Komşularım Yüzünden Sinir Sistemimim Çöktü, Çok moralim bozuk...

Asla senin kırılmanı istemeyiz diye başladılar söze.
aklıma geldikçe cinler tepeme çıkıyo.
Oturmada da sürekli neden çalışıyorsun çocuklarına sen baksana filan deyip durdular.
ikiside evde oturan bayanlar bir eziklik var belli.
Zaten canim bu olay olmasa baska birsey cikardi mutlaka karsindaki insan bir kere fesat olmayagorsun senin gidis gelis saatlerini ezberlerler sonra kocaninkileri ezberlerler evine gelir esyan guzeldir onu kiskanirlar kirk kapida seni konusurlar bu tarz insanlari iyi bilirim yirmi sene bu tarz tipler komsumuzdu nefes aldirmadilar valla olmayiversin oyle komsu hic lazim degil ver selami gec hic umursama bakma bile yuzlerine

Sen ince düşünüp davet ettiği için gitmişsin ama kusura bakama komsun senin kadar ince değil hatta tam öküz diycem yanı bu ne ya defolıp gitseydin o zaman hastalık bulasan komusya diyorım.ben hasta bi cocuk varsa kızıma bulasmasın diye kalkarım mesela kaldıkı sadece öksüren bir çocuktanda kaçmama öylede bahsetmem bu grip ayni gün bulasıp ertesi gün belirti asla vermez.öyle bir gecede hasta olunmaz yani

Aynen bende böyle söyledim. Hastalık bir günde bulaşmaz dedim.
Ama kendileri çok bilen insanlar olduklarından ısrar kıyamet oglumdan bulaştıgını idda ettiler.

Iste bu yuzden 3 yasindaki kizimla cok yakinlarim disinda kimsenin evine gitmiyorum. Ki benim kizim uslu soz dinleyen bir cocuk, hele de yabanci bir evdeyse, oyuncaklarini kitaplarini alirim yanima, oturdugu yerden kalkmaz. Ama insanlar o kadar cins ki... burda da okuyorum yok yemek yerken yere kirinti dokmus yok meyve suyu haliya sıçramis diye bidibidi ediyorlar. Çağırma o zaman arkadas, ingiliz kraliyet leydisi degil ki bunlar el kadar cocuk tabi ki yiyip icerken sakarlik yapma ihtimali var (hos ayni ihtimal buyuklerde de var ya)

Cocugunuzun hasta oldugunu gormus kalkip gitseydi, evi cok kiymetli olan ev sahibi de cocuklu misafir cagirmasaydi. Sizin yerinizde olsam bidaha yuzlerine bakmam :63:

Benimde çogu defa arkadaşımın çocugundan benim oğluma hastalık bulaştıgı oldu.
Ben asla bunu dile getirmedim getiremem de. Nasıl derim ya. utanırım bir kere.
Çok kırıldım çok.
Kelimeler yetmez sanırsam anlatmaya.
Yahu cocuk bu birinden kapmasa hastaligi digerinden kapacak napalim kavanozda yetistirecek halimiz yok ya bu cocuklari?yarin obur gun okula basladiklarinda zaten her turlu mikrobu kapiyorlar sanki bilmiyoruz...

Iste bu yuzden 3 yasindaki kizimla cok yakinlarim disinda kimsenin evine gitmiyorum. Ki benim kizim uslu soz dinleyen bir cocuk, hele de yabanci bir evdeyse, oyuncaklarini kitaplarini alirim yanima, oturdugu yerden kalkmaz. Ama insanlar o kadar cins ki... burda da okuyorum yok yemek yerken yere kirinti dokmus yok meyve suyu haliya sıçramis diye bidibidi ediyorlar. Çağırma o zaman arkadas, ingiliz kraliyet leydisi degil ki bunlar el kadar cocuk tabi ki yiyip icerken sakarlik yapma ihtimali var (hos ayni ihtimal buyuklerde de var ya)

Cocugunuzun hasta oldugunu gormus kalkip gitseydi, evi cok kiymetli olan ev sahibi de cocuklu misafir cagirmasaydi. Sizin yerinizde olsam bidaha yuzlerine bakmam :63:

Bende öyle yapıcam yüksek ihtimal.
Bu kırgınlıkla hiçbişey olmamış gibi davranmam mümkün değil.
Malesef duygularını saklayabilen biri değilim.

