KONDA Özür Diledi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
KONDA, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, “Açıklamamızdaki oy dağılımı ile gerçekleşen arasında kabul edilebilir hata payı ötesindeki yanılgımız nedeniyle kamuoyundan özür dileriz” dedi.

Kamuoyu araştırma şirketi KONDA, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için tahminlerini 7 Ağustos’ta Tayyip Erdoğan için yüzde 57, Ekmeleddin İhsanoğlu için yüzde 34, Selahattin Demirtaş için de yüzde 9 olarak açıklamıştı.

Seçim sonuçlarında ise Türkiye genelinde Erdoğan için yüzde 51,79, İhsanoğlu için yüzde 38,44, Demirtaş için ise yüzde 9,76 oy kaydedildi.

Seçim sonuçlarındaki sapmanın yayınladıkları araştırma sonuçlarından çok farklı olması üzerine, KONDA’nın Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Erdem’in imzasıyla yayınlanan açıklamada, şöyle denildi:

“7 Ağustos tarihli Cumhurbaşkanlığı seçiminin olası sonuçlarına dair açıklamamızdaki oy dağılımı ile gerçekleşen arasında kabul edilebilir hata payı ötesindeki yanılgımız nedeniyle kamuoyundan özür dileriz.”

DHA

niye özür diliyor ki
olabilir böyle hatalar
özrü geçtim ben bir de anket sonuçları halkı etkiledi lafını saçma buluyorum
muhalefetin beceriksizliği desek şuna.

niye özür diliyor ki
olabilir böyle hatalar
özrü geçtim ben bir de anket sonuçları halkı etkiledi lafını saçma buluyorum
muhalefetin beceriksizliği desek şuna.
valla canım ben etkilediğini düşünüyorum, nasılsa erdoğan kazancak diyerek oy verebikcek durumdayken vermeyen çoktur

valla canım ben etkilediğini düşünüyorum, nasılsa erdoğan kazancak diyerek oy verebikcek durumdayken vermeyen çoktur

ya öyle insan olabilir mi apttalık bu çünkü sen oy kullanmazsan o kullanmazsa nasıl kazanmayacak adam

Muharrem ince : sandığa gidiş heyecanı bir çoşku yaratmak yerine (tıpış tıpış ) gideceksiniz demek halkla inatlaşmaktır
seçmen sandığa tıpış tıpış değil çoşkuyla koşarak gitmelidir. bunu da yaratmak genel başkanın işidir.

Muharrem ince : sandığa gidiş heyecanı bir çoşku yaratmak yerine (tıpış tıpış ) gideceksiniz demek halkla inatlaşmaktır
seçmen sandığa tıpış tıpış değil çoşkuyla koşarak gitmelidir. bunu da yaratmak genel başkanın işidir.
bunun gibi birkaç cümle de mansur yavaş twitterda yazmıştı. bu sözleri doğru buluyorum.

Mansur Yavaş @mansuryavas06 · 11 Ağu
Siyasetçinin alamadığı her oyun sorumlusu bizzat kendisidir. Ya kendini ya projelerini iyi anlatamamıştır. Veya stratejisi yanlış olabilir.

Siyasetçi alamadığı oyun sorumluluğunu asla seçmene atmamalı seçmeni suçlamamalıdır.Yani size oy verdiği zaman akil,vermeyince cahil olamaz

Seçime girerken her şeyi hesap edip göze alarak girersiniz. Seçimden sonra bahaneler bulmak siyasetçinin yapmaması gereken bir şeydir.

Kaybeden siyasetçinin ilk yapması gereken şey ders çıkarmaktır. Oy vermeyen seçmenin neden vermediğini araştırmalı ve gereğini yapmalıdır.

Öz eleştiri kötü ve utanılacak bir şey değil,aksine başarının anahtarıdır. Seçmen sandığa gitmez ise yine sorumlı sizsiniz

Demek ki seçmeni sandığa koşa koşa götürecek ortamı gerçekleştirememişsiniz ve umutlandıramamışsınızdır. Sorumlu seçmen asla değildir.

bencede anket sonuclari insanlari yaniltmamali...burdaki ankettede ekmelettin efendi cikiyordu..ama sonuc farkli oldu tabii..anket bu..ne kadar insanin katildigi onemli fakat gercekleri yansitmaz her daim.

Back