kondisyon bisikleti günde kaç dakika hangi hızda kullanmalıyım yardım eder misiniz :(

tweety94

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2011
260
16
bacaklarımın üst kısmı aşırı yumuşak ve selülit sorunu yaşıyorum:KK43: Bir dönem yürüyüş ve diyetle kilo verdim ama bir türlü sıkılaşamadım ve olduğum kiloda kaldım Anlayacağınız hem biraz yağ yakmak hemde büyük oranda kaslanmak istiyorum ve en etkili yöntemin bisiklet olduğunu duyuyorum. ama günde kaç dakika hangi hızda kullanıcağımı bilmiyorum. birde eliptik bisiklet var hangisini almalıyım? bana bu konuda bilgisi olanlar yardım edebilirler mi?

Canım ben 20dk yurüyüş artı koşu yapıyorum. Ardından yatak bisiklette 15dk ardından ardından ismini haırlayamadım uzayda yıruyosun gıbı alet var ya 5dk ondan eliptik 15dk yapıp ıc bacak dış bacak calıstırıyorum en son mekıkkle bitiriyorum. Yaklaşık 1.5 2saate yakın suruyo

Canım ben 20dk yurüyüş artı koşu yapıyorum. Ardından yatak bisiklette 15dk ardından ardından ismini haırlayamadım uzayda yıruyosun gıbı alet var ya 5dk ondan eliptik 15dk yapıp ıc bacak dış bacak calıstırıyorum en son mekıkkle bitiriyorum. Yaklaşık 1.5 2saate yakın suruyo

canım sen sanırım spor salonunda çalışıyosun galiba bende 2 ay sonra yazılıcam ama sınav dönemindeyim yani şimdilik evde yapabilirim ancak :KK43: evimde koşu bandım var şimdide bisiklet alıcam işte. ya kondisyon ya eliptik yada uzay bisikletlerinden birini alıcam. benim asıl merak ettiğim sen bisiklette kaç dakika hangi hızda ve zorlukta yapıyosun bana biraz onu açabilir misin acaba ?

Mrb :) Ben bu sonbaharda dikey kondisyon bisikleti almıştım kışın yağmurda, çamurda yürümekten hoşlanmadığım için, genelde 45dk yada 30+30 dk 2 set kullanıyorum hız olarakta 80-110 rpm arası:) Çok faydasını gördüm ama pilates ve düzenli beslenmeyle( asitli içecek,fast food vs yasak :p) desteklersen daha kısa süredesonuç alırsın

Mrb :) Ben bu sonbaharda dikey kondisyon bisikleti almıştım kışın yağmurda, çamurda yürümekten hoşlanmadığım için, genelde 45dk yada 30+30 dk 2 set kullanıyorum hız olarakta 80-110 rpm arası:) Çok faydasını gördüm ama pilates ve düzenli beslenmeyle( asitli içecek,fast food vs yasak :p) desteklersen daha kısa süredesonuç alırsın

onlara zaten dikkat ediyorum canım ama benim asıl amacım kaslanmak yani zayıflamak değil o yüzden sanırım bisikletin zorluk düzeyide önemliymiş o konuda kafam karışık :/

Vitesi en hafif düzeyde 35-40 dk yapmalısın. Hızda ortalama olacak ne yavaş ne de ilk başladığın için hızlı.

İnternette nabızla ilgili bir bilgi var ismini hatırlayamadım bişey hesaplamasıydı. Boyunu kilonu yazıyosun sana hangi kalp hızında olmanı söylüyo. Mesela benim 120 nin aşağısına 140 ında pek yukarısına çıkmamam lazım yağ yakımı için. Hızı da nabzıma göre ayarlıyorum genelde 24-28 arasında gidiyor benim

Her gün yapma birde haftada 4 gün yada birer gün dinlenerek çalış

Vitesi en hafif düzeyde 35-40 dk yapmalısın. Hızda ortalama olacak ne yavaş ne de ilk başladığın için hızlı.

İnternette nabızla ilgili bir bilgi var ismini hatırlayamadım bişey hesaplamasıydı. Boyunu kilonu yazıyosun sana hangi kalp hızında olmanı söylüyo. Mesela benim 120 nin aşağısına 140 ında pek yukarısına çıkmamam lazım yağ yakımı için. Hızı da nabzıma göre ayarlıyorum genelde 24-28 arasında gidiyor benim

Her gün yapma birde haftada 4 gün yada birer gün dinlenerek çalış

canım çok teşekkür ederim öncellikle. evet yağ yakımı için dediğin çok doğru ama benim büyük ölçüde kaslanmam gerekiyo kilomda sorun yok çünkü boyum 159 kilom 48 ama bacaklarım löbür lömbür kas kütlem çok az bu yüzdende selülitli :KK43: bunun için zorluk düzeyini biraz arttırmam gerekiyomuş galiba ama ne yapmalıyım bilgin var mı?

canım sen sanırım spor salonunda çalışıyosun galiba bende 2 ay sonra yazılıcam ama sınav dönemindeyim yani şimdilik evde yapabilirim ancak :KK43: evimde koşu bandım var şimdide bisiklet alıcam işte. ya kondisyon ya eliptik yada uzay bisikletlerinden birini alıcam. benim asıl merak ettiğim sen bisiklette kaç dakika hangi hızda ve zorlukta yapıyosun bana biraz onu açabilir misin acaba ?

Evet salona gıdıoyorum canım. Normal bisiklette ayar sabit o yüzden bısey diyemem. Uzay bısıkletınde 2.seviye yapıyorum 5 dk. Elıptıkte 8. Hızda 15dk koşu bandında 5fl yurume 6.8 hızıyla 10dk koşu 8ıle. 5 di yürüme aynı hızda 5 dk koşu 8.5 ıle.

X