Arkadaşlar 1 ay önce ev değiştirdim. Site de oturuyorum yeni yeni insanlarla tanışıyoruz haliyle.
2 hafta önce bir komsum davet etti ailece tanışma amaçlı. O arada oglum ufak bir soguk algınlıgı geçiriyordu ve kendisi bunu biliyordu neyse bizde davete icabet gerekir diye tamam dedik. Bakşa bir arkadaşı daha davet etmiş eşi ile birlikte. Hep birlikte bir araya geldik oturduk en fazla 2-3 saat oturmusuzdur. Benim çocugum hareketli bir çocuk 3,5 yaşında ve ben hamileyim... Gittik oturduk geldik...
Buraya kadar bişey yok. Dün akşam komsum beni çağırdı... ''Oğlunu babasına bıraksın da gelsin demiş'' bu söylediğine acayip bozuldum ama sorun etmedim kötü niyetli değildir dedim gittim. iki bayan bir araya gelmişler. Diğer komşunun söylediklerini aynen yazıyorum; Canım yanlış anlamanı istemem ama senin çocugundan benim kızıma hastalık bulaştı ve biz hastanede kızıma serum taktırmak zorunda kaldık, iğne ilaçla zor toparladı kendini... Keşke o durumda oglunu getirmeseydin !!! evine davet eden kişi bu durumu biliyordu zaten abartılacak bir durumuda yoktu. Bende keşke o zaman söyleseydin... yada çocugunu alıp sen gitseydin engelleseydin hastalık geçmesini dedim. Ben daha önceki arkadaşlarımda hiç böyle şeyler söz konusu olmadıgı için böyle düşünmedim açıkcası.
Diğer komsumda oğlum hareketli biraz diye biraz söylendi. Evide eşyalarıda yeni içi gitmiş belliki...
Hiç bozuntuya vermedim haklısınız dedim biraz daha kalıp evime geçtim ama o kadar zoruma gittiki 8 aylık hamile halimle saatlerce agladım. Eşimde kesinlikle bu insanlarla görüşmem bundan sonra merhaba merhaba dedi. Hiç böyle bişeyle karşılaşmamıştım ve asla evlerine gitmeyi düşünmüyorum artık. Yanlışmı yapıyorum aslında onlarmı haklı nedir fikirleriniz. Şimdiden teşekkür ederim.
Ay sabah sabah gülme tuttu beni ya ben böyle bir komşu görmedim annemin komşuluk ilişkilerini biliyorum benimde komşularım var yani tutupta birine böyle bişey demedim yok çocuğunu getirme yok benim çocuğuma hastalık bulaştırdı. Onlar misafirliğe çocuğunu getiriyosa sende çocuğunu götüreceksin hem çocuklar hareketli olur bunu bilmeleri lazım. Bende bir komşumu sevmiyorum çünkü çocuğunu sürekli bana bırakır gezmeye giderdi ben bu kadının yüzüne asla ben senin çocuğunu istemiyorum demedim gittikçe soğuk davrandım o kadınla pek konuşmadım çocuğunu getirdiğinde kibarca kusura bakmayın bugün dışarı çıkacağım işim var dedim ve olay bitti yani direk insanın yüzüne çocuğunu niye getirdin artık getirme denmez ben utanırdım yani gerçekten utanırdım terbiyesizliğin alemi yok

Ay sabah sabah gülme tuttu beni ya ben böyle bir komşu görmedim annemin komşuluk ilişkilerini biliyorum benimde komşularım var yani tutupta birine böyle bişey demedim yok çocuğunu getirme yok benim çocuğuma hastalık bulaştırdı. Onlar misafirliğe çocuğunu getiriyosa sende çocuğunu götüreceksin hem çocuklar hareketli olur bunu bilmeleri lazım. Bende bir komşumu sevmiyorum çünkü çocuğunu sürekli bana bırakır gezmeye giderdi ben bu kadının yüzüne asla ben senin çocuğunu istemiyorum demedim gittikçe soğuk davrandım o kadınla pek konuşmadım çocuğunu getirdiğinde kibarca kusura bakmayın bugün dışarı çıkacağım işim var dedim ve olay bitti yani direk insanın yüzüne çocuğunu niye getirdin artık getirme denmez ben utanırdım yani gerçekten utanırdım terbiyesizliğin alemi yok

Aynen çok haklısınız.

