Zaten canim bu olay olmasa baska birsey cikardi mutlaka karsindaki insan bir kere fesat olmayagorsun senin gidis gelis saatlerini ezberlerler sonra kocaninkileri ezberlerler evine gelir esyan guzeldir onu kiskanirlar kirk kapida seni konusurlar bu tarz insanlari iyi bilirim yirmi sene bu tarz tipler komsumuzdu nefes aldirmadilar valla olmayiversin oyle komsu hic lazim degil ver selami gec hic umursama bakma bile yuzlerineAsla senin kırılmanı istemeyiz diye başladılar söze.
aklıma geldikçe cinler tepeme çıkıyo.
Oturmada da sürekli neden çalışıyorsun çocuklarına sen baksana filan deyip durdular.
ikiside evde oturan bayanlar bir eziklik var belli.
Sen ince düşünüp davet ettiği için gitmişsin ama kusura bakama komsun senin kadar ince değil hatta tam öküz diycem yanı bu ne ya defolıp gitseydin o zaman hastalık bulasan komusya diyorım.ben hasta bi cocuk varsa kızıma bulasmasın diye kalkarım mesela kaldıkı sadece öksüren bir çocuktanda kaçmama öylede bahsetmem bu grip ayni gün bulasıp ertesi gün belirti asla vermez.öyle bir gecede hasta olunmaz yani
Aaa bak ben cok guzel yaparimokuzluge okuzlukle karsilik vermekte bir numarayimdir
Yahu cocuk bu birinden kapmasa hastaligi digerinden kapacak napalim kavanozda yetistirecek halimiz yok ya bu cocuklari?yarin obur gun okula basladiklarinda zaten her turlu mikrobu kapiyorlar sanki bilmiyoruz...Benimde çogu defa arkadaşımın çocugundan benim oğluma hastalık bulaştıgı oldu.
Ben asla bunu dile getirmedim getiremem de. Nasıl derim ya. utanırım bir kere.
Çok kırıldım çok.
Kelimeler yetmez sanırsam anlatmaya.
Iste bu yuzden 3 yasindaki kizimla cok yakinlarim disinda kimsenin evine gitmiyorum. Ki benim kizim uslu soz dinleyen bir cocuk, hele de yabanci bir evdeyse, oyuncaklarini kitaplarini alirim yanima, oturdugu yerden kalkmaz. Ama insanlar o kadar cins ki... burda da okuyorum yok yemek yerken yere kirinti dokmus yok meyve suyu haliya sıçramis diye bidibidi ediyorlar. Çağırma o zaman arkadas, ingiliz kraliyet leydisi degil ki bunlar el kadar cocuk tabi ki yiyip icerken sakarlik yapma ihtimali var (hos ayni ihtimal buyuklerde de var ya)
Cocugunuzun hasta oldugunu gormus kalkip gitseydi, evi cok kiymetli olan ev sahibi de cocuklu misafir cagirmasaydi. Sizin yerinizde olsam bidaha yuzlerine bakmam
Ay sabah sabah gülme tuttu beni ya ben böyle bir komşu görmedim annemin komşuluk ilişkilerini biliyorum benimde komşularım var yani tutupta birine böyle bişey demedim yok çocuğunu getirme yok benim çocuğuma hastalık bulaştırdı. Onlar misafirliğe çocuğunu getiriyosa sende çocuğunu götüreceksin hem çocuklar hareketli olur bunu bilmeleri lazım. Bende bir komşumu sevmiyorum çünkü çocuğunu sürekli bana bırakır gezmeye giderdi ben bu kadının yüzüne asla ben senin çocuğunu istemiyorum demedim gittikçe soğuk davrandım o kadınla pek konuşmadım çocuğunu getirdiğinde kibarca kusura bakmayın bugün dışarı çıkacağım işim var dedim ve olay bitti yani direk insanın yüzüne çocuğunu niye getirdin artık getirme denmez ben utanırdım yani gerçekten utanırdım terbiyesizliğin alemi yokArkadaşlar 1 ay önce ev değiştirdim. Site de oturuyorum yeni yeni insanlarla tanışıyoruz haliyle.
2 hafta önce bir komsum davet etti ailece tanışma amaçlı. O arada oglum ufak bir soguk algınlıgı geçiriyordu ve kendisi bunu biliyordu neyse bizde davete icabet gerekir diye tamam dedik. Bakşa bir arkadaşı daha davet etmiş eşi ile birlikte. Hep birlikte bir araya geldik oturduk en fazla 2-3 saat oturmusuzdur. Benim çocugum hareketli bir çocuk 3,5 yaşında ve ben hamileyim... Gittik oturduk geldik...
Buraya kadar bişey yok. Dün akşam komsum beni çağırdı... ''Oğlunu babasına bıraksın da gelsin demiş'' bu söylediğine acayip bozuldum ama sorun etmedim kötü niyetli değildir dedim gittim. iki bayan bir araya gelmişler. Diğer komşunun söylediklerini aynen yazıyorum; Canım yanlış anlamanı istemem ama senin çocugundan benim kızıma hastalık bulaştı ve biz hastanede kızıma serum taktırmak zorunda kaldık, iğne ilaçla zor toparladı kendini... Keşke o durumda oglunu getirmeseydin !!! evine davet eden kişi bu durumu biliyordu zaten abartılacak bir durumuda yoktu. Bende keşke o zaman söyleseydin... yada çocugunu alıp sen gitseydin engelleseydin hastalık geçmesini dedim. Ben daha önceki arkadaşlarımda hiç böyle şeyler söz konusu olmadıgı için böyle düşünmedim açıkcası.
