, 35.hafta kontrolünde hiç birsey kalmadı,normalde kistleri bende görüyordum o gün ultrasonda bakınca bi şey göremedim galiba sağlam akciğer diye düşündüm ama tün kistlerin kaybolduğunu doktorum söyledi inanamadım.Normalde kapsamlı bir ilde kapsamlı bir hastanede dogum yapmam gerekiyordu ama bu sonuç doğrultusunda doktorum istediğin yerde doğumu yapabilirsin sıkıntı yok dedi,zannetmem ama çok doku arası küçük birey kaldıysa onu tomografi gösterir dedi.oglum doğdu dogum hanede doktorlara anlattım dogum sonrası oğlumu getirmediler yanıma 8_10 saat arası yoğun bakımda gözlemlediler, akciğer grafiği takip falan sonra hiç bir sıkıntı yok diye getirdiler oğlumu.simdi 7 yaşında ilkokul birde, zaman zaman hastalandı akciğer grafiği çekildi herhangi bir sorun gözükmedi bir kaç çocuk Dr iler görüştüm solunumsal sıkıntısını yoksa tomografi gerek yok radyasyon almasına dediler durum bundan ibaret çok şükür Rabbım lütfen endişe etmeyin ,ama takiplerinizi güzel yerde yaptırın, çok geçmiş olsun
Merhabalar bizimde detaylıda 22. Haftada sol akcigerde üstü sınırda olmadığı söylenen kiste rastlandı 1 hafta sonraki kontrolde biraz büyümüştü minimal kalbi ve yemek borusunu sıkıştırdığını ama bu yüzdende amniyosu sıvınında üst sınıra yakın olduğunu söylediler, 2 hafta sonra tekrardan kontrolle gideceğim ilaç tedavisinden bahsettiler böyle bişeyi size ilettiler mi acaba birde 26. Haftadan itibaren bebek gelişimi hızlanıdğını duruma göre ciger büyüyeceği için kistin küçülme olasığınını olduğunu ama dikkat edilnesi gerektiği iletildi? Sizinde amniyo sıvıda bir yükselme ve kalbe baskı var mıydı? Bilgilendirme yapabilirseniz çok sevinirimÖncelikle geçmiş olsun dilerim,aynı süreçlerden bende geçtim. Sağ akciğer komple kist olarak göründü doktorlar akciğer dokusunu göremiyorlardi çok sancılı dönemdi, kayseride bir perinatoloji Dr gittim bu çocuk bunla doğacak asla geçmez dedi
Sonra adanada bir perinatoloji Dr gittim fikir almak için simdiye kadar böyle 25 civarında hasta takip ettiğini ve hiç biri kötü sonuçlanması dedi ,bir kaç tanesinin dogum sonrasi ameliyat olduğunu onlarında planlı ameliyat oldukların söyledi.bununda güzel sonuçlanacak bir gebelik olduğunu düşünüyorum dedi.Herseyden önce moral verdi ben tabi çok kapsamlı araştırmalar kim bu ameliyatı iyi yapıyor falan maddi manevi tüm hazırlıklarımı yaptım ,nasıl sonuçlanacak bilmiyorum çünkü.ilerleyen aylarda kistler önce iki loba sonra tek loba geriledi, 35.hafta kontrolünde hiç birsey kalmadı,normalde kistleri bende görüyordum o gün ultrasonda bakınca bi şey göremedim galiba sağlam akciğer diye düşündüm ama tün kistlerin kaybolduğunu doktorum söyledi inanamadım.Normalde kapsamlı bir ilde kapsamlı bir hastanede dogum yapmam gerekiyordu ama bu sonuç doğrultusunda doktorum istediğin yerde doğumu yapabilirsin sıkıntı yok dedi,zannetmem ama çok doku arası küçük birey kaldıysa onu tomografi gösterir dedi.oglum doğdu dogum hanede doktorlara anlattım dogum sonrası oğlumu getirmediler yanıma 8_10 saat arası yoğun bakımda gözlemlediler, akciğer grafiği takip falan sonra hiç bir sıkıntı yok diye getirdiler oğlumu.simdi 7 yaşında ilkokul birde, zaman zaman hastalandı akciğer grafiği çekildi herhangi bir sorun gözükmedi bir kaç çocuk Dr iler görüştüm solunumsal sıkıntısını yoksa tomografi gerek yok radyasyon almasına dediler durum bundan ibaret çok şükür Rabbım lütfen endişe etmeyin ,ama takiplerinizi güzel yerde yaptırın, çok geçmiş olsun
