Komşunun köpekleri uyutmuyor, kulak tıkacı işe yarar mı?

mazosistin_mutlulugu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2010
398
114
103
Uyku konusunda hassas bir insanım sese ve ışığa çok duyarlıyım, uykum çok hafif çabuk uyanırım. Komşunun bahçede köpekleri var gündüz hiç sesleri gelmiyor ama gece 12'den sonra ara ara uğulduyorlar sesleri bayağı yüksek ve rahatsız edici oluyor uyumakta zorlanıyorum. Hayvanları çok sevdiğim için sesimi çıkarmadım bugüne kadar komşumla da konuşmadım zaten konuşsam da elinden bir şey geleceğini sanmıyorum ama son birkaç gündür çok uykusuzluk çekiyorum. Kulak tıkacı kullansam işe yarar mı ya da var mı farklı bir çözüm önerisi olan?

valla komşunun köpeği diye belirtmişsiniz de ankaranın göbeğinde gecenin bi yarısı sokak köpekleri de uyutmuyor yapacak birşey yok kulak tıkaçları varmış askerde falan kullanıyorlarmış koğuşlarda kulağa koyuyormuşsun büyüyüp kulağı tamamen kapatıyormuş horlamaları falan duymuyormuşsun abim kullanmış söylemişti deneyin derim

Evet yapacak bişey yok köpek havlar hirlar ulur:) kulak tıkaci ise yarayabilir rahat edersiniz. pamukta olur aslında.
Onu da düşündüm aslında ama pamuk yumuşak olduğu için uyku esnasında kulağa kaçar diye korktum. Bir keresinde kulağım aşırı çınlıyordu yıkattım pamuk çıkmış kulağımdan :)

Bahceye bakmayan bir odaniz varsa yatak odanizi oraya tasiyin :)
Evin her yerine ses geliyor maalesef benim uyuduğum odaya daha fazla tabii ama yatağım, bazam odamda olduğu için mecburen orada uyuyorum

valla komşunun köpeği diye belirtmişsiniz de ankaranın göbeğinde gecenin bi yarısı sokak köpekleri de uyutmuyor yapacak birşey yok kulak tıkaçları varmış askerde falan kullanıyorlarmış koğuşlarda kulağa koyuyormuşsun büyüyüp kulağı tamamen kapatıyormuş horlamaları falan duymuyormuşsun abim kullanmış söylemişti deneyin derim
Haklısınız gürültü her yerde var yapacak bir şey yok sorun benim fazla hassas olmam zaten. Evim sessiz bir yerde köpeklerde çok yakın o yüzden daha bariz hissediliyor gürültü. Kulak tıkacını mutlaka deneyeceğim :)

Sünger kulak tıkaçları var onlardan kullanın. Sesi tamamen kesmez ama rahat edersiniz. Bende kullanıyorum
Nerde bulabilirim peki eczanelerde var mıdır?

en iyisi kulak tıkacı hem hayvanlara da zarar gelmemiş olur.siz iyi birisiniz biraz fedakarlık yapmayı göze alıyorsunuz hayvanlar için tebrik ederim:KK9:kışın zaten cam kapanınca çok gürültü gelmez.

Ben internetten alıyorum.3m kulak tıkacı diye geçiyorlar. Turuncu sünger.20-25 çift alıyorum,uzun süre kullanıyorum.Fiyatları da ucuz.
İnternetten baktım çok değişik bir şeye benziyor kulağa kaçma gibi bir durum söz konusu olmaz değil mi? Daha önce kulağıma pamuk kaçtığı için bayağı uğraşmıştım :)
en iyisi kulak tıkacı hem hayvanlara da zarar gelmemiş olur.siz iyi birisiniz biraz fedakarlık yapmayı göze alıyorsunuz hayvanlar için tebrik ederim:KK9:kışın zaten cam kapanınca çok gürültü gelmez.
Teşekkür ederim :) hayvanlara özellikle de köpeklere bayılırım beni uykusuz bırakan o köpeği kucağıma verseler doyasıya severdim ama uykusuz kalınca da iş hayatında sıkıntı oluyor o yüzden çözüm kulak tıkacı :)

Beni de komşular uyutmuyor, köpekler değil de.
Mecburi olarak uyuduğum odayı değiştirdim. Yine de uyandırılıyorum.
Kulak tıkacı aldım ama deneme şansım olmadı henüz. Ama baya sesi kesiyor sanırım.

