Komşularım Yüzünden Sinir Sistemimim Çöktü, Çok moralim bozuk...

bende misafirlikte ortalığa salıpta bakmayan annelere sinir oluyorum..evinde hareketli olabilir..fakat misafirlikte takip etmeli anneler..şimdiye kadar kimse çocuğuna sahip çıkmadı..bende artı bundan sonra çocuklu misafir almıyorum..artık çocuklarını takip etmekten yoruldum..birazda ev sahibini düşünün.

Bence hamile olmanım verdiği duygusallik hormonu ile birlikte olaylara duygusal yönden bakiyorsunuz.
Komsulariniz kırmış sizi ama yüzünüze de açık ve net söylemişler.

bi de hiperaktif çocuk var hiç duydunuz mu acaba.. iyi yetiştirilmiş de nasıl bi kelime ayrıca ne yani yaramaz çocukları anne babaları kötü mü yetiştiriyor.. bu onların suçu mu.. siz nasıl yetiştiriyorsunuz mesela çok merak ettim gerçekten.. bi de yanlış anlamayın ben evli değilim çocuğum yok sadece çocuk gelişim okuyorum da sizin bilgilerinizden de yararlanayım dedim

Hiperaktif çocuk normal bir durum mu? Benim bildiğim hiperaktif çocuk için de zaten uzman desteği alınıyor.
Ayrıca bayılıyorum bu hiperaktif kelimesinin herkesin ağzına sakız olmasına. :) çocuğu yaramaz olan herkesin çocuğu hiperaktif maşallah. Kimse de kabul etmez hatasını. Hiperaktif der geçer. Çocuk gelişim okuyorsanız açın kitabinızi bakın hiperaktif çocuğun eğitimine efendim. Herhalde "bu çocukların toplum içinde kırıp döken davranışları normaldir, üzerine gitmeyin, bir şey yapmayın. Hiperaktif çocuklara eğitim gerekmiyor, eğitim faydasızdır" yazmıyordur. Bu kadarına eminim. Hiperaktif durumununda da annelerin ağzına bakmam ben zaten, basbayağı bir doktor teşhisidir bu. Öyle her yaramaz çocuğuna hiperaktif diyeni ciddiye almıyorum, o ayrı. Bana somut şeylerle gelin. :)

Hiperaktif çocuk normal bir durum mu? Benim bildiğim hiperaktif çocuk için de zaten uzman desteği alınıyor.
Ayrıca bayılıyorum bu hiperaktif kelimesinin herkesin ağzına sakız olmasına. :) çocuğu yaramaz olan herkesin çocuğu hiperaktif maşallah. Kimse de kabul etmez hatasını. Hiperaktif der geçer. Çocuk gelişim okuyorsanız açın kitabinızi bakın hiperaktif çocuğun eğitimine efendim. Herhalde "bu çocukların toplum içinde kırıp döken davranışları normaldir, üzerine gitmeyin, bir şey yapmayın. Hiperaktif çocuklara eğitim gerekmiyor, eğitim faydasızdır" yazmıyordur. Bu kadarına eminim. Hiperaktif durumununda da annelerin ağzına bakmam ben zaten, basbayağı bir doktor teşhisidir bu. Öyle her yaramaz çocuğuna hiperaktif diyeni ciddiye almıyorum, o ayrı. Bana somut şeylerle gelin. :)
Aynen, iyi ki bir hiperaktif kelimesini buldu millet, her yaramaz ve eğitimsiz çocuk hiperaktif oldu çıktı. Madem öyle uzmana götürdü mü hiç acaba? Ne götürecek canım, onun çocuğu özgür büyüsün dimi ama?

[QUOTE="sevde_, post: 41264225, member: 27iperaktif çocuk normal bir durum mu? Benim bildiğim hiperaktif çocuk için de zaten uzman desteği alınıyor.
Ayrıca bayılıyorum bu hiperaktif kelimesinin herkesin ağzına sakız olmasına. :) çocuğu yaramaz olan herkesin çocuğu hiperaktif maşallah. Kimse de kabul etmez hatasını. Hiperaktif der geçer. Çocuk gelişim okuyorsanız açın kitabinızi bakın hiperaktif çocuğun eğitimine efendim. Herhalde "bu çocukların toplum içinde kırıp döken davranışları normaldir, üzerine gitmeyin, bir şey yapmayın. Hiperaktif çocuklara eğitim gerekmiyor, eğitim faydasızdır" yazmıyordur. Bu kadarına eminim. Hiperaktif durumununda da annelerin ağzına bakmam ben zaten, basbayağı bir doktor teşhisidir bu. Öyle her yaramaz çocuğuna hiperaktif diyeni ciddiye almıyorum, o ayrı. Bana somut şeylerle gelin. :)[/QUOTE]
Bir de iyi yetiştirilmiş çocuklar yaramaz olmuyor mu diye sorulmuş size onun da cevabını verseydiniz keşke.böyle on beş satır başka şeyler anlatacağınıza

