Komşularım Yüzünden Sinir Sistemimim Çöktü, Çok moralim bozuk...

Çok büyük terbiyesizlik. Bence mutlaka bir şekilde laf sokmalısın. Ben çatlarım yani yerinde olsam içime oturur.
Bence bebeğini görmeye gelmek istediklerinde senin kızın genelde hasta, bebeğime bulaşabilir lütfen çocuksuz gel diye haber yollayabilirsin.
Benim oğlum da aşırı yaramaz bir çocuk. Sırf böyle bir muameleye maruz kalmamak için beni çağıranlara benim oğlum çok yaramaz.Başkasının evinde rahat edemiyorum. Siz bana gelin diyorum.
Benim evimde ise kırılanı döküleni hiiiiççç umursamam. Zaten çocuğum yaramaz olduğundan öyle incik boncuk eşyam yok.Çocuklar cıvıl cıvıl koştursun eğlensin biz de analarıyla iki sohbet edelim.Benden mutlusu yok.

Asla senin kırılmanı istemeyiz diye başladılar söze.
aklıma geldikçe cinler tepeme çıkıyo.
Oturmada da sürekli neden çalışıyorsun çocuklarına sen baksana filan deyip durdular.
ikiside evde oturan bayanlar bir eziklik var belli.
Ne alakasi var ya ikide bir ben calisiyorum onlar ev hanimi diye araya sıkıstırıyorsun her mesajinda bu var illa ev hanimi olunca bos beles mi olunuyo? Onlarin huyu kotu diye asil sen burda ev hanimlarini ezikliyorsun!Evdekiler aksama kadar yan gelio yatiyo ya cunku!

kadınlar tamamiyle haksız, dedikodu yapmak için bir araya gelen boş kadınlar topluluğu...

arkadaşlar her şey okey de herkes yaramazlık konusunda ''çocuktur yapacak tabii'' tarzında konuşmuş da bu doğru mu ?
bir kuzeni var babamın. çocukları geldiğinde benim odam alt üst oluyor, birkaç takım kırılmış, birkaç kitap yırtılmış, duvara birkac karalama yapılmış oluyor. şimdi bu normal mi ? annesi hanımefendi de hiçbir şey demiyor.. çocuklarımızı yetişrirken toplum içinde nasıl davranmaları gerektiğini de öğretmeliyiz bence..

nurummm , komşularınız sizi tanışma ve kaynaşma amaçlı çağırmıştı. Siz de bu vesileyle komşularınızın kaynaşmak istemeyeceğiniz insanlar olduğunu öğrenmiş oldunuz.

Tabi insan çocuğu için laf edilirse üzülür. Çocuğunuzun çok ağır ve bulaşıcı bir hastalığı olsa zaten gitmezdiniz. Bunun yanı sıra biz çocukken tüm bulaşıcı hastalıkları ( kızamık , su çiçeği gibi ) ya kardeşimizden ya komşu çocuklarından aldık bu da gayet normaldi. Su çiçeği olandan da kaçırılmadık kızamık olandan da. Olması gereken bir şekilde o mikrobu alıp atlatmamızdı , atlattık da çok şükür.

Görünce merhaba deyip geçin. Çağırılırsanız çocuğum olmadan bir yere gitmiyorum. Anası nerede ise danası da orada olur ( eskilerin lafıdır ) , ben böyle gördüm der geçersiniz.

Size gelmek isterlerse de , kusura bakmayın müsait değilim , çalışan ve hamile halimle yetişemiyorum der sınırınızı çizersiniz.

Ha size yaptıkları gibi dobralık isterlerse , hayat görüşlerimiz birbirinden farklı dersiniz.

Ne kadar güzel özetlemişsiniz hissettiklerimi. Çok teşekkür ederim.
Gerçekten çok farklı hayat görüşlerimiz.
Biz insanları kırmamak için hayır demiyoruz ama onlar hamile bir insan üzülürmü demiyorlar.
Cidden kaynaşmak istemediğimiz insanlar görmüş olduk.
iyi ama ağır bir ders oldu bana.

Ne alakasi var ya ikide bir ben calisiyorum onlar ev hanimi diye araya sıkıstırıyorsun her mesajinda bu var illa ev hanimi olunca bos beles mi olunuyo? Onlarin huyu kotu diye asil sen burda ev hanimlarini ezikliyorsun!Evdekiler aksama kadar yan gelio yatiyo ya cunku!