Diğer komsumda oğlum hareketli biraz diye biraz söylendi. Evide eşyalarıda yeni içi gitmiş belliki...
Hiç bozuntuya vermedim haklısınız dedim biraz daha kalıp evime geçtim ama o kadar zoruma gittiki 8 aylık hamile halimle saatlerce agladım. Eşimde kesinlikle bu insanlarla görüşmem bundan sonra merhaba merhaba dedi. Hiç böyle bişeyle karşılaşmamıştım ve asla evlerine gitmeyi düşünmüyorum artık. Yanlışmı yapıyorum aslında onlarmı haklı nedir fikirleriniz. Şimdiden teşekkür ederim.
Ay sabah sabah gülme tuttu beni ya ben böyle bir komşu görmedim annemin komşuluk ilişkilerini biliyorum benimde komşularım var yani tutupta birine böyle bişey demedim yok çocuğunu getirme yok benim çocuğuma hastalık bulaştırdı. Onlar misafirliğe çocuğunu getiriyosa sende çocuğunu götüreceksin hem çocuklar hareketli olur bunu bilmeleri lazım. Bende bir komşumu sevmiyorum çünkü çocuğunu sürekli bana bırakır gezmeye giderdi ben bu kadının yüzüne asla ben senin çocuğunu istemiyorum demedim gittikçe soğuk davrandım o kadınla pek konuşmadım çocuğunu getirdiğinde kibarca kusura bakmayın bugün dışarı çıkacağım işim var dedim ve olay bitti yani direk insanın yüzüne çocuğunu niye getirdin artık getirme denmez ben utanırdım yani gerçekten utanırdım terbiyesizliğin alemi yok
Siz de çocuğunuzun yaramazlık huyunu biliyorsanız, 8 aylık hamle halinizle zaptedemeyeceğinizi biliyorsanız ki bir de hastaymış neden gidiyorsunuz durumunuzu söylerdiniz af dilerdiniz gitmezdiniz. Neden sizin çocuğunuz durmuyor ya da hasta diye öbür komşu arkadaşı gitsin ki rahatsızlık veren kimse onun izin isteyip kalkması gerekir fazla oturmasaydınız ya da zaten eşler gelmemiş eşinize bıraksaydınız 2 saat bakamaz mıydı. Ben işyerindeki arkadaşlarla gün yapacaktım tam hastalık mevsimiydi 2 çocuk gripti ikisi yeni atlatmıştı günü erteledik beraber oynuyorlar bulaştırırlar diye. Diğer arkadaşlar riske atmayalım erteleyelim dediler siz de çocuk hasta iyileşsin birkaç gün sonra gelebilirim diyebilirdiniz. Çocuklar çok çabuk kapıyorlar hastalığı.
böyle insanlardan nefret ediyorum, büyük ayıp etmişler hadi düşünrsünde bunu nasıl karşı tarafa söylersin. Remen seni o akşam bunları söylemek için çağırmışlar. Sana tavsiyem böyle şeyler için üzülme bak hamilesinde böyle insanlarla görüşme. Laf olsun diye boşboş konuşmuşlar
Ne kadar güzel özetlemişsiniz hissettiklerimi. Çok teşekkür ederim.
Gerçekten çok farklı hayat görüşlerimiz.
Biz insanları kırmamak için hayır demiyoruz ama onlar hamile bir insan üzülürmü demiyorlar.
Cidden kaynaşmak istemediğimiz insanlar görmüş olduk.
iyi ama ağır bir ders oldu bana.
canım benim onlar bu denli açıksözlüyse sende açıksözlü ol..sakın birdaha gitme..niye hiç gelmiyorsun diye sorarlarsa kırıldığını söyle..8 aylık hamileyim de ister istemez alındım hassas dönemimdeyim de..siz bunu anlamayacak kadar anlayışsızmışsınız de..benden çocuğumu getirmememi istediniz çok ayıp ettiniz de..yok hastalık geçiyor yok yaramazlık yapıyor bu ne Allah aşkına sipariş üstüne komşuluk mu olur de...kusura bakmayın aradığınız komşu ben değilim maalesef çocuklu ve gebeyim de..aman salla ya çokta lazımlar sanki..bu arada kuzunu sağlıkla sıhhatle almayı nasip etsin Rabbim..
Ohh iyi olmus o zaman dersim ben.bısver takma ve aala görüşme bu tiplere elini verdim öi kolunu kurtaramazsın.nasıl bir zihniyet yaAynen bende böyle söyledim. Hastalık bir günde bulaşmaz dedim.
Ama kendileri çok bilen insanlar olduklarından ısrar kıyamet oglumdan bulaştıgını idda ettiler.