bence konuda iki tarafda da suç var
birincisi yaramaz çocuklar bazen çekilmez oluyor özellikle evin içinde bir şey kırıp döküyorsa sen gelenlerle ettiğin sohbetten zevk almıyorsan anne hiç bir şey yapmıyorken sen müdahele oluyorsan sinir oluyorsun
ama kadının çocuğunun hasta olması onun suçu değil önceden söylemiş sanırım çocuk rahatsız diye
madem hastalanmasından korkuyorsun kendin dikkat etseydin
birde kadınlar sanki özellikle konu sahibini tek kendileri çift gelip dökülmüşler eğer bizim aramıza girmek istiyorsan çocuğu bırakırsın yoksa yok gelme eve gibi bir şey yapmışlar
güzel olabilecek komşuluk ilişkisi de bitmiş olmuş

Bir de iyi yetiştirilmiş çocuklar yaramaz olmuyor mu diye sorulmuş size onun da cevabını verseydiniz keşke.böyle on beş satır başka şeyler anlatacağınıza
Keşke o on beş satırı okusaydınız da birkaç şey öğrenseydiniz. Gerçekten çok güzel bir konuya değinmiş.

[QUOTE="sevde_, post: 41264225, member: 27iperaktif çocuk normal bir durum mu? Benim bildiğim hiperaktif çocuk için de zaten uzman desteği alınıyor.
Bir de iyi yetiştirilmiş çocuklar yaramaz olmuyor mu diye sorulmuş size onun da cevabını verseydiniz keşke.böyle on beş satır başka şeyler anlatacağınıza[/QUOTE]

Ay siz lafa atlayacağınıza bildiğiniz varsa paylaşsaydınız da yararlansaydık. :)
Benim başkasına verdiğim cevaptan size ne, bir de satırına kadar saymış. Hey Allahım :p

ben bu çocuğun hiperaktif olduğunu iddaa etmedim zaten sadece o şekilde bi topluluğunda olduğunu belirttim. kitap açıp okumama da gerek yok hiperaktifini de gördüm uslu oturanını da koşup birşeyleri kıranı da söz dinleyeni de dinlemeyeni de kısaca her türlüsünü gördüm ben :) ama siz şu çocuk iyi yetiştirilirse yaramaz olmaz fikrini bi kafanızdan atın ha yani varsa da öyle bi dünya bizde gelelim :))

Arkadaşlar 1 ay önce ev değiştirdim. Site de oturuyorum yeni yeni insanlarla tanışıyoruz haliyle.
2 hafta önce bir komsum davet etti ailece tanışma amaçlı. O arada oglum ufak bir soguk algınlıgı geçiriyordu ve kendisi bunu biliyordu neyse bizde davete icabet gerekir diye tamam dedik. Bakşa bir arkadaşı daha davet etmiş eşi ile birlikte. Hep birlikte bir araya geldik oturduk en fazla 2-3 saat oturmusuzdur. Benim çocugum hareketli bir çocuk 3,5 yaşında ve ben hamileyim... Gittik oturduk geldik...
Buraya kadar bişey yok. Dün akşam komsum beni çağırdı... ''Oğlunu babasına bıraksın da gelsin demiş'' bu söylediğine acayip bozuldum ama sorun etmedim kötü niyetli değildir dedim gittim. iki bayan bir araya gelmişler. Diğer komşunun söylediklerini aynen yazıyorum; Canım yanlış anlamanı istemem ama senin çocugundan benim kızıma hastalık bulaştı ve biz hastanede kızıma serum taktırmak zorunda kaldık, iğne ilaçla zor toparladı kendini... Keşke o durumda oglunu getirmeseydin !!! evine davet eden kişi bu durumu biliyordu zaten abartılacak bir durumuda yoktu. Bende keşke o zaman söyleseydin... yