• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşunun rahatsız etmesi

BalArisi10

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2021
2
0
1
24
İlk defa kullanıyorum bu platformu.Size ailecek muzdarip olduğumuz bir konudan bahsetmek istiyorum.Alt komşumuz hasta sanıyorum şizofren teşhisi konmuş.Sabah öğle akşam demeden sürekli bağırıyor,beddua ediyor karşısında biri varmış gibi.Odamda ders çalışıyorum kendisini duyuyorum.Öyle ki tuvaletimi yaparken bile kadının bağırmasını işitiyoruz.Ailede 4 kişiyiz.Annem,babam,ben ve ikiz kardeşim.Biz kardeşimle lise talebesiyiz.Evde çocuk sesi,patırtı olmaz.Kendisi evde aşırı gürültü yaptığımızdan bahsediyor.Saat gecenin 3'ünde ses yapıyormuşuz ama biz en geç 12'de ailecek yatarız.Balkonunda çöpler varmış.Bizim de var.Sanıyorum yukarıdan çocuklar atıyor. Biz tolerans gösteriyoruz.Kendisi bizşm attığımızı iddia ediyor,atmıyoruz diyoruz inanmıyor.Kapıya geldi,oğlunu gönderiyor,kızı geldi.Kızı diyor size takmış durumda.Artık eşi de çocukları da bıkmış. Ne salaklığımız kaldı ne gri zekalılığımız ne de sütten çıkmış ak kaşıklığımız.Bozuk üslup ile gelip,bağırıp çağırıyor kapıda.En son dün akşam gece 11'de (hepimiz tel bakıyoruz) ses falan yok evde.Polis çağırmış yukarıdan gürültü yapıyorlar,uyuyorum diye.Ama inanın ses yoktu.Polis geldi bizi ikaz etti.Psikolojim ciddi manada bozuldu.Bugün yanlışlıkla viladanın sapı yere düştü dedim gelecek. Paranoyaya bağladık resmen.Misafir geliyor,uyarıyoruz aman sessiz olun diye.Biz kadının bağırmalarını tolere ediyoruz kendisi en ufak seste polis dayandırıyor kapıya.Ne yapmak lazım?Biz kaymakama dilekçe vermeyi planlıyoruz polisten bir şey çıkmaz diye.Ya da apartmandan imza toplamayı çıkması için.Çünkü apartman müzdarip konudan ama kendisi hep bize patlıyor.Biraz uzun oldu ama amacım da içimi dökmekti.Derslerin ağırlığı yetmiyormuş gibi bir de bunu taktım.

İmza toplamakla evden çıkarılacağını sanmıyorum. Ayrica talebe ne? Bir sözcüğün Türkçesi varsa onu kullanın lütfen. Ne güzel türetmişler, bakın öğ-ren-ci. Yerleşmiş ya da karşılığı olmayan bir sözcük değil sonuçta.

İmza toplamakla evden çıkarılacağını sanmıyorum. Ayrica talebe ne? Bir sözcüğün Türkçesi varsa onu kullanın lütfen. Ne güzel türetmişler, bakın öğ-ren-ci. Yerleşmiş ya da karşılığı olmayan bir sözcük değil sonuçta.
Haklısınız. :) Benim biraz alışkanlık olmuş "talebe" sözcüğünü kullanmam.Toplu konutlarda yaşıyorum.Yarısından fazlası imza atarsa evden çıkarılabiliyor.Buna istinaden düşündüğümüz bir durumdu imza toplamak.Ama şu da var:Genel manada apartman rahatsız.Tabii imza toplamaya gelince imza atmak istemeyebilirler.

Back