komşum ve arabası :((

ebuuuxsx

keşkelerim olmasa...
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2008
434
1
96
Bursa
kızlar size birşey danışmak istiyorum.bi süre önce apartmanımıza birileri taşındı ve mnibüsleri var.öyle yolcu taşıyan cinsler değil hani daha çok ticari araç olarak kullanılanlardan.ama ebat olarak büyük.ben 1.katta oturuyorum ve bu adam her akşam aracını benim balkonumun altına çekiyor.malum yaz ayındayız heryer açık uyuyamıyoruz sıcaktan.balkon kapısını kitlesemde aklım orda korkuyorum.biri aracın üstüne çıksa hooop benim balkonda.eşim söyledi bişey olmas demiş.eşimde kızmış şimdi selam bile vermiyo diyo.çok rahatsızım nereye kime şikayet edebilirim yada ne yapabilirim?şu an yine balkon altında ve ben arabasına 1 şişe porçöz dökmememek için zor tutuyorum kendimi.bunun yolu varmı arkadaşlar nasıl halledicez?:çok üzgünüm:

bu ne rahatlık yaa, bişey olmaz da ne demek?
peki minibüsü çekebileceği başka bir yer var mı hani mecburiyetten mi oraya çekiyor?

Bizim mahallede birinci katta oturanlar park yasak yazısı yazıp mantar koyuyorlar.
Yasal mı değil mi bilemiyorum ama bunu bir deneseniz?

maalesef apartmanlar yapılırken imar izni almak için alt katların otopark ve sığınak olarak ayrılması gerekir kuralını rüşvetle değiştirip, otoparkları da meskene çevirdiğimiz ve bunu da kılıfına uydurup yasal hale getirdiğimiz için apartmanlarda otopark mevcut değil... Apartman sakinleri de araçlarını apartmanın önüne parketme yoluna gidiyorlar...
Hal böyle olunca şikayet edilebilecek bir durum yok... Şikayet etmeniz durumunda belediyeden size madem baştan imar planını değiştirip otoparkları iptal ettirmeseydiniz derler...Komşuluk ilişkisi içerisinde, iyiniyetle çözmekten başka çareniz yok.... Tekrar konuşun, en azından cam hizasına gelen yere park etmesinler....

Bizim mahallede birinci katta oturanlar park yasak yazısı yazıp mantar koyuyorlar.
Yasal mı değil mi bilemiyorum ama bunu bir deneseniz?

Canım yasal değil.. Çünkü apartmanın önündeki yok kamu arazisi, yani halkın kullanımına açık.. Özel meskenmiş gibi park yasak yada herhangi başka bir yazı ile işgal edemeyiz....

Bizim evin bulunduğu çevre çok bayır ve dar sokakları olan bir yer ve arabalar çok....
Erken gelen parkeder mantığı olması gerekir....
Ama karşı apartmanımız önündeki yola demirden asma kilitle bi aparat yaptırdı, resmen yolu işgal ediyorlar.. Kilidin anahtarı onlarda, onlar gelip kilidi açıp park ediyorlar, başka kimse parkedemiyor...
Ben de belediyeye şikayet ettim.... Miktarını bilmiyorum ama makbuz kestiler ceza yazdılar ve o aparatı söktüler....

yapacak bişey yok canım maalesef kapıları kilitli tutmalısın. öyle insanlar anlamıyor işte kendi başlarına gelse neler yaparlarda. hiç muhatap olma artık dahada çirkefleşirler. ben balkon ve yatak odası camlarına ayrıca kilit yaptırdım. allah sabır versin.

anlayışsız insanlarla uğraşmaktan nefret ediyorum.. o yüzden sizin yerinizde olsam balkonu pimapen yaptırır camlarına da kilit taktırırdım.. "birşey olmaz" diyen bir tip muhatap olunmaya bile değmeyecek bir kişiliktir.. allah sabır versin size

komşunuzun yaptığı yasal belki ama insaniyetsizce..

office'n dediği gibi kendi güvenlik önlemlerinizi arttırmak dışında yapacak pek bir şey yok sanki..

artık duruma göre extra kilitler, demir parmaklıklar falan.. ev sizin değilse çok zor tabi..

sırf bu gibi sebeplerden pek beğenmediğim bir eve sırf 24 saat güvenlikli sitede diye daire bazında hak etmediği kirayı ödüyorum.

