Bunlar da sizin için, Amerikan bir yazardan seçtim. Harvey Karp, madem amerikadadiniz....geniş bi tarama yapacak vaktim yok, ama bu konuda biraz araştırın....Anlaşılan hayatınızda hiç iyi yetiştirilmiş çocuk görmemişsiniz. Siz çocuğunuzu yetiştiremiyorsunuz diye insanların eğitimine ve hatta okuduğunu anlayıp anlamamasına bile laf etmişsiniz. Ayıp. Dünyada tek çocuk sahibi siz değilsiniz. Ve ben iyi yetiştirilen çocuk görmesem yiyecem bu "çocuğun olunca anlarsın" temalı lafları. O yüzden bu bahaneler bana komik geliyor. Siz iyi yetiştirilmiş çocuk görürseniz anlarsınız bence. Ha bir de sorunlu çocuklar için pedagog var. Olmuyorsa yardım alın. Millete hakaret edeceğinize çocuğunuzla uğraşın.
Ben gözümle gördüğümü söylüyorum size, demiştim yeğenimin nasıl olduğunu.. Ablam da bir eğitimci ve hiçbir şekilde şiddet ya da kötü söz kullanmaz çocuğuna karşı.. Yani öyle çocuğunu kısıtlayarak yapmadı bunu.. Yapan yapıyorsa demek ki olabiliyor. Karşı çıkanların da işine gelmiyor.Bunlar da sizin için, Amerikan bir yazardan seçtim. Harvey Karp, madem amerikadadiniz....geniş bi tarama yapacak vaktim yok, ama bu konuda biraz araştırın....
Evine çocuklu davet etmeyenler hakkında bir şey de miyorum, ama iki biblosunun yukarı kaldırılmasını hazmedemeyecek kişi de üç yaşına kadar çocuğu olanı cagirmasin....
ben çocuk gelişim okuyorum neyin nasıl yapılması gerektiğini çok iyi biliyorum çok şükür.. ve ayrıca bekarım rabbbim nasip ederse çocuğumu ileriki zamanda eğitirim.. sizde lütfen eğitimciliğinizi kendi alanınızda kullanın kimse kimseye müdahele etmesin.Tüm yazdıklarınızı okudum da.. Bir öğretmen olarak yeni nesil niye böyle diye düşünüyorum ne yaparsak yapalım okulda olmuyor.. Ve bu konuyla ilgili tüm düşüncelerimi sizin gibi buldumcuk olmuş veliler doğruluyor. çok üzülüyorum pırıl pırıl çocuklar sizin gibi doğurunca ne oldum delisi olan velilerin elinde sözde özgüven saçmalığıyla heba oluyor.
İşte sorun orda daha okuyorsun. Gerçekleri bilmiyorsun. Biz günde onlarca çocukla etkileşime giriyoruz. Her şey üniversitede ve kitaplarda anlatıldığı gibi değil.ben çocuk gelişim okuyorum neyin nasıl yapılması gerektiğini çok iyi biliyorum çok şükür.. ve ayrıca bekarım rabbbim nasip ederse çocuğumu ileriki zamanda eğitirim.. sizde lütfen eğitimciliğinizi kendi alanınızda kullanın kimse kimseye müdahele etmesin.
ben kreşte staj yaptım her sınıfta gözleme girdim belki 100 çocuğu gözlemledim.. hiç biri de sabahtan akşama kadar sessiz durmadı ya da bi köşe de oturup diğerlerini izlemedi.. zaten bi çocuk böyleyse muhtemelen bi derdi vardr.. ben zaten çocuklar bağırmalı kırıp dökmeli yaramaz da olabilir yaramaz çocuklar kesinlikle eğitilemez demiyorum asla yanlış anlasılmasın.. ama isterse anne baba mükemmel eğitim versin çocuk yine çocuktur dediğim gibi ben aşırıya kaçılmadığı sürece çocuktan yaramazlıkta beklertim çünkü onun tabiatı bu .. ben sadece çocuklar çok akıllı olmalı ya da benim kızım çocuğum hiç yaramazlık yapmıyor çok çok uslu diyen insanları anlayamıyorum..İşte sorun orda daha okuyorsun. Gerçekleri bilmiyorsun. Biz günde onlarca çocukla etkileşime giriyoruz. Her şey üniversitede ve kitaplarda anlatıldığı gibi değil.
Ben de size bireysel farklılıklar diyorum, beş parmağın besi bir olmaz diyorum, yegeniniz yegane çocuk tipi değil diyorum, benim iki kızım var, aralarında dağlar kadar fark var, bunların genleri birbirine yakin buna rağmen boyle, ki diğer çocuklar nasıl birbirine benzer olsun.....Ben gözümle gördüğümü söylüyorum size, demiştim yeğenimin nasıl olduğunu.. Ablam da bir eğitimci ve hiçbir şekilde şiddet ya da kötü söz kullanmaz çocuğuna karşı.. Yani öyle çocuğunu kısıtlayarak yapmadı bunu.. Yapan yapıyorsa demek ki olabiliyor. Karşı çıkanların da işine gelmiyor.
okuyordum sadece konunuzu ama yazmadan geçemeyeceğim...çocuğumun olmadığı yerde benim ne işim var? bu tarz içten pazarlıkçı insanlar size birşey katmaz daha çok sinir olur kalırsınız iki sohbet edicem diye sinir krizlerine girer girer çıkarsınız. sadece çocuk değil daha bir çok konuda bu insanlar sizi didikler belliki pimpirikli havadan nem kapan insanlar bence bulaşmayın derim... zaten ikinci bebişiniz olunca komşuluk yapmakla çok işiniz olmayacaktır oğlunuza da üzüldüm kıyamam ya öksürük bulaşıcımıymış sanki... serumluk olmuşta çocuğu allahım ya hasta olcağı varmış onun çocuğunun nmevsim geçişleri şimdi kulp bulunacak ya illlaki işgüzar insanlar!...Benle görüşmek istiyorlar ama çocuksuz.
Kızıyla haber yollamış 5 dakika gelebilir mi ama çocuksuz diye.
küçük beyinli. kendinin de 3 çocugu var bana 3 çocukla geliyo.
Vallahi ben çocuklu insanı evime dahi davet etmediğim için bana da hasta olduğu halde çocuğunu götüren anne garip geliyor.bilmiyorum şahsen bana çok ters. ben olsam o an bi işim var diye bahane uydurur kalkardım ama asla senin çocuktan benim çocuğa hastalık geçti demezdim. ayrıca hasta insanlar heryerdeler otobüste metro da markette kişi hasta olmak istemiyosa kendi dikkat etmeli biraz da hadi yakınına hastaysan görüşmeyelim der de dışarıda ki insanların hangi birine diyebilir ki.
işte fikirlerimizin düşüncelerimizin tavırlarımızın birbirinden ne kadar farklı olduğunu buradan anlayabiliriz.Vallahi ben çocuklu insanı evime dahi davet etmediğim için bana da hasta olduğu halde çocuğunu götüren anne garip geliyor.
pes diyorum artık yaaVallahi ben çocuklu insanı evime dahi davet etmediğim için bana da hasta olduğu halde çocuğunu götüren anne garip geliyor.
Size altı üstü grip, başkasının çocuğu serum yiyebiliyor. Serum yiyip hastanede sabahlayan sizin çocuğunuz olsa oh iyiki de gelmiş mi dersiniz, keşke gelmeseydi mi dersiniz. Ben şahsen uyarırım benim çocuk böyle oldu bari başkasına da bulaştırmasınlar diye. Hasta oluca etrafa bulaştırmamak için dikkat edince de iyi anne denmez çünkü amacınız kendi çocuğunuzu korumak değil başka insanları düşünmek olur. Düşünceli insan denir o kadar. Ben hastayken kimseye gitmiyorsam hastayken de kimse gelmesin.pes diyorum artık yaa
bazen ilgi çekmek içinmi yazılıyuor bu yorumla anlamıyorum .altı üstü grip hafif grip.
oldu çocukları pamukalra saralım okuada gitmesinler .kimseyi görmesinler sokağa çıkartmasınlar grip falan olnuca cocukları yoksa kötü annelik olacak öylemi.
insanları kırmak hele hele gebe bir kadını kırmak açık sözlülük değil boş boğazlık ve bencilliktir. insanlar eskiden birbirini kırmak istemezdi kol kırılırdı yen içinde kalırdı. kalp kıracağına kafa kırılırdı. yüzüne söylememiş arkadan konuşmamışlar filan bu mu dur yani. kadını kır üz ama arkadan konuşmadınız sağol mu demek lazım. nerede oturuyorsunuz bilmem ama bence bu komşular kesin adanalıCan sikici bir durum ama ben komsularinizin dobralagina hayran kaldim. Hic arkadan konusmamislar, soylenebilecek herseyi yuzune ivedilikle soylemislerhaklilar demiyorum kesinlikle, sadece bu kadar rahat ve net olmalari hosuma gitti.
kadın biliyormuş oğlunun hasta olduğunu amaSize altı üstü grip, başkasının çocuğu serum yiyebiliyor. Serum yiyip hastanede sabahlayan sizin çocuğunuz olsa oh iyiki de gelmiş mi dersiniz, keşke gelmeseydi mi dersiniz. Ben şahsen uyarırım benim çocuk böyle oldu bari başkasına da bulaştırmasınlar diye. Hasta oluca etrafa bulaştırmamak için dikkat edince de iyi anne denmez çünkü amacınız kendi çocuğunuzu korumak değil başka insanları düşünmek olur. Düşünceli insan denir o kadar. Ben hastayken kimseye gitmiyorsam hastayken de kimse gelmesin.
Sizin hafif grip dediğiniz şeyi ben 1 ayda atlatıyorum, önce hafif grip halsizlik derken öksürük nöbetleriyla hayatım cehenneme dönüyor. Çocuklara özel bir şey değil her insan dikkat etmeli. Hastaysan sarılma, öpme, tokalaşma misal. Azıcık dikkat etmek dünyanın sonu değil altı üstü iyileşene kadar toplu gezmelerden geri kalacaksınız.
bunları ben de yaşadım. mahalle kadınalrı ununu eleyip eleklerini asmış bizim gibi genç annelere sarıyorlar. salla gitsin. komşuluktan geri kalma. komşu komşunun külüne muhtaçtır ama ağırdan sat bence öyle kıymet anlıyor bu tipler. on kere davete bir kere icabet edicen o da kapıdan o zaman kıymet biliyorlar. senin özelini öğrenemediklerinden de meraktan çatlıyorlar. insanlık ölmüş. entrika dizileri site hayatını sarmış. bizimkiler dizisi geçmişte kaldı. komşuluk öleli çok olduKonuyu çok güzel özetlemişsiniz.
Çok pişmanım gittiğim için ama iş işten geçti.
öyle olmuyor işte. İnsan insansız yaşayamaz bunu unutmayınHic tatli canini uzme boyle insanlar yuzunden bak keyfine calisan kadinsin napacan zaten kimseye ihtiyacin yok
Ev hanımlığı ile alakalı değil boş beleş olmak aslında. Ama ben de aynı şeylri apartmanımda gördüm. İş hayatındaki mesafe ev hanımlarında olmuyor. Afedersiniz ama genelde bi gevşeklik oluyor. ortam samimi deyip ayarı kaçırabiliyorlar. İş hayatında öyle değil. hep bi mesafe var. Bi duvar var.Ne alakasi var ya ikide bir ben calisiyorum onlar ev hanimi diye araya sıkıstırıyorsun her mesajinda bu var illa ev hanimi olunca bos beles mi olunuyo? Onlarin huyu kotu diye asil sen burda ev hanimlarini ezikliyorsun!Evdekiler aksama kadar yan gelio yatiyo ya cunku!