Kondilom sigili. Yardım!

Mutluluk gecicidir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
130
33
28
Hanımlar kondilom sigili hakkımda bilgisi olan yazabilirmi?

Merhaba yaklaşık 1 senedir kadın dogum var, doktordan çok korkarım ama bir deli cesaretiyle gittim, geçen sene,
Ben sandım ki mantar , ama doktor bişey olmadığını, sıcaklardan kaşıntı olabilceğini söyledi zaten çok gergindim ilaç fitil falan yazdı bi ara geçti bi ara nukseti,
Gecenlerde burda bi konuda rasgele görsellerde gördüm bendede ufak bir ben tarzı siğil ( dune kadar ben zannediyordum sigilmis)
Panikledim hemen ketem e başvuru söylediler. Başvurdum 30 yaş altı smear alınamayacağını söyleyip büyük bir doğum hastanesine sormamı söylediler. Aynı prosödür ordada varmis, en azından sağlık ocağında aldiriyim smear dedim, sistem yaştan kabul etmedi.
Ben son dakikaya kadar normal doğum denilip, son dakika sezaryan oldum eğer 4 sene önce bu hastalık olsaydı kontorelrde çıkmazıydı?
Eşimde 1 2 sene önce vardı oda bende ben zannedip, damla alarak yok etmiştik. Şimdi koltuk altında birtane var. Biz hala ben sanıyoruz:KK43:
Özelde yaklasik , 500, 600 lira tetkikler tutuyor, ışlem yapılırsa ekstra.
Lütfen bişey soyleyin başka biyerden bulasirmi, 6 senelik evliyiz, önceden birlikte olduysa şimdi ortaya çıkmış olabilirmi? Nasıl yol izleyeceğim..

Nerde yasıyosunuzki 30yaş altına smear yapılamıyo
Hiç duymamıştım böyle bir prosedür

30 yaş altı smear alınıyor.
Hatta siz smear değil bı ileri olan tetkik olan kültür smear aldırın.

21 yaşındayım smear testi yaptırdım, 30 atı yaptıramaz diye bir şey yok. Tokat medicalpark hastanesinde 70 tlye yaptılar. Kadın doğumu kendi teklif etti, evli kadınların her yıl yaptırması gerekiyormuş. Şükür testimde hiçbir sorun çıkmadı.

Merhaba yaklaşık 1 senedir kadın dogum var, doktordan çok korkarım ama bir deli cesaretiyle gittim, geçen sene,
Ben sandım ki mantar , ama doktor bişey olmadığını, sıcaklardan kaşıntı olabilceğini söyledi zaten çok gergindim ilaç fitil falan yazdı bi ara geçti bi ara nukseti,
Gecenlerde burda bi konuda rasgele görsellerde gördüm bendede ufak bir ben tarzı siğil ( dune kadar ben zannediyordum sigilmis)
Panikledim hemen ketem e başvuru söylediler. Başvurdum 30 yaş altı smear alınamayacağını söyleyip büyük bir doğum hastanesine sormamı söylediler. Aynı prosödür ordada varmis, en azından sağlık ocağında aldiriyim smear dedim, sistem yaştan kabul etmedi.
Ben son dakikaya kadar normal doğum denilip, son dakika sezaryan oldum eğer 4 sene önce bu hastalık olsaydı kontorelrde çıkmazıydı?
Eşimde 1 2 sene önce vardı oda bende ben zannedip, damla alarak yok etmiştik. Şimdi koltuk altında birtane var. Biz hala ben sanıyoruz:KK43:
Lütfen bişey soyleyin başka biyerden bulasirmi, 6 senelik evliyiz, önceden birlikte olduysa şimdi ortaya çıkmış olabilirmi? Nasıl yol izleyeceğim..
Smear alınmıyor demek nasıl bir manyaklık ya ?
Önce araştırma yapacaksınız . Siğil dediğiniz şey HPV mi ?
eğer HPV ise hangi türü
Smear ve kültür aldıracaksınız
Eşiniz ürolojiye gözükecek . Eşinizden önce başkası ile birlikteliğiniz olduysa ondan almış olabilirsiniz. Eşinizin sizden önce ki ilişkisinden alınmış olabilir . Uzun yıllar kendini göstermeyip vücut direnci düşünce ortaya çıkan bir durum bu .
Ve malesef bulaşıcı

bir yanlış anlaşılma olmuş bence orada ketem, aile sağlığı merkezleri vs 30 yaş üstüne bunu ücretsiz yapıyor 30 yaş altı için özele başvurmak gerekiyor. ( belki devlet hastaneleri de yapıyordur bundan çok emin değilim ) ama 30 yaş altına yapılamaz gibi bir durum yok. 500-600 tl hangi hastane o çok pahalı. geçen hafta sorduğum bi özel hastane smearı 170 tl demişti. daha uygun bir yer araştır bence bulursun. hemen bu kadar panikleme sakin ol. stres tüm hastalıkları tetikleyen birşey unutma.

Tüm devlet özel hastanelerde smear erken tanı için yılda bir kere yapılıyor.
Saglık ocaklarında yapılıyor.
Siz hem evli hem dogum yapmış bir bayan olarak zaten yapıyorlar.
Yaş sınırı yok yanlış anlamış olabilirsiniz.
Sadece kendiniz degil eşinizde doktora gitmeli

Önceki ilişkilerinden bulaşmış olabilir.
Cinsel yolla bulaşan haatalıkların bir kuluçka süresi oluyor,bu kuluçka süresi geçtikten sonra hastalık varsa testte çıkabiliyor. (Örneğin; Aids hastalığına yol açan hiv virüsü son ilişkiden 90 gün sonra yapılıyor,ancak o zaman kesin sonuç elde edilebiliyor.)
Ayrıca nerede yaşıyorsunuz? 30 yaşından önce smear aldırılmaz diye bir kural hiç duymadım,bence siz daha kapsamlı bir devlet hastanesine gidin. (20 yaşında 2 kez Smear testi aldırdım,sistem yaşı kabul etmedi diye bir durum yok.)
Bunlar yabana atılacak hastalıklar değil,kendi başınıza yok etmeye çalışmayın fakat bağışıklık sisteminizi yüksek tutun (kefir,probiyotik hap vs),bu hastalıkların hemen hepsi bağışıklık sisteminin ve vücut direncinin düşmesiyle nüksediyor. Ayrıca tedavi edilmezse kanser yapıyor kondilomlar. O yüzden mutlaka özel ya da iyi bir devlet hastanesine gidin,tetkikleriniz yapılmaya başlansın.

Eşinize cinsel yolla bulaşmıştır büyük ihtimalle tabi ondan da size... ama bilemezsiniz önceden olan bi şeydir belki onda. O neden tedavi olmuyor ? Size sürekli bulaşacak mı böyle?

Back