- 1 Ağustos 2014
- 8.810
- 12.560
Kimse kimseyle komsuluk yapmak zorunda degil aslinda. Benim de bebekli komsum var, cocuguna hic hayir demiyor ve bize geldiginde cocuk tv kablolarina asiliyor falan, elektrik carpacak diye ben korkuyorum anasi yerinden kalkmiyorama seviyorum arkadasimi o yuzden hicbir zaman anlayişsiz davranmadim. Ama baska gidip geldigim kimse yok. Yani diyecegim o ki, nazini cekebilecegim insanla gorusurum, bana yeter. Siz de bosverin, merhaba merhaba seklinde olun bundan sonra... Şart degil hickimse...
Ben sizin neden dinleyip dinleyip kalkıp geldiğinizi anlamadım. Deseydiniz ya ben evsahibine hasta olduğunu söyledim ısrarı sonucu geldim , siz korumak istiyorsanız çocuğunuzu görünce durumu oturmasaydınız. Onun dışında dobralıklarını da takdir ettim. Ben de açık açık söylerim ark.larıma çocuksuz görüşelim diye hiçbiri de bozulmaz. Çocukla 3 saat oturup konuştuğumdan bişi anlamayacağıma çocuksuz yarım saat oturur kaliteli sohbet ederim. Ayrıca çalışan bayanların çocuklarının annelerinin zaten göremiyorum gördüğüm zamanda da kızmayayım düşüncesiyle iyice şımartıp tepesine çıkarttığı gittiği evin sahibi de çekmek zorundaymış gibi davrandığı birçok tecrübeyle sabit. Çocuğunuz yaramazsa GİTMEYİN .
Sizde cevabınızı vermeniz gerekirdi. Ev sahibinin ısrarını kıramadığınız için davete icabet ettiğinizi; Davete başka çocuklu ailenin katılacağını bilmediğinizi, Oğlunuzun hastalığının çok hafif bir öksürük problemi olduğunu ve kızının sağlığını tehdit edebilecek seviyede olmadığını bunun için çok üzüldüğünüzü, Çocuğunuzun hareketlerini makul seviyede kontrol altında tutmaya çalıştığınızı ama kukla olmadığını, misafirlikten hoşnut kalmayış sebeplerinizi anlayışla karşıladığınızı ve tekrarlanmaması adına iletişimi kesmeyi düşündüğünüzü söyleyip rahatlasaydınız...
şu basit bi gribi soğuk algınlığını vebalı gibi değerlendiren insanları hiiç anlayamıyorum zaten.. çocuktur bu hasta ola ola büyür neyini abartıyo ki yani.. ne dengesizce konuşan insanlar var ya
gittigim bi ortamda hasta çocuk varsa
çocugumu korumak benim görevim
hasta çocugun annesinin degil
herkes kendi çocugundan mesuldur
çocugunun hasta olmasından korkuyorsa alıp çocugunu gidecekti
komşunda bana göre terbiyesizlik yapmış
bi insana nasıl çocugunu bırakta öyle görüşelim der
ben olsam saygımı bozar agzıma geleni sayardım
Aynen yani.İkinci kez çağırıp bunları demeleri hiç hoş olmamış. Madem rahatsız oldular daha yeni tanışmışsınız bir daha çağırmazlardı olur biterdi...
Aynen yani.
Kimse kimse ile görüşmek zorunda da değil.
bu daha kırıcı oldu bence.
Ayyy ne kadar güzel yazmışsınız hayran kaldım.
Kısa ve öz.
Ev sahibi ısrar ettiği için gittiğimizi oglumunda rahatsızlıgının hafif oldugunu ve ev sahibininde bilgisi oldugunu söyledim.
Keşke durumu farkedince sen alıp gitseydin kızını dedim.
Karantina altında büyütmesi lazım çocugunu... Çocuk bu illaki hastalık bulaşacak böyle böyle büyüyecekler.
Bu kadar büyütmenin alemi yoktu. Kesinlikle görüşmeyi düşünmüyorum. Sabahtan beride kaç kere aradı açmadım,
şaka gibiler gerçekten.
içinizde kalanları söyleyemediyseniz işte fırsat.komşu arıyorsa açın ve uygun bir dille şu şu sebeplerden dolayı görüşmek istemediğinizi söyleyin.