komşuluk kuramıyorum çok sıkılıyorum

gul_perisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
259
72
35
Ben bir yıllık evliyim, çalışan bir bayanım . akşam 5:30 dedin mi de evdeyim. bir sitede oturuyorum. Oturduğum sitede bazıları kendi aralarında kaynaşmış bahçede oturup muhabbet ediyorlar, gece yarılarına kadar oturuyorlar. Ben ise çok çekiniyorum. yanlarından geçerken sadece merhaba, iyi akşamlar derim. başka bir muhabbetim olmuyor ne yazık ki. bu durum bana çok acı veriyor. eve gelip kendimi tv nin karşısına veriyorum, ancak içimden gidip komşuların yanında oturup muhabbetlerine katılmak geliyor. ama yapamıyorum. evde daralsam bile bahçede oturanlar var diye çekindiğimden dışarı çıkamıyorum. ah bu çekingenlik ne zor anlatamam. Meraba dışında muhabbeti ilerletmeye çalışsam hemen kalbimde çarpıntı oluyor, heyecanlanıyorum. Sanırım aşağılık kompleksi de var. böyle çalışan bakımlı bayanlardan da çekiniyorum. bir kere cesaret ettim işten dönerken bahçede oturuyorlardı merhaba deyip yanlarına oturdum bahaneden bir sigara yaktım, ancak merhaba dediler ve kimse benle ilgilenmedi kendi muhabbetlerine devam ettiler. sonradan taşınmama rağmen hoşgeldine gelen felanda olmadı. Böyle düşündükçe bende onlara komşuluk hakkımı helal etmem diyorum, öfkeleniyorum. ama bir yandan da belki sen üzerine düşenleri yapamıyorsun, sen kaçtığın için insanlarda seni dışlıyormuş gibi hissediyorsun diyorum.
Sizin komşuluk ilişkileriniz nasıl, var mı muhabbet ettiğiniz komşularınız, yani uzun uzun oturup ne konuşuyorsunuz. benimde ufkumu açın lütfen. çünkü hayat böyle çok zor geçiyor.

Yan komsun veya karşına kek falan yapıp gotursen? En yakinindan baslamis olursun. Muhabbet yavaş yavaş gelişir ve aralarına girersin:)

calisirken bunu yapmak cok zor hafta ici calis aksam yemek derken geciyor..... hafta sonu temizlik, bir gunde kendime anca yetiyor bide misafir komsu bunlar zor islerr.... (yani benim icin zordu)

Eskı Oturdugum yerde komsuluk iliskilerimiz suan ki Oturdugum siteye göre daha iyiydi gelip gitmeler vs.
Şimdiki Oturdugum yerde de 300 un üzerinde daire var.buyuk bir site sadece 1 aileyle samimiyiz diğerleri ile çok değil. Merhaba.iyi aksamlar vs sadece.

Bende 1 senelik evliyim ama çok şükür komşuluk iliskilerimiz çok güzel 1 2 daire hariç. Ama bunun en önemli nedeni benim şuanda ev hanımı olduğum. Çalışırken eve gel yemek yap zaten yorgunsun dinlen falan derken azıcık bi zamanin olur zaten onda da kendine ayir derim çünkü emin ol yorulursun çok.

Bende 1 senelik evliyim hic gelen giden bir komşum yok ,bende kimseye gelip gitmiyorum çok lazim birsey mi ki ustelik calisiyorsunuz
Emin ol disardan gorundugu gibi olmayabilir %80 .. dedikofu o kustü bu trip yapti su sunu dedi 2 gun sonra can ciger filan bir suru muhabbette donuyor olabilir
Esimin universiten arkadasinin esiyle gorusuyorduk arada okadar onun disinda bilip bilmedigim insanlarin arasina girmedim

Nerdeyse doğdupumdan beri aynı semtte yaşıyorum. Evlendim mahallem değişti. Ama eski mahalle bildiğiniz geleneksel mahalleydi. Yani herkes herkesi tanır gelir giderdi. 8 yıldır bu mahallede yim 1 komşum var sadece. Oda akışına oldu yani. Bide 2 sene sonra falan. Dışarıda Merhaba dediğim kişiler var ama öyle kolay kolay kimseyi evime alamam mesela. Bu komşum öyleki tatile gitsem anahtarımı bile ona teslim ederim. Sizin komşularda benim kafadan mı acaba.

Hala der bana çok merak ediyorum sen nasıl benle samimi oldun. :)

Her konuda konuşuruz ama. Siyasi görüş olarak iki ayrı kutubuz ama siyaset bile konuşuruz. Azcık kv. Azcık yemek. Azcık güncel sorunlar. Çoluk çocuk. Bazen dini konular. Iyi geliyor ama. Bazen gece 3 olur bakarız. Acayip uykumuz gelir ama kendimi çok hafiflemiş hissederim. Ama ortamda ikimizden başka biri varsa aynısı olmuyor. Yine sohbet muhabbet oluyor ama iki kişilik gibi tatlı olmuyor

dozunda olan komşuluğu çok severim..annemin çok komşusu vardı ondan kaldı bende galiba..Allah tan oturduğum apartmanda 3-5 tana insanla çok iyi anlaşırım..gidip geliriz birbirimize..çok sık deil tabiki çünkü herkes çalışıyor..vakit buldukça konuşuruz..bence sizde girin içlerine korkmayın..komşuluk iyidir..

bende 1 seneye yakın evliyim...
Kv ile alt üstteyim bide ben alttayim.. cumartesi günleri camasir asmaya çikiyorum sürekli balkonda oturan komşu var her zaman görüyorum.. benim hiç komşum yok.. annem götürüyo komşulara. taniştik da ne bilim çalışıyorum ben hep.. görmüyorum kimseyi slm veriyorum geçiyorum..
annemlerin oturduğu komşu çok iyiydi bi tanesiyle görüşüyorum tabi benle yaşit oda..
mahalle komşu olmayinca bomboş yer gibi oluyor oturduğum yere yaa..

belki onlardan sizi havalı burnu kaf dağında buluyorlardır. çalışıyo ya falan diyorlardır
bence bir kek yapın ya da kurabiye falan termosa da çayı demleyip inin yanlarına. muhabbet kurulur illa ki..

canım bende öğretmenim seni çok iyi anlıyorum. şunun farkına vardım bizim gibi okumuş ya da iyi bir yerde çalışan kadınlara apartmandaki diğer kadınlar pek ilgilenmiyor. bizimde onlar gibi tüm gün evde oturup dedikodu yapmamız lazım:) düşün yani yengemde öğretmendi taşındığı yerde komşularını pek sevmedi kadın yalnızlıktan panik atak oldu. şimdi çocukları falan varda rahatladı. aman boşver zaten bir iki ay sonra kış gelecek havalar erken kararacak o zaman yorgunluktan evine zor düşersin

bilmem inanirmisiniz okumus ve iyi bir is sahibi olmak genelleme yapmaya engel degil.
onyargida cabasi...

ustelik her ev kadini dedikodu yapmaz en azindan bir kisim okumus ve iyi bir is sahibi olmus calisan kadinlar kadar dedikodu yapar diyelim.

Dertsiz basina dert ariyosun bence..
Hepsinin arasina girnene gerek yok en yakin kapi komsunla samimiyet kur yeterli...

çarpıntı filan oluyorsa, ve bunu konu açacak kadar dert ettiğinize göre sizin sosyal fobiniz var gibi geldi bana. tabi ki teşhis koymak haddim değil ama..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…