• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kondilom mudur korkuyorum ?

Sepsyduck

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2021
7
3
36
Merhaba arkadaslar ,

2018 yilinda genital bolgemde molluscum cikmisti. Doktor bana sigil demisti fakat daha sonra goruntu itibariyle sigil olduguna emin olmustum.. simdi anus etrafinda yine bir seyler var ve kasiniyor.. doktora gidemiyorum suan icinizde boyle bir lezyonlar yasayan var mi ? Yardimci olabilir misiniz ? Sigil mi degil mi emin olamadim.hem benziyor hem benzemiyor.

Simdiden tesekkur ederim yardimlariniz icin.

Merhaba bende hem molluscum gemde hpv siğili çıkmıştı ikisinde yaşadığım için ayırt edebiliyorum. Molluscum diğer adı göbek siğili, ortası çukur delik gibi oluyor banyodan sonra daha belirginleşiyor, sonuç itibari ile molluscum hpv siğiline göre çok daha basit bir durum hpv nin üst zemini daha pütürlü, daha çok ten rengi yada kırmızı, bazen deri üstünde çıkıntısı olmayan koyu renkli oluşum şeklindedir olabilir, hpv için genelde yakılmasını tavsiye ederim, çoğaltabilir yada tekrarlayabilir, bu arada jinekolojik yaklaşımda çok önemli, tip belirlenmeli, genelde siğil yapan 11 ve 6 denilsene benim serüvenim siğil ile başlayıp ilerisinde riskli 4 tip ile devam etti sonrasında çok detay var ama durumunuzu önce ne olduğunu tespit etmek lazım belkide sadece molluscum dur bu durumda hpv gibi sinir bozucu bir durum için kafanızı karıştırmayın, bu arada ne sormak isterseniz yanıtlamaya çalışırım

Back