Merhaba tahminlerime göre 30uncu haftalardasınız bir gelişme var mıdır son durumunuz nedir? Umarım herşey yolundadıraynı durum şuan bizdede var sağ akcigerin 3 te 2 si kistle kaplı inşallah yaşadığınız mutluluğu bizde yaşarız ve bebişimiz sağlıkla doğar bizde adanalıyız adanada hangi doktoru önerdiler hangi hastanede dünyaya geldi çocuğunuz bize yardımcı olursanız çok seviniriz çok teşekkür ediyoruz yorumunuz için
Cok teşekkür ederimçok şükür şimdilik herşey yolunda gibi 31. haftadayız 10 gün önceki kontrolde doktor dokuların iyileştigini kisti görmekte zorlandığını söyledi ama kisti görebildi boyutu yarı yarıya düşmüş diğer kontrolde inşallah bişey kalmadığını öğrenecegimizi umuyoruz bizde hiç bir organa baskı olmadı aminyon sıvısındada yükselme olmadı sizde içinizi ferah tutun gittigimiz tum doktorlar bu durumların kotu sonuclanmadığını ve %90 iyileşme olduğunu söylediler cocuk buyudukce akcigerde buyuyor ve dedikleri gibi kitle kayboluyor bu hastalıgı olan 4 5 kişiyle konuştuk çok şükür herkesin durumu iyi sizde içinizi ferah tutun inşallah bol bol dua edin ben inanıyorum sizdeki bu durumda geçecek herşeyden önce moral çok önemli
inşallah hepimiz için iyi sonuçlanacak süreç öyle inanalım, öyle olsun. Ameliyat gerekliliği eğer doğuma kadar kistli kısım ortadan kaybolmazsa ve doğumdan sonra görülmeye devam ederse olacak. Benim doktorum doğumun iyi bir hastanede çocuk cerrahının da ameliyata girerek gerçekleştirilmesi taraftarı. Süreçten dolayı gözetim altına almak istiyorlar ve yoğun bakımı olan bir hastane tercih edeceğiz o yüzden. İlaçla ilgili bize sadece ciğer geliştirici iğne öneren doktor oldu ancak kendi doktorumuz ona da ihtiyaç duymadı ve yapılmasını onaylamadı başka bir ilaçtan bize bahsedilmedi. Bu süreçte çok fazla doktora gittik çok fazla doktor görüşü aldık. Hepsi iyi konuşmadı çok kötü konuşan da oldu. Ama en önemlisi sizin kendi moralinizi yüksek tutmanız. Lütfen kendiniz ve bebeğiniz için hep iyi düşünün hep mutlu olmaya çalışın. Amniyon sıvınızı sürekli kontrol ettirin, 28. haftadan sonra ciğer büyüme atağına geçiyor ve her şey düzelmeye başlıyor merak etmeyin.Cok teşekkür ederim23 haftadayım ,25 de tekrardan detaylı için kontrole gideceğim. 24 de kendi doktoruma gideceğim umarım bebiş büyüdükçe kiste ortadan kaybolup gidecek evet %90 herşeyin iyi olacağını iletiyorlar. Bazen ameliyat gerekebiliyormuş doğum sonrası. Doktor size öyle bir bilgi verdimi ya da ilaç ile anne karnındayken tedavi?
Kesinlike moral cok önemli, ben herşey yolunda gözüyle bakıyoruminşallah hepimiz için iyi sonuçlanacak süreç öyle inanalım, öyle olsun. Ameliyat gerekliliği eğer doğuma kadar kistli kısım ortadan kaybolmazsa ve doğumdan sonra görülmeye devam ederse olacak. Benim doktorum doğumun iyi bir hastanede çocuk cerrahının da ameliyata girerek gerçekleştirilmesi taraftarı. Süreçten dolayı gözetim altına almak istiyorlar ve yoğun bakımı olan bir hastane tercih edeceğiz o yüzden. İlaçla ilgili bize sadece ciğer geliştirici iğne öneren doktor oldu ancak kendi doktorumuz ona da ihtiyaç duymadı ve yapılmasını onaylamadı başka bir ilaçtan bize bahsedilmedi. Bu süreçte çok fazla doktora gittik çok fazla doktor görüşü aldık. Hepsi iyi konuşmadı çok kötü konuşan da oldu. Ama en önemlisi sizin kendi moralinizi yüksek tutmanız. Lütfen kendiniz ve bebeğiniz için hep iyi düşünün hep mutlu olmaya çalışın. Amniyon sıvınızı sürekli kontrol ettirin, 28. haftadan sonra ciğer büyüme atağına geçiyor ve her şey düzelmeye başlıyor merak etmeyin.