Kimseyi ezdiğim yada eziklediğim yok.
Olanları anlatmaya çalışıyorum.

kadınlar tamamiyle haksız, dedikodu yapmak için bir araya gelen boş kadınlar topluluğu...

arkadaşlar her şey okey de herkes yaramazlık konusunda ''çocuktur yapacak tabii'' tarzında konuşmuş da bu doğru mu ?
bir kuzeni var babamın. çocukları geldiğinde benim odam alt üst oluyor, birkaç takım kırılmış, birkaç kitap yırtılmış, duvara birkac karalama yapılmış oluyor. şimdi bu normal mi ? annesi hanımefendi de hiçbir şey demiyor.. çocuklarımızı yetişrirken toplum içinde nasıl davranmaları gerektiğini de öğretmeliyiz bence..

Yooo asla bu kadar değil oğlum.
Evet yaramaz ama sadece yerinde durmaz oyuncakları alır falan filan.
kagıtları yırtıyım orayı burayı karıştırıyım yapmaz. ben müdahale ederim zaten öyle bir durumda.

Zaten çocuk hasta olmuş yani olan olmuş bunlar bilerek seni üzmek istemişler pek iyiniyetli bir girişimde değil bir hamile kadına ki hamile insan daha kırılgan oluyor birde her doğru söylenmez bence , bencede görüşme artık, zaten onların hayatı dedikodu üzerine herhalde

Çok büyük terbiyesizlik. Bence mutlaka bir şekilde laf sokmalısın. Ben çatlarım yani yerinde olsam içime oturur.
Bence bebeğini görmeye gelmek istediklerinde senin kızın genelde hasta, bebeğime bulaşabilir lütfen çocuksuz gel diye haber yollayabilirsin.
Benim oğlum da aşırı yaramaz bir çocuk. Sırf böyle bir muameleye maruz kalmamak için beni çağıranlara benim oğlum çok yaramaz.Başkasının evinde rahat edemiyorum. Siz bana gelin diyorum.
Benim evimde ise kırılanı döküleni hiiiiççç umursamam. Zaten çocuğum yaramaz olduğundan öyle incik boncuk eşyam yok.Çocuklar cıvıl cıvıl koştursun eğlensin biz de analarıyla iki sohbet edelim.Benden mutlusu yok.

Yok yapamam,
hiç laf sokabilme huyum yoktur.
direkt ilişkimi keserim ben yapmacık olamıyorum.

Anliyorum asla da tasvip etmiyorum yaptiklarini.Ama nedense her mesajinizda bunu belirtmeniz hosuma gitmedi.Her insan farklidir bunu calismayla evde oturmakla ilgisi yok.Neyse gecmis olsun hamileymissiniz uzulmeyin..

Yok hiç öyle düşünmedim ben.
Sonuçta bayanların çalışma zorunlulugu yok çocuk var ev iş vs vs. Benimde bir çok arkadaşım var evde oturan.
Ama bahsettiklerim bişeylerin ezikliğini yaşıyo çok belli onu anlatmaya çalıştım.
kusura bakmayın yanlış izah ettiysem.

Zaten çocuk hasta olmuş yani olan olmuş bunlar bilerek seni üzmek istemişler pek iyiniyetli bir girişimde değil bir hamile kadına ki hamile insan daha kırılgan oluyor birde her doğru söylenmez bence , bencede görüşme artık, zaten onların hayatı dedikodu üzerine herhalde

Aynen her doğru söylenmez !!!!
Ne yaparlardı çağırmazlardı bir daha olur biterdi. kendilerince iyi yaptıklarını sanıyorlar.

Hastalık konusunda bir şey diyemem ama ben de çocuğuna sahip çıkmayan kadınlara sinir oluyorum. Kimi gelir gelmez etrafta ne var ne yok yukarı kaldırıyor. Sen ne hakla benim ev eşyalarımı alıp kaldırırsın. Ya da çocuk kırıp döküyor, bir kere yarım ağızla yapma yavrum diyor tamam iş bitiyor. Çocuk aynen devam.. En nefret ettiğim şey.. Çocuğuna sahip çıkamayacaksan gitme bir yere.. Bu sözlerim sadece size değil, genel olarak düşüncem bu..

cnm yanlış anlama senın de bıraz kabahatın var cocuk hareketlı ve sen 8 aylık hamılesın peşinde koşamassın esyası yenı olabılır rahatsız olabılır en azından oglunu bırakman gerekırdı

bak kendımden mısal vereyım sana eşim arabasına cok tıtızzdır 0 aldık zaten çok yenı daha yıkattık arkadaslarım bı yerde olduklarını soyledı bız de gıttık 1.5 yasında oğlu var ve arabanın arka koltugunu mahvettı bısey desen alınıyo ben özgur cocuk yetıstırıyorum dıyor demedım bısey ama bırdahakı bınıslerınde cocugu ben kucagıma aldım anladı nıye aldıgımı bozuldu ama bısey demedı çocuga sahıp cıkabılmek gerekıyo bence

ama sen hamılesın normal zamanda olsan bu kadar dert etmezdın belkıde ama sımdı zaten cok hassassın cnm uzulme

Akıl var mı bu insanlar da bilemedim senin hamile olduğu biliyor küçük bir çocuğunun olduğunu da insanın evine misafir gelir hastadır bazen kırarda birşeyleri çocuktur yaramazlık ta yapar evsahibi hoşuna gitmesede misafirine bunu belli etmez heleki evine ilk gelen biri ise birde yüzsüz yüzsüz çağırıp hamile insanın yüzüne böylede konuşabiliyorlar
bence böyle insanlara karşı mesafe koyun ve acil bir durum olmadığı müddetçe onlarla gitmeyin canınızı sıkmaya değmez

Akıl var mı bu insanlar da bilemedim senin hamile olduğu biliyor küçük bir çocuğunun olduğunu da insanın evine misafir gelir hastadır bazen kırarda birşeyleri çocuktur yaramazlık ta yapar evsahibi hoşuna gitmesede misafirine bunu belli etmez heleki evine ilk gelen biri ise birde yüzsüz yüzsüz çağırıp hamile insanın yüzüne böylede konuşabiliyorlar
bence böyle insanlara karşı mesafe koyun ve acil bir durum olmadığı müddetçe onlarla gitmeyin canınızı sıkmaya değmez

Dün akşamda, o çocugu çok hassas olan kadının kızı kadının bardagını kırdı mesela.
10 kere söylendi gitti takımım bozuldu takımım diye....

Orda yanlış düşünüyorsunuz ...
Hamile ve çocuklu diye kendini Ece mi kapatmalı ...
Ev sahibi çağırırken zaten her şeyi Göze alır ya da evine kimseyi davet etmez...
Eve kapatmali demiyorum ben de hamileyim kimsenin evinde rahat oturamiyorum ayagimi uzatmam lazim surekli tuvalete gitmem gerekiyor o nedenle gidemiyorum bir de yanimda hasta cocuk olsa hepten sorun olur bana zaten ev sahibini dusundugum icin soylememistim konu sahibinin kendisi rahat edememistir zaten israr kiyamet kadincagizi cagirmislar ustune de laf soylemisler saatlerce aglamis kadincagiz bunlara deger mi yani ?

Arkadaşlar 1 ay önce ev değiştirdim. Site de oturuyorum yeni yeni insanlarla tanışıyoruz haliyle.
2 hafta önce bir komsum davet etti ailece tanışma amaçlı. O arada oglum ufak bir soguk algınlıgı geçiriyordu ve kendisi bunu biliyordu neyse bizde davete icabet gerekir diye tamam dedik. Bakşa bir arkadaşı daha davet etmiş eşi ile birlikte. Hep birlikte bir araya geldik oturduk en fazla 2-3 saat oturmusuzdur. Benim çocugum hareketli bir çocuk 3,5 yaşında ve ben hamileyim... Gittik oturduk geldik...
Buraya kadar bişey yok. Dün akşam komsum beni çağırdı... ''Oğlunu babasına bıraksın da gelsin demiş'' bu söylediğine acayip bozuldum ama sorun etmedim kötü niyetli değildir dedim gittim. iki bayan bir araya gelmişler. Diğer komşunun söylediklerini aynen yazıyorum; Canım yanlış anlamanı istemem ama senin çocugundan benim kızıma hastalık bulaştı ve biz hastanede kızıma serum taktırmak zorunda kaldık, iğne ilaçla zor toparladı kendini... Keşke o durumda oglunu getirmeseydin !!! evine davet eden kişi bu durumu biliyordu zaten abartılacak bir durumuda yoktu. Bende keşke o zaman söyleseydin... yada çocugunu alıp sen gitseydin engelleseydin hastalık geçmesini dedim. Ben daha önceki arkadaşlarımda hiç böyle şeyler söz konusu olmadıgı için böyle düşünmedim açıkcası.
Diğer komsumda oğlum hareketli biraz diye biraz söylendi. Evide eşyalarıda yeni içi gitmiş belliki...
Hiç bozuntuya vermedim haklısınız dedim biraz daha kalıp evime geçtim ama o kadar zoruma gittiki 8 aylık hamile halimle saatlerce agladım. Eşimde kesinlikle bu insanlarla görüşmem bundan sonra merhaba merhaba dedi. Hiç böyle bişeyle karşılaşmamıştım ve asla evlerine gitmeyi düşünmüyorum artık. Yanlışmı yapıyorum aslında onlarmı haklı nedir fikirleriniz. Şimdiden teşekkür ederim.
Sen ince düşünüp davet ettiği için gitmişsin ama kusura bakama komsun senin kadar ince değil hatta tam öküz diycem yanı bu ne ya defolıp gitseydin o zaman hastalık bulasan komusya diyorım.ben hasta bi cocuk varsa kızıma bulasmasın diye kalkarım mesela kaldıkı sadece öksüren bir çocuktanda kaçmama öylede bahsetmem bu grip ayni gün bulasıp ertesi gün belirti asla vermez.öyle bir gecede hasta olunmaz yani

Boşver takma ailene bak hamilesin üzüntü sıkıntı iyi değildir Allah bebeğini hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin inşallah

Yapamam heralde.
Ben hiç karşılaşmadım böyle şeylerle.
Diğer apartmanımda komsuma oturmaya gittik oglum oyuncagı aynaya fırlattı ve cam catladı.
Nasıl üzüldüm, dedim ki lütfen özlemcim değiştir fatura yı ben ödüyeyim. arkadaşım dediki saçmalama çocuk bu tabiki yaramazlık yapıcak yapmasa anormallik olurdu. Benim oğlum sende yapsa paramı istiycektin dedi.
Böyle insanlar vardı benim çevremde o yüzden çok üzüldüm zaten.
Aaa bak ben cok guzel yaparim:KK66: okuzluge okuzlukle karsilik vermekte bir numarayimdir

Arkadaşlar 1 ay önce ev değiştirdim. Site de oturuyorum yeni yeni insanlarla tanışıyoruz haliyle.
2 hafta önce bir komsum davet etti ailece tanışma amaçlı. O arada oglum ufak bir soguk algınlıgı geçiriyordu ve kendisi bunu biliyordu neyse bizde davete icabet gerekir diye tamam dedik. Bakşa bir arkadaşı daha davet etmiş eşi ile birlikte. Hep birlikte bir araya geldik oturduk en fazla 2-3 saat oturmusuzdur. Benim çocugum hareketli bir çocuk 3,5 yaşında ve ben hamileyim... Gittik oturduk geldik...
Buraya kadar bişey yok. Dün akşam komsum beni çağırdı... ''Oğlunu babasına bıraksın da gelsin demiş'' bu söylediğine acayip bozuldum ama sorun etmedim kötü niyetli değildir dedim gittim. iki bayan bir araya gelmişler. Diğer komşunun söylediklerini aynen yazıyorum; Canım yanlış anlamanı istemem ama senin çocugundan benim kızıma hastalık bulaştı ve biz hastanede kızıma serum taktırmak zorunda kaldık, iğne ilaçla zor toparladı kendini... Keşke o durumda oglunu getirmeseydin !!! evine davet eden kişi bu durumu biliyordu zaten abartılacak bir durumuda yoktu. Bende keşke o zaman söyleseydin... yada çocugunu alıp sen gitseydin engelleseydin hastalık geçmesini dedim. Ben daha önceki arkadaşlarımda hiç böyle şeyler söz konusu olmadıgı için böyle düşünmedim açıkcası.
Diğer komsumda oğlum hareketli biraz diye biraz söylendi. Evide eşyalarıda yeni içi gitmiş belliki...
Hiç bozuntuya vermedim haklısınız dedim biraz daha kalıp evime geçtim ama o kadar zoruma gittiki 8 aylık hamile halimle saatlerce agladım. Eşimde kesinlikle bu insanlarla görüşmem bundan sonra merhaba merhaba dedi. Hiç böyle bişeyle karşılaşmamıştım ve asla evlerine gitmeyi düşünmüyorum artık. Yanlışmı yapıyorum aslında onlarmı haklı nedir fikirleriniz. Şimdiden teşekkür ederim.
ne demek oğlun olmadan görüşmek , evlat nedir insanın canının parçası !!! nasıl saçmalık , eğer o elektriği birinden alırsam bile gitmem!!! çocuklarımı istemiyorsa benide istemesin!!! ha ben haddimi bilirim o ayrı hastalarsa, ben hastaysam gitmem, ha gittim baktım çok haraketlendiler kontrolde çıkmadan geri dönerim!!! hem çağırıp hem tavır yapanada sinir oluyorum!!!
çağırmış komşu o şekilde niye tepki veriyor, hoşuna gitmediyse tekrar çağırmaz, tamam yüze konuşmak iyi ama buda abartı olmuş!!!
ayrıca nasıl sabrettin o insanlara cevap vermeden bravo, şahsen ben olsam ağzıma geleni sayardım sanırsam!!!

X