Oğlunu babasına bırak gel diyen kadının yanına ben hiç gitmezdim. 40 yıllık arkadaşaınızda vazgeçemiyo değil ya sizden. Görüşmesin madem rahatsız oluyo.
Öbürüde çocuğunu karantina altında büyütüyo heralde. Çıkarmason evden dışarı maskeyle dolaşsın çocuk madem hasta olmasın istiyo.
Çocuk bu yani hasta olur. Aids bulaştırmış gibi yaygara çıkarmak neden anlamadım
Çocuğunu babasına bırak gel diyenin evine asla gitmezdim ben olsam.Rahatsız oldularsa bi daha çağırmasınlar.
Hepimiz annemizin bir bakışıyla yerlerimize mıhlanan çocuklardık. Gel de bunu şimdikilere anlat. Anneden babadan çekinmiyor artık çocuklar. O an etkili olsa bike bakış 5 dk sonra yine aynı. Bir yerde yanlış yapıyoruz ama nerede çözemedim.Uzgunum canim ama insanlar durduk yere pimpiriklenmiyor. Demekki cocugunuz gercekten biraz fazla hareketli. Ozaman ya cocugunuzu kontrol altina alacaksiniz bir sekilde, yada gitmeden once bunu acik acik belirteceksiniz, yada goturmeyeceksiniz cocugu (sizde rahat edersiniz).
Cocuga laf soz gecmez demeyin sakin, rahat oynasin ozgur olsun fln sacmaliklarinada girmeyin, annem 5 cocuk yetistirdi, valla gozumuze bir bakis bakardi azcik simarmaya kalkistigimizda, odumuz kopar butun aksam uslu uslu dizinin dibinde otururduk. Piskolojimiz filanda gayet normal, hic bi anormallik yasamiyoruz hicbirimizde. Azcik korku disiplin iyidir iyi.
Bir daha görüşme bence onlarla. Eşinin dediği gibi merhaba merhaba. Yüz göz oldukça her şeye karışıp laf söyleme hakkı buluyorlar kendilerinde. Eşin var.Çocuğun da var. Onlar sana yeter. Zaten oldum olası bu komşuluk ilişkilerinden hiç hoşlanmam. Annem komşularıyla çok samimi. Sitedeki herkes onu tanır ve güya sever. Ama nedense her şeyine karışıp canını sıkıyorlar ve buna rağmen onlarla görüşüyor. Sen daha ilk görüşmende neler yaşamışsın. Bence hiç muhatap olma. En azından kafan rahat eder. Ben selam bile vermiyorum komşularımın çoğuna, kapımı çalıyorlar açmıyorum. Hiç bir kaybım da yok yani. Bir de durmadan misafir ağırlamakla uğraşmıyorum bu şekilde. En iyisi mesafeli davranmak.Arkadaşlar 1 ay önce ev değiştirdim. Site de oturuyorum yeni yeni insanlarla tanışıyoruz haliyle.
2 hafta önce bir komsum davet etti ailece tanışma amaçlı. O arada oglum ufak bir soguk algınlıgı geçiriyordu ve kendisi bunu biliyordu neyse bizde davete icabet gerekir diye tamam dedik. Bakşa bir arkadaşı daha davet etmiş eşi ile birlikte. Hep birlikte bir araya geldik oturduk en fazla 2-3 saat oturmusuzdur. Benim çocugum hareketli bir çocuk 3,5 yaşında ve ben hamileyim... Gittik oturduk geldik...
Buraya kadar bişey yok. Dün akşam komsum beni çağırdı... ''Oğlunu babasına bıraksın da gelsin demiş'' bu söylediğine acayip bozuldum ama sorun etmedim kötü niyetli değildir dedim gittim. iki bayan bir araya gelmişler. Diğer komşunun söylediklerini aynen yazıyorum; Canım yanlış anlamanı istemem ama senin çocugundan benim kızıma hastalık bulaştı ve biz hastanede kızıma serum taktırmak zorunda kaldık, iğne ilaçla zor toparladı kendini... Keşke o durumda oglunu getirmeseydin !!! evine davet eden kişi bu durumu biliyordu zaten abartılacak bir durumuda yoktu. Bende keşke o zaman söyleseydin... yada çocugunu alıp sen gitseydin engelleseydin hastalık geçmesini dedim. Ben daha önceki arkadaşlarımda hiç böyle şeyler söz konusu olmadıgı için böyle düşünmedim açıkcası.
Diğer komsumda oğlum hareketli biraz diye biraz söylendi. Evide eşyalarıda yeni içi gitmiş belliki...
Hiç bozuntuya vermedim haklısınız dedim biraz daha kalıp evime geçtim ama o kadar zoruma gittiki 8 aylık hamile halimle saatlerce agladım. Eşimde kesinlikle bu insanlarla görüşmem bundan sonra merhaba merhaba dedi. Hiç böyle bişeyle karşılaşmamıştım ve asla evlerine gitmeyi düşünmüyorum artık. Yanlışmı yapıyorum aslında onlarmı haklı nedir fikirleriniz. Şimdiden teşekkür ederim.
Uzgunum canim ama insanlar durduk yere pimpiriklenmiyor. Demekki cocugunuz gercekten biraz fazla hareketli. Ozaman ya cocugunuzu kontrol altina alacaksiniz bir sekilde, yada gitmeden once bunu acik acik belirteceksiniz, yada goturmeyeceksiniz cocugu (sizde rahat edersiniz).
Cocuga laf soz gecmez demeyin sakin, rahat oynasin ozgur olsun fln sacmaliklarinada girmeyin, annem 5 cocuk yetistirdi, valla gozumuze bir bakis bakardi azcik simarmaya kalkistigimizda, odumuz kopar butun aksam uslu uslu dizinin dibinde otururduk. Piskolojimiz filanda gayet normal, hic bi anormallik yasamiyoruz hicbirimizde. Azcik korku disiplin iyidir iyi.
zamane cocuklari daha mi kiymetli bilmiyorumki? Annem hep 'gokten zembille inmis onlar' der haha..ama Allah'tan her anne baba boyle salivermiyo cocuklarini, yani hala umudum var : DHepimiz annemizin bir bakışıyla yerlerimize mıhlanan çocuklardık. Gel de bunu şimdikilere anlat. Anneden babadan çekinmiyor artık çocuklar. O an etkili olsa bike bakış 5 dk sonra yine aynı. Bir yerde yanlış yapıyoruz ama nerede çözemedim.
Hepimiz annemizin bir bakışıyla yerlerimize mıhlanan çocuklardık. Gel de bunu şimdikilere anlat. Anneden babadan çekinmiyor artık çocuklar. O an etkili olsa bike bakış 5 dk sonra yine aynı. Bir yerde yanlış yapıyoruz ama nerede çözemedim.
bak derdin simdi acikca ortaliga cikti. yapi meselesi olduguna inanmiyorum, hicbir cocuk belirli bir yapiyla dogmuyor. Disli ve disa yonuk cocuk diye 'yapisi oyle soz gecmiyo napiim' demek sadece kolaya kacmak demektir.Oglumu ılk defa o akşam görmediler.
Ne kadar hareketli ve ne denli yaramaz oldugunu biliyorlar. Çağırmasalardı o zaman...
Çocugum üzeirnde o disiplini sağlamak için herşeyi yaptım ama olmuyor malesef yapı meselesi..
gitmem olur biter.
Valla o bize cırlayan analarımız torunları olunca dut yemiş bülbül oluyorlar :) birazda onlar yüzünden çocuklar yüz buluyorlar.zamane cocuklari daha mi kiymetli bilmiyorumki? Annem hep 'gokten zembille inmis onlar' der haha..ama Allah'tan her anne baba boyle salivermiyo cocuklarini, yani hala umudum var : D
Eğer oğluna sahip cikmiyor san birsey diyemem mesela bana bir misafir geldi buzdolabı kırdı mumlar duvarları boyadı ve en son koltuğumu kesti yani anası hiç peşinden koşup ilgilenmedi sen nasıl davranıyorsun misafirlikete oğluna
Ne kadar ayıp etmişler... Yeni evliydim. Karşı komşumun 2 yaşında hareketli bir oğlu vardı. İkimizde çalışıyoruz, müsait olduğumuz bir gün kahve içmeye davet ettim. Kadın oğlu bir şey yapar diye 2 dk rahat oturamadı. Onun o haline ben rahatsız oldum, rahat bırak çocuğu diye diye...Nitekim çok sevdiğim bir vazoyu kırdı, kadın o kadar mahcup oldu ki, ben onun mahcup olmasına üzüldüm. Rahatlatmak için her şeyi de söyledim. Çocuktur bu ya, olabilir yani. Şimdi ben de anneyim ve iyiki de öyle davranmışım diyorum. Yalnız şunu da eklemek istiyorum. Kimi anneler var çocuğu dünyayı yaksa umurunda olmuyo. Bu da hoş bir görüntü değil. Biz aşırıya kaçmadan çocuğumuzla ilgilendikten sonra, kontrolümüz dışında olan şeyler için yapacak bir şey yoktur. Kendilerine çocuksuz komşular seçsinler o zaman.
Ya daha iki yıllık mobilyaları yırtık artık kadın rahat rahat oturdu ondan söyledim keşke kossa sadeceYooookkk artık,
Oğlum zaten böyle bir çocuk değil ki.
En fazla diyorum en fazla o tarafa bu tarafa koşturur yani.
Bir daha görüşme bence onlarla. Eşinin dediği gibi merhaba merhaba. Yüz göz oldukça her şeye karışıp laf söyleme hakkı buluyorlar kendilerinde. Eşin var.Çocuğun da var. Onlar sana yeter. Zaten oldum olası bu komşuluk ilişkilerinden hiç hoşlanmam. Annem komşularıyla çok samimi. Sitedeki herkes onu tanır ve güya sever. Ama nedense her şeyine karışıp canını sıkıyorlar ve buna rağmen onlarla görüşüyor. Sen daha ilk görüşmende neler yaşamışsın. Bence hiç muhatap olma. En azından kafan rahat eder. Ben selam bile vermiyorum komşularımın çoğuna, kapımı çalıyorlar açmıyorum. Hiç bir kaybım da yok yani. Bir de durmadan misafir ağırlamakla uğraşmıyorum bu şekilde. En iyisi mesafeli davranmak.
Boşverin kendinizi üzdüğünüze değmez. En iyisi mesafeli olmak. İnsan bazen ailesine dahi tahammül edemiyor. Neden sizinle bir bağı bulunmayan insanlar için yıpranasınız ki...Eşimde aynen öyle söyledi.
Böyle insanlarla görüşmeye devam edersen herşeyine karışıp laf söyleme hakkı bulurlar kendilerinde uzak dur dedi.
Aynen öyle eşim ve oğullarım yeter bana. Allaha çok şükür.
üzüldüm ama iyi bir ders oldu bana.