aynen canım... eskide kaldı o çıkarsız komşuluk ilişkileri... ben de maalesef kimseden iyi olumlu bişey görmedim o yüzden ne kimseye gidiyorum ne de kimseyi evime çağırıyorum... kafam da rahat oluyor...Valla insanlar cok kaba ve iyice kafayi yemisler anca birbirlerini gozetlemeyi biliyorlar benim komsudan gordugum bu oldu 30yasima kadar o yuzden ne kimseye gidip geliyorum ne de evime buyur ediyorum cunku inan degmezler merhaba merhaba en guzeli o selami bile vermeyen hatta selami almayan insanlar var deger mi hayir
Çocuğum olmadan asla....Benle görüşmek istiyorlar ama çocuksuz.
Kızıyla haber yollamış 5 dakika gelebilir mi ama çocuksuz diye.
küçük beyinli. kendinin de 3 çocugu var bana 3 çocukla geliyo.
Çocuğunuz var mi bilmiyorum, aama o insanlar sizin ki eşyalarınizi korumaya çalışıyorlar, bes yasında ve bir yasında iki kızım var küçük olan laftan sözden zarardan anlamaz, cami açık bulsa atlar kndinw zarar vereceğini bilmez, gezmeye gittim diye çocuğa tasma takacak değilim, bir iki saat dekorasyonunun bozulmasına tahammülü olmayan, bi zahmet çocuklu misafir çağırmasın, gelene de herkesin icinde mertçe ben çocuklu kabul edemem desin, arkadan bık bik etmesin, hem kibar hem misafirperver gözükecek hem de arkadan saydiracak...Hastalık konusunda bir şey diyemem ama ben de çocuğuna sahip çıkmayan kadınlara sinir oluyorum. Kimi gelir gelmez etrafta ne var ne yok yukarı kaldırıyor. Sen ne hakla benim ev eşyalarımı alıp kaldırırsın. Ya da çocuk kırıp döküyor, bir kere yarım ağızla yapma yavrum diyor tamam iş bitiyor. Çocuk aynen devam.. En nefret ettiğim şey.. Çocuğuna sahip çıkamayacaksan gitme bir yere.. Bu sözlerim sadece size değil, genel olarak düşüncem bu..
Ben yüzüne karşı da söylerim zaten gerekirse.. Ben evime önem vermişim dekore etmişim, misafir gelecek de değiştirecek, yok öyle.. Önce çocuğuna eğitim versin, sonra gezmelere çıksın. 1.5 yaşında yeğenim var, en ufak şeyi kurcalamaz gittiği yerde çünkü o şekilde öğretildi. Hayırdan, yapmadan anlar. Demek ki çocuklar eğitilebiliyor, eğitmeyi bilecek ebeveynleri..Çocuğunuz var mi bilmiyorum, aama o insanlar sizin ki eşyalarınizi korumaya çalışıyorlar, bes yasında ve bir yasında iki kızım var küçük olan laftan sözden zarardan anlamaz, cami açık bulsa atlar kndinw zarar vereceğini bilmez, gezmeye gittim diye çocuğa tasma takacak değilim, bir iki saat dekorasyonunun bozulmasına tahammülü olmayan, bi zahmet çocuklu misafir çağırmasın, gelene de herkesin icinde mertçe ben çocuklu kabul edemem desin, arkadan bık bik etmesin, hem kibar hem misafirperver gözükecek hem de arkadan saydiracak...
Yeğeniniz var demek, hic şaşırmadim bu kadar kit tecrubenize, bireysel farklilik kavramindan bile habersizsiniz, size tavsiyem çocuk eğitimiyle ilgili kitaplar okuyup ufkunuzu geliştirin, haluk Yavuzer, mackenze, gibi yazarlar, ayrıca mahallenin en mutlu serisini tavsiye ederim....Ben yüzüne karşı da söylerim zaten gerekirse.. Ben evime önem vermişim dekore etmişim, misafir gelecek de değiştirecek, yok öyle.. Önce çocuğuna eğitim versin, sonra gezmelere çıksın. 1.5 yaşında yeğenim var, en ufak şeyi kurcalamaz gittiği yerde çünkü o şekilde öğretildi. Hayırdan, yapmadan anlar. Demek ki çocuklar eğitilebiliyor, eğitmeyi bilecek ebeveynleri..
Hanımfendi ben 4 yıl her türlü çocuk gelişimini, psikolojisini gördüm merak etmeyin siz.. Siz bence açın okuyun çocuk nasıl eğitilirmiş, yetiştirilirmiş. Okumakla da kalmayın uygulayın derim çünkü bundan bihabersiniz, besbelli..Yeğeniniz var demek, hic şaşırmadim bu kadar kit tecrubenize, bireysel farklilik kavramindan bile habersizsiniz, size tavsiyem çocuk eğitimiyle ilgili kitaplar okuyup ufkunuzu geliştirin, haluk Yavuzer, mackenze, gibi yazarlar, ayrıca mahallenin en mutlu serisini tavsiye ederim....
Yoksa bu konudaki düşünceleriniz, ben çocuklarımı bir bakışla sustururum diyen hanim teyzeden farksiz kalacak....
O zaman daha vahim, okumak da yeterli olmamış size....Hanımfendi ben 4 yıl her türlü çocuk gelişimini, psikolojisini gördüm merak etmeyin siz.. Siz bence açın okuyun çocuk nasıl eğitilirmiş, yetiştirilirmiş. Okumakla da kalmayın uygulayın derim çünkü bundan bihabersiniz, besbelli..
Çok şükür ki sizin onayınıza ihtiyacım yok, uzmanlar onay verdi. Bu konuda sıfır bilgisi olan birinden de onay beklemiyordum :)1
O zaman daha vahim, okumak da yeterli olmamış size....
haklisiniz, bi alanda 4 yıl okuyunca super hiper bilgili olayacagimi anlamış, uzman olmayan biriyim, muhtemelen sizin onayinizin aynisindan bende de var, ama bunu nihai hedef edinmedim, hayat boyu eğitime inanirim çünkü....Çok şükür ki sizin onayınıza ihtiyacım yok, uzmanlar onay verdi. Bu konuda sıfır bilgisi olan birinden de onay beklemiyordum :)
Tamam siz böyle devam edin o halde.. Çocuğunuzu ÖZGÜR yetiştirin. O özgür çocukların da ileride karşılaştığı problemleri az çok hepimiz biliyoruzdur. Daha da bir şey demiyorum.haklisiniz, bi alanda 4 yıl okuyunca super hiper bilgili olayacagimi anlamış, uzman olmayan biriyim, muhtemelen sizin onayinizin aynisindan bende de var, ama bunu nihai hedef edinmedim, hayat boyu eğitime inanirim çünkü....
Eğitimin kuru bilgiden farklı, davranış degisikligine sebeb oldugunun farkındayım....
Bir yaşındaki bir bebegin, hayirdan anlasa bile, sonsuz meraki sayikiyle herşeyi tecrübe edebileceğinden, ve bu sebeble asla yaramaz diye nitelendirelemeyeceginden, olsa olsa minik bi kaşif olduğundan haberim var ama...