Bizim burada kuşlar ve kediler saat 2-3 çok gürültü yapıyorlar ama Allahtan gürültüye aldırmıyorum ben uyuyorum:halay:kuşlar o kadar ötüyor ki kendimi ormanda kampta sanıyorum:KK48:kulak tıkacı kulağa kaçmaz sanırım havuzda kullananlarda oluyor.

İnternetten baktım çok değişik bir şeye benziyor kulağa kaçma gibi bir durum söz konusu olmaz değil mi? Daha önce kulağıma pamuk kaçtığı için bayağı uğraşmıştım :)

Yok kulağınıza kaçmaz merak etmeyin:KK45:Süngeri elinizle inceltip kulak içinize takıyorsunuz sonra o genişleyerek kulağınızı kaplıyor. Bende ses konusunda hassasım maalesef. Çözümü bunda buldum.

Ben de komşularımın seslerinden bıktığım için eczaneden silikon kulak tıkacı aldım. Evet dışardaki sesi kesiyor bu sefer kalp atışlarınızın nefesinizin sesı inanılmaz yükseliyor yine uyuyamıyorsunuz

Bende kizim icin arastirmistim.. Havuza girmek icin kulanmasini istiyorum, cunku kulak enfeksiyonu geciriyor kışın.. Gecen sene havuzdan sonra bisi olmadi ama ginede önlem almak isterim. Kulak tikamasini arastirirken, kötu olan yanlarida varmiş.. Cok kulandiginda cinlama yaparmis ve enfeksiyon kapmamak icinde degiştirmemiz lazimış..

Beni de komşular uyutmuyor, köpekler değil de.
Mecburi olarak uyuduğum odayı değiştirdim. Yine de uyandırılıyorum.
Kulak tıkacı aldım ama deneme şansım olmadı henüz. Ama baya sesi kesiyor sanırım.
Benimde aynı sekilde her odaya ses gidiyor o yuzden değiştirsem de faydasız :)
Bizim burada kuşlar ve kediler saat 2-3 çok gürültü yapıyorlar ama Allahtan gürültüye aldırmıyorum ben uyuyorum:halay:kuşlar o kadar ötüyor ki kendimi ormanda kampta sanıyorum:KK48:kulak tıkacı kulağa kaçmaz sanırım havuzda kullananlarda oluyor.
Evet öyleymiş bir deneyecee bakalım umarım faydası olur :) aslinda en iyisi sese gürültüye alismsk diğer yontemler hep can sıkıcı

Ben de komşularımın seslerinden bıktığım için eczaneden silikon kulak tıkacı aldım. Evet dışardaki sesi kesiyor bu sefer kalp atışlarınızın nefesinizin sesı inanılmaz yükseliyor yine uyuyamıyorsunuz
Ay o daha kötüymüş ama ya ben de umutlanmiştim rahat uyku uyuyacağım diye hayal kirikligina uğradim şu an

Bende kizim icin arastirmistim.. Havuza girmek icin kulanmasini istiyorum, cunku kulak enfeksiyonu geciriyor kışın.. Gecen sene havuzdan sonra bisi olmadi ama ginede önlem almak isterim. Kulak tikamasini arastirirken, kötu olan yanlarida varmiş.. Cok kulandiginda cinlama yaparmis ve enfeksiyon kapmamak icinde degiştirmemiz lazimış..
Her gün yıkayip haftada bir değiştirsem enfeksiyon sorununu çözerim belki ama çınlama sıkıntı. Eskiden çok kulagim çınlardi mesela

Back
X