kist üst birimin altında nasıl oluyor boyutları suan mm capında ve ilaç ile tedavi seceneginide ilk defa sizden duydum ben akciger geliştirici iğneden mi bahsediyorsunuz ? eğer ondan bahsediyorsanız benim doktorum önermedi ve yaptırmadı içinizi ferah tutun inşallah erkenden kaybolur çünkü hemen hemen herkesin kaybolmuş :)Kesinlike moral cok önemli, ben herşey yolunda gözüyle bakıyoruminancım sonsuz. İstanbuldayım buranın en iyi perinatologuna gidiyorum amniyo sıvım üst sınıra yakın demişti hafif ittirmeden dolayı oyüzden şekerli karbonhidrat beslenmeyi kestim 1 hafta ara ile gittimğim kontrolde sıvı artışım olmamıştı kisten dolayı olabiliyormuş ama bebek gelişimi ile ilgili bir sorun yoktu, perşembe günü kendi doktorumda kontrolümü saglar o acıdan. Diğer kontrolünüzde bilgilendirme yaparsınız, bende gelişmeleri ileteceğim buradan belki bu durumu yaşayanlar için olumlu haberler olur kist üst biriminin altındaydı eğer üstüne cıkar ve gerek görürler ise yaparız ilaç ile tadavi demişlerdi ama duruma göre 26. Hafta ve sonrasını biraz bekleyebilirler hızlı gelişim sonrası durumu anlamak için kist büyümez ise umarım herşey daha da güzel olacak
Çap olarak üst ölçüm birimi varmış onun altında demişlerdi bugün kendi doktoruma gittim suyum normalleşmiş onun ölçümlerine görese kist sanki biraz küçülmüş büyüme yok haftaya perinatologuma gideceğim daha net ölçüm yapılınca anlaşılacak ama çok şükür şuanlık herşey olumlu devam ediyoru, cok teşekkürlerkist üst birimin altında nasıl oluyor boyutları suan mm capında ve ilaç ile tedavi seceneginide ilk defa sizden duydum ben akciger geliştirici iğneden mi bahsediyorsunuz ? eğer ondan bahsediyorsanız benim doktorum önermedi ve yaptırmadı içinizi ferah tutun inşallah erkenden kaybolur çünkü hemen hemen herkesin kaybolmuş :)
Kontrole gittiniz mi son durum nedir acaba kistik yapıda bebek iyimidirkist üst birimin altında nasıl oluyor boyutları suan mm capında ve ilaç ile tedavi seceneginide ilk defa sizden duydum ben akciger geliştirici iğneden mi bahsediyorsunuz ? eğer ondan bahsediyorsanız benim doktorum önermedi ve yaptırmadı içinizi ferah tutun inşallah erkenden kaybolur çünkü hemen hemen herkesin kaybolmuş :)
Cok sevindim çok mutlu oldum Saglıklı güzel günleriniz olsunRabbime çok şükür dün oğlum dünyaya geldi saglikla 33.haftada doktor kontrolünde kist görülmedi 38. Haftaya kadar tüm kontrollerde kist görülmedi ama doktorlar kesin geçtiğinin Bi kanıtı olmadığını tomografi çekilmeden anlasilmayacagini söylediler doğumdan sonra çocuğumuzu yeni dogan yoğun bakıma aldılar orda akciğer röntgeni ve akciğer usg baktılar ondada bisey görülmedi çok şükür solunumunda falan herhangibi sıkıntı yok hersey yolunda inşallah sizin bebisinizde sıkıntısız bu süreci atlatacaktir moralinizi yüksek tutun
Merhaba son durumunuz nasıl acaba bizde aynı sorunu yaşiyoruzMerhaba tahminlerime göre 30uncu haftalardasınız bir gelişme var mıdır son durumunuz nedir? Umarım herşey yolundadır
Sizin son durumunuz nedir acaba bebek nasıl kist durumu hangi doktora gidiyorsunuz ameliyat gereklimiMerhaba benim bebeğime de 22 haftalıkken sol akcigerinde aynı tani konuldu.bebegim sağlıkla doğdu şuan iki aylık.dogumdan sonra tomografi çekilmesi gerekiyor.onumuzdeki ay tomografi cektirecegiz.Endiselenmeyin hamileliği kendinize zehir etmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?