Siz de çocuğunuzun yaramazlık huyunu biliyorsanız, 8 aylık hamle halinizle zaptedemeyeceğinizi biliyorsanız ki bir de hastaymış neden gidiyorsunuz durumunuzu söylerdiniz af dilerdiniz gitmezdiniz. Neden sizin çocuğunuz durmuyor ya da hasta diye öbür komşu arkadaşı gitsin ki rahatsızlık veren kimse onun izin isteyip kalkması gerekir fazla oturmasaydınız ya da zaten eşler gelmemiş eşinize bıraksaydınız 2 saat bakamaz mıydı. Ben işyerindeki arkadaşlarla gün yapacaktım tam hastalık mevsimiydi 2 çocuk gripti ikisi yeni atlatmıştı günü erteledik beraber oynuyorlar bulaştırırlar diye. Diğer arkadaşlar riske atmayalım erteleyelim dediler siz de çocuk hasta iyileşsin birkaç gün sonra gelebilirim diyebilirdiniz. Çocuklar çok çabuk kapıyorlar hastalığı.

İyide hastalık sizin çocuğunuzdan bulaşmışsa hemen bir iki saat görüşmeyle o gece serum yiyecek boyuta gelmez ki. Bu hastalığında bir kuluçka süresi var. Sadece öksürüyor diye bir çocuktan diğerine şıp diye hastalık geçmez. Ancak ertesi gün baş göstermesi gerekirdi hastalığın. Kaldı ki parkta bahçede okulda markette bir sürü yerde hastalık geçiyor çocuklarımıza. Benim büyük kızım 1 yaş civarında boğmaca geçirmişti. Bir kere parka çıkardım ve parkta başka çocuk yoktu o sırada. Doktorumuz büyük ihtimalle bir önceki çocuk parkta temas etmiştir oradan bulaşmıştır dedi. Ki hastalığın kuluçka evresi de var ben tamamen iyileşene kadar çocuğumu evden çıkarmamış apartman komşularıma da haber vermiştim bize gelmeyin ve bir iki gün önce gelenleri de uyarmıştım kontrol edin diye.
Mesela geçen ay okul çıkışı çok samimi olduğum bir veli aradı kızımı alıp kendi evlerine götürebilir miyim diye sordu sınıftan 5-6 çocuğa parti düzenlemiş. Tabi ki dedim akşam çıkışta bende ona geçtim aldım kızımı. Çocukların hepsi çok güzel vakit geçirdiler hiç biride hasta falan değildi. Akşam 10 civarı ev sahibi arkadaş aradı benim oğlanda döküntü başladı el ayak ağız hastalığı geçiriyor sanırım hepinize bulaşmış olabilir dedi. Nitekim 1 hafta sonra benim büyük kızımda aynı hastalığı geçirdi ve evde birde 22 aylık kızım var 4 gün sonrada o geçirdi. Sonuçta anladık ki ilk bulaşan yer yüzme kursundan olmuş. Bütün sınıf oldular. Bunlar olabilecek şeyler kimse hastalığı ağır olan bir çocuğu bile isteye gezmeye götürmez zaten. Bunları bilmeden de yaşayabiliyoruz o komşunuz çocuğunu okula falan göndermesin o zaman. Okulun ilk yılı özellikle ayda bir hasta olmaları Allah'ın emri.
Neyse çok uzattım ama komşularınızı ayıpladım açıkçası. Size karşı tavırları çok yanlış. Belki sizde daveti bir iki gün sonraya erteleyebilirdiniz. Ama yinede herşeyin bir söyleme tarzı var. Bu şekilde sizi tek başınıza resmen azarlamak için çağırmamaları gerekiyordu. Eşiniz haklı ilk görüşmede bu şekilde bir olay yaşanıp sonrasında da resmen sizi azarlamak için davet eden komşularla bende olsam bir daha merhabadan ileriye gitmezdim.

