• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endokrinoloji Konjenital adrenal hiperplazi olup pgt yaptıranlar

SariPapatyacik

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
167
51
298
Merhaba arkadaşlar. 2017 de konjenital adrenal hiperplazi hastası olduğumu öğrendim. Şimdi 30 yaşındayım ve 7 aylık evliyim. İlk günden beri bebek istiyoruz ancak henüz nasip olmadı. Bebek için tedavi görürken pgt diye birşey öğrendim. Tüp bebek tedavisinde embriyoya genetik test yapıp sağlıklı olan embriyo transfer edilebiliyormuş. Her ne kadar anne olmak istesemde, bebeğiminde hasta olma ihtimali aklımdan çıkmıyor. Bu hastalığı taşıyıp pgt yaptırıp anne olanlar var mı aranızda? Nasıl bir süreçten geçtiniz? Ya da normal yolla sağlıklı bebekleri olan varsa bilgi verebilir mi ?

Eşinizde var mı kah? Gerek duymamasının sebebi kah olma ihtimalinin düşük olması mı ?
Hayır eşimde yok fakat bu pgt yi doktorlar genelde başarısız denemelerden sonra istiyor bana 3. Tedavide yapılıcak 2 başarısızdan sonra doktor öyle karar verdi yani aslında kah la çok ilgisi yok kah olmayan hastalardada yapılabiliyor.

Hayır eşimde yok fakat bu pgt yi doktorlar genelde başarısız denemelerden sonra istiyor bana 3. Tedavide yapılıcak 2 başarısızdan sonra doktor öyle karar verdi yani aslında kah la çok ilgisi yok kah olmayan hastalardada yapılabiliyor.
Kadın doğum doktoruna sordum bende. Oda embriyonun genetiğine bakılıp kah olmayan embriyo transfer edilebilir dedi. O yüzden kafama takıldı acaba direk tüp bebek mi denenmeli diye.

Back