kızlar size birşey danışmak istiyorum.bi süre önce apartmanımıza birileri taşındı ve mnibüsleri var.öyle yolcu taşıyan cinsler değil hani daha çok ticari araç olarak kullanılanlardan.ama ebat olarak büyük.ben 1.katta oturuyorum ve bu adam her akşam aracını benim balkonumun altına çekiyor.malum yaz ayındayız heryer açık uyuyamıyoruz sıcaktan.balkon kapısını kitlesemde aklım orda korkuyorum.biri aracın üstüne çıksa hooop benim balkonda.eşim söyledi bişey olmas demiş.eşimde kızmış şimdi selam bile vermiyo diyo.çok rahatsızım nereye kime şikayet edebilirim yada ne yapabilirim?şu an yine balkon altında ve ben arabasına 1 şişe porçöz dökmememek için zor tutuyorum kendimi.bunun yolu varmı arkadaşlar nasıl halledicez?:çok üzgünüm:

canım ben 1. atta oturdum epey bi süre hem kendi arabamız olduğundan hem park ede şahıs harklı bi sokakta oturduğunda hemde korkudan sürekli kızıyorudum ama anlamıyordu o vaandaş bi gün sabAH gidiş saatinde bekledim sayenizde hırsız giriyordu fark etmeseydik diye bağırdım ve ya bekle polis çağırıcam yada birdaha buraya çekerseniz arabayı bulamassınız filan diye epğey bi göz dağı verdim sonuç bi daha asla uğramadı umarım sende kurtulursun biranönce

bu ne rahatlık yaa, bişey olmaz da ne demek?
peki minibüsü çekebileceği başka bir yer var mı hani mecburiyetten mi oraya çekiyor?

canım evin önünde park alanı gibi kullanılan bi yer mevcut ama geç saatte dolunca bu zatı muhteremde benim balkon altına çekiyor.sokağımız 2 araç birbirine değerek geçecek kadar dar.balkon altı ise dış kapının hemen üstünde ve küçük bir kaldırım var.arabanın 2 tekeri yolda iki tekeri kaldırımda olacak şekilde bırakıyor.alsanaalsanasmile

sevgili denizbaris imar konusu hiç aklıma gelmemişti valla haklısın.neyi doğru yapıyoruzki zaten memleketimizde.bilgilendirdiğin için teşekkürler.

sevim_li canım çok iyi bir taktik uygulamışsın süper valla vereliniortak

allahtan balkonu geçen ay pimapen yaptırmıştık ama ne biliiim insanın aklına korku girdimi evham yapıyosun.zabıta ya şikayet etsek eminim sonuç alamıcaz.bu akşam bırakmamış hayret bakalım nereye kadar.valla şöyle bi şişe z.yağ-porçöz-zararlı ne varsa dökesim geliyor sabah baksın uyus olsun temizlesin bakalım:mymeka:

onun arabayı park ettiği yere kır birkaç şişe cam. cam kırığını düşünerek park edemez.
ve aracı her orada gördüğünüzde polis çağırın.
evde olsam bile huzurla oturamıyorum deyin. bizim burada bir teyzrnin camının önüne geliyor diye basbas bağırıyordu biz artık oraya park etmiyoruz çok etkili oldu :)

nus ıle uslanmayanı etmelı tekdır tekdır ıle uslanmayanın hakkı kötektır.E tabı burdaki kötek yanlıslıkla balkondakı mermerı tuz ruhu ile :P silerken o tuz ruhunun ansızın elınızden kayıp devrılmesıyle oluyor..

zabıta arkadaşlar..
annemin arkadaşı zabıta amiri oradan biliyorum ki bir kerede uyguladım.
oturduğum mahallede en basiti öğlen gelen sütçü var kornaya basıyor diye zabıtaya şikayet ettiler zabıta bu tür basit sorunlarla bile ilgileniyor bilginize...

arkadaşlar çok şükür 1 haftadır rahatım çekmiyor arabasını.bakalım nereye kadar.hepinize teşekkürle.tekrar ve ısrarcı olursa zabıta yolunu denicem.porçöz hala aklımda:jeyyar:

ya sorma aynı korku bendede var
sanki bri arabanın üzerine çıkacak ve içeri gelecek gibi geliyor

Back
X