böyle insanlardan nefret ediyorum, büyük ayıp etmişler hadi düşünrsünde bunu nasıl karşı tarafa söylersin. Remen seni o akşam bunları söylemek için çağırmışlar. Sana tavsiyem böyle şeyler için üzülme bak hamilesinde böyle insanlarla görüşme. Laf olsun diye boşboş konuşmuşlar

Siz de çocuğunuzun yaramazlık huyunu biliyorsanız, 8 aylık hamle halinizle zaptedemeyeceğinizi biliyorsanız ki bir de hastaymış neden gidiyorsunuz durumunuzu söylerdiniz af dilerdiniz gitmezdiniz. Neden sizin çocuğunuz durmuyor ya da hasta diye öbür komşu arkadaşı gitsin ki rahatsızlık veren kimse onun izin isteyip kalkması gerekir fazla oturmasaydınız ya da zaten eşler gelmemiş eşinize bıraksaydınız 2 saat bakamaz mıydı. Ben işyerindeki arkadaşlarla gün yapacaktım tam hastalık mevsimiydi 2 çocuk gripti ikisi yeni atlatmıştı günü erteledik beraber oynuyorlar bulaştırırlar diye. Diğer arkadaşlar riske atmayalım erteleyelim dediler siz de çocuk hasta iyileşsin birkaç gün sonra gelebilirim diyebilirdiniz. Çocuklar çok çabuk kapıyorlar hastalığı.

Asıl misafir olan bizdik ısrarla davet edilen !!!!
Eşlerle birlikte biraradaydık.
Daha sonra dediler onlarıdamı çağırsak bizde siz bilirsiniz dedik.

böyle insanlardan nefret ediyorum, büyük ayıp etmişler hadi düşünrsünde bunu nasıl karşı tarafa söylersin. Remen seni o akşam bunları söylemek için çağırmışlar. Sana tavsiyem böyle şeyler için üzülme bak hamilesinde böyle insanlarla görüşme. Laf olsun diye boşboş konuşmuşlar

Tabiii. Sırf bunları söylemek için çağırdılar.

canım benim onlar bu denli açıksözlüyse sende açıksözlü ol..sakın birdaha gitme..niye hiç gelmiyorsun diye sorarlarsa kırıldığını söyle..8 aylık hamileyim de ister istemez alındım hassas dönemimdeyim de..siz bunu anlamayacak kadar anlayışsızmışsınız de..benden çocuğumu getirmememi istediniz çok ayıp ettiniz de..yok hastalık geçiyor yok yaramazlık yapıyor bu ne Allah aşkına sipariş üstüne komşuluk mu olur de...kusura bakmayın aradığınız komşu ben değilim maalesef çocuklu ve gebeyim de..aman salla ya çokta lazımlar sanki..bu arada kuzunu sağlıkla sıhhatle almayı nasip etsin Rabbim..

Ne kadar güzel özetlemişsiniz hissettiklerimi. Çok teşekkür ederim.
Gerçekten çok farklı hayat görüşlerimiz.
Biz insanları kırmamak için hayır demiyoruz ama onlar hamile bir insan üzülürmü demiyorlar.
Cidden kaynaşmak istemediğimiz insanlar görmüş olduk.
iyi ama ağır bir ders oldu bana.

Dert etmeyin. Olması gerekiyormuş olmuş , görmeniz gerekiyormuş görmüşsünüz.

Bakın ben size bir örnek daha vereyim : kardeşim 4 yaşlarında idi , komşumuzun da 3 çocuğu ( 7 yaş , 3 yaş , 10 aylık bebek ) su çiçeği geçiriyordu. Biz onları ziyarete de gittik , çocuklar birbirleriyle oyun da oynadı. Çocuğun geçirmesi gereken bir hastalığın mikrobunu alması normaldi bizim bakış açımızla. Böylelikle su çiçeği geçirme olasılığını bilerek ve gözlemleyerek atlatmasını sağladık.

Kuzenimse 10 yaşlarında ilkokulda aldı su çiçeği mikrobunu. Annesi çocuk ateşlendi sandığı ve okulda su çiçeği taşıyan çocuk olduğunu bilmediği için ateş düşürücü verdi. Dışa atılamayan ateş nedeniyle evde rahatsızlanan çocuğu komaya ramak kala hastaneye yetiştirdik. 20 gün hastanede yattı , çok şükür hasar kalmadan atlattık.

Çocuklar birbirlerinden hastalık kapacaklar ve bağışıklık sistemleri bu şekilde güçlenecek. Bize düşen bu süreçte en iyi şekilde hastalığı atlatmalarını sağlamak.

çok fazla takılmayın bu duruma.ben de böyle bir durumdan muzdaribim. kadıncağız çok iyidir, iyi anlaşırız,hoştur ancak 2 tane çocuğu ile geldiler mi o gün evde harp çıkmış oluyor resmen.yine siz hamilesiniz bir şey yapamazsınız da.çocuklara bir şey dediğim yok lakin annenin rahatlığına şaşıyorum.hiç asla ve asla demez çocuklar yapmayın etmeyin ya da kusura bakma işte bizimkiler dağıttılar falan,bir şeyler kırılmış dökülmüş hiç umursamaz. v.s.. bu konuda olayın en başından annelere iş düşüyor diye düşünüyorum.bu durumu anlamak için anne olmak gerekiyordur belki ama benim anlattığım kişi aşırı rahat.Ama ben yanlış anlaşılmamak ya da kırılmasın diye bu durumu hiç dile getirmek istemedim.
ben de bazen karşımdaki insanları düşünerek hastaysam çağrılan yerlere mazeretimi belirterek gitmiyorum.sebep hasta haliyle geldi de bize bulaştırdı diye söylenmesinler diye...
moralinizi bozmayın, araya mesafe koyarsınız olur biter...

canım benim onlar bu denli açıksözlüyse sende açıksözlü ol..sakın birdaha gitme..niye hiç gelmiyorsun diye sorarlarsa kırıldığını söyle..8 aylık hamileyim de ister istemez alındım hassas dönemimdeyim de..siz bunu anlamayacak kadar anlayışsızmışsınız de..benden çocuğumu getirmememi istediniz çok ayıp ettiniz de..yok hastalık geçiyor yok yaramazlık yapıyor bu ne Allah aşkına sipariş üstüne komşuluk mu olur de...kusura bakmayın aradığınız komşu ben değilim maalesef çocuklu ve gebeyim de..aman salla ya çokta lazımlar sanki..bu arada kuzunu sağlıkla sıhhatle almayı nasip etsin Rabbim..

Çooookkk çok haklısınız.

Aynen bende böyle söyledim. Hastalık bir günde bulaşmaz dedim.
Ama kendileri çok bilen insanlar olduklarından ısrar kıyamet oglumdan bulaştıgını idda ettiler.
Ohh iyi olmus o zaman dersim ben.bısver takma ve aala görüşme bu tiplere elini verdim öi kolunu kurtaramazsın.nasıl bir zihniyet ya

Oğlunu babasına bırak gel diyen kadının yanına ben hiç gitmezdim. 40 yıllık arkadaşaınızda vazgeçemiyo değil ya sizden. Görüşmesin madem rahatsız oluyo.
Öbürüde çocuğunu karantina altında büyütüyo heralde. Çıkarmason evden dışarı maskeyle dolaşsın çocuk madem hasta olmasın istiyo.
Çocuk bu yani hasta olur. Aids bulaştırmış gibi yaygara çıkarmak neden anlamadım

boşver takma.

o ne öyle ya, hamile kadını eve çağır azarla.
yahu çocuk bu büyükten de hastalık geçebilridi, misafirlikte bir şey de yutabilirdi.
kötü bir hastalık olsa sana bulaşırdı :/

en fazla kusura bakmayın, hastayız diye uyardık ama sizin çocuk zayıfmış herhalde belki başka yerden kağpmıştır mikrobu deyip geçistirmek gerek.
bi de üstüne geliyorlar kaç kişi.
düşüncesizlik almış başını yürümüş.

boşver. boşver :KK70:

bundan sonraki davranışlarına göre sen de onlara ykaınlaşır ya da uzaklaşırsın.

X