- 10 Nisan 2015
- 1.213
- 811
- Konu Sahibi gul_perisi
Şimdiki insanlar bir garip olmuş. Herkesle komşuluk yapilmiyorki. Misal benim hic Komşum yok. Var da yok yani. Ayrıca gerekte yok
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben bir yıllık evliyim, çalışan bir bayanım . akşam 5:30 dedin mi de evdeyim. bir sitede oturuyorum. Oturduğum sitede bazıları kendi aralarında kaynaşmış bahçede oturup muhabbet ediyorlar, gece yarılarına kadar oturuyorlar. Ben ise çok çekiniyorum. yanlarından geçerken sadece merhaba, iyi akşamlar derim. başka bir muhabbetim olmuyor ne yazık ki. bu durum bana çok acı veriyor. eve gelip kendimi tv nin karşısına veriyorum, ancak içimden gidip komşuların yanında oturup muhabbetlerine katılmak geliyor. ama yapamıyorum. evde daralsam bile bahçede oturanlar var diye çekindiğimden dışarı çıkamıyorum. ah bu çekingenlik ne zor anlatamam. Meraba dışında muhabbeti ilerletmeye çalışsam hemen kalbimde çarpıntı oluyor, heyecanlanıyorum. Sanırım aşağılık kompleksi de var. böyle çalışan bakımlı bayanlardan da çekiniyorum. bir kere cesaret ettim işten dönerken bahçede oturuyorlardı merhaba deyip yanlarına oturdum bahaneden bir sigara yaktım, ancak merhaba dediler ve kimse benle ilgilenmedi kendi muhabbetlerine devam ettiler. sonradan taşınmama rağmen hoşgeldine gelen felanda olmadı. Böyle düşündükçe bende onlara komşuluk hakkımı helal etmem diyorum, öfkeleniyorum. ama bir yandan da belki sen üzerine düşenleri yapamıyorsun, sen kaçtığın için insanlarda seni dışlıyormuş gibi hissediyorsun diyorum.
Sizin komşuluk ilişkileriniz nasıl, var mı muhabbet ettiğiniz komşularınız, yani uzun uzun oturup ne konuşuyorsunuz. benimde ufkumu açın lütfen. çünkü hayat böyle çok zor geçiyor.
genelde öyle oluyor. siz kendinizi azınlıkta olabilirsiniz ama çevremde gördüğüm hep böyleler. birde memurdur yakında tayini çıkıp gider kafasıyla insanlar yakınlık kurmak istemiyorlar. dediğim gibi geneli böyle. hepsi böyle demiyorumbilmem inanirmisiniz okumus ve iyi bir is sahibi olmak genelleme yapmaya engel degil.
onyargida cabasi...