- 9 Eylül 2014
- 329
- 133
- 39
bende öyleyim keşke sokabilsek böyle için için kendimizi yemezdik. ama tamamen ilişkini kesme. insan insansız olmaz. komşudur ne de olsa. ne zaman muhtaç olursun belli olmaz. hele de kirada değil de satın aldıysan evini. sadece seviyeyi koru bence. ben senn durumunda bi şey yaşadım ve buraya da yazmıştım aslında. tek çözüm seviye koymak.Yok yapamam,
hiç laf sokabilme huyum yoktur.
direkt ilişkimi keserim ben yapmacık olamıyorum.
Ben yüzüne karşı da söylerim zaten gerekirse.. Ben evime önem vermişim dekore etmişim, misafir gelecek de değiştirecek, yok öyle.. Önce çocuğuna eğitim versin, sonra gezmelere çıksın. 1.5 yaşında yeğenim var, en ufak şeyi kurcalamaz gittiği yerde çünkü o şekilde öğretildi. Hayırdan, yapmadan anlar. Demek ki çocuklar eğitilebiliyor, eğitmeyi bilecek ebeveynleri..
Buna mı inanayım, kendi gözümle gördüğüme mi?1,5 yaşındaki çocuk hayır yapamadna anlamaz...
ben eğitim den bahsetmiyorum, cidden
1,5 yaşındaki BEBEK ben merkezcidir yaradılış gereği yapmadan anlamaz..
cısssss dersiniz bir an durur bu tereddürttür o an ne yapacağını bilemediğinden...
UZMAN PEDEGOG ADEM GÜNEŞ...bilmem ne üniversitesi öğretim üyesi diyor
Dogru soyluyorsun ama mesafe is ortaminda genelde olmasi gereken birseydir.Belki de konu sahibi o ortamda ki iliskilere alistigi icin boyle konusuyordur haksiz da degil. Ama kisilikle de cok alakali ben kesinlikle yeni tanistigim yada belli bir samimiyete gelmedigim insanlara o rahatligi gostermem.Ev hanımlığı ile alakalı değil boş beleş olmak aslında. Ama ben de aynı şeylri apartmanımda gördüm. İş hayatındaki mesafe ev hanımlarında olmuyor. Afedersiniz ama genelde bi gevşeklik oluyor. ortam samimi deyip ayarı kaçırabiliyorlar. İş hayatında öyle değil. hep bi mesafe var. Bi duvar var.
Buna mı inanayım, kendi gözümle gördüğüme mi?
Çocuğun he şeyi gayet de normal, evinde kısıtlanmıyor zaten.. Başkasının evine gidince de durdan yapmadan anlıyor.bence uzmana inanmalısınız...
hatta hayır dendiğinde hemen geri püskürüyorsa bizzat pedagoga götürün derim
çocukların içinde bir itici güç varmış eşyaya nüfuz etmesi gerekiyormuş ( tabi başkalarının evinde değil) vs vs vs adam anlatıyor fıtratı anlatıyor olması gerekeni...
yani hayır dendiğinde 1,5 yaşındaki çocuk bırakıp geri dönüyorsa bu normal dışı bişey
Insan sadece komsunun arasindan secilmek zorunda degil ben de gorusecegim insanlari arkadaslarim ve akrabalarim arasindan seciyorum cunku bana hicbir yonu ile uymayan duzeysiz komsularla karsilastim hep ben de onlemimi gorusmeyerek aliyorumöyle olmuyor işte. İnsan insansız yaşayamaz bunu unutmayın
insanları kırmak hele hele gebe bir kadını kırmak açık sözlülük değil boş boğazlık ve bencilliktir. insanlar eskiden birbirini kırmak istemezdi kol kırılırdı yen içinde kalırdı. kalp kıracağına kafa kırılırdı. yüzüne söylememiş arkadan konuşmamışlar filan bu mu dur yani. kadını kır üz ama arkadan konuşmadınız sağol mu demek lazım. nerede oturuyorsunuz bilmem ama bence bu komşular kesin adanalı
bak canım eğer iş gereği başka bir memleketteysen otomatikmen akraba eleniyor. benm gibi öğretmensen ve ücretsiz izne ayrılmışsan ki buraya yeni atandım daha doğru dürüst öğretmen arkadaşlarla kaynaşamadan bebek sahibi oldum. ve akraba ne iş arkadalları yani imkansız değil sadece komşuya muhtaç kalmak bizzat yaşadım gördüm. adanaya taşındım, 9 ay sonra bebek sahibi oldum. gebelikte de sürekli raporlar izinler malum bebekte sorunalr olabiliyor. arkadaşlarını davet ediyorsun ama bebek var anca 1 saat kalabiliyorlar. herkesin ailesi işi gücü var. bebekli bir eve gelip onunla ilgilenmek zorunda olan bir anneden çok da feyz almıyorlar. bana arkadaşlarım bebeğim 2 aylıkken geldiler. bir çay bile yapamadım. geceden beri uykusuzdum ve bebeğim sürekli ağlıyordu. en sonunda kalktılar. bilmem anlatabildim miInsan sadece komsunun arasindan secilmek zorunda degil ben de gorusecegim insanlari arkadaslarim ve akrabalarim arasindan seciyorum cunku bana hicbir yonu ile uymayan duzeysiz komsularla karsilastim hep ben de onlemimi gorusmeyerek aliyorum
gülmekten çatladım adanalı ha ya kere de yanılsam şu adanalılar hakkında. ne gevşek ne rahat ne kendini bilmez insanlar var adanalılarda ya. benm etrafımda da çok var malesef allahtan arada akıllıları da var da kurtarıyorlarEvet biri adana diğeri antepli...
Iki aylik bebekle elbette misafir agirlamak zor olurdu senin yerinde kim olsa bir cay bile yapamayabilirdi arkadaslar halden anlar gerekirse girer mutfaga kendisi hazirlar ama komsudan oyle birsey gormedim ben anca dedikodu yaparlar bak bak onumuze bir cay bile cikaramadi diye ben hep boylelerini gordugum icin hayatimdan cikardim onlari belki senin mukemmeldir komsularin onlarla birlikte olmaktan mutlusundur en guzeli herkes mutlu oldugu kisilerle gorussun boylece dert olmazbak canım eğer iş gereği başka bir memleketteysen otomatikmen akraba eleniyor. benm gibi öğretmensen ve ücretsiz izne ayrılmışsan ki buraya yeni atandım daha doğru dürüst öğretmen arkadaşlarla kaynaşamadan bebek sahibi oldum. ve akraba ne iş arkadalları yani imkansız değil sadece komşuya muhtaç kalmak bizzat yaşadım gördüm. adanaya taşındım, 9 ay sonra bebek sahibi oldum. gebelikte de sürekli raporlar izinler malum bebekte sorunalr olabiliyor. arkadaşlarını davet ediyorsun ama bebek var anca 1 saat kalabiliyorlar. herkesin ailesi işi gücü var. bebekli bir eve gelip onunla ilgilenmek zorunda olan bir anneden çok da feyz almıyorlar. bana arkadaşlarım bebeğim 2 aylıkken geldiler. bir çay bile yapamadım. geceden beri uykusuzdum ve bebeğim sürekli ağlıyordu. en sonunda kalktılar. bilmem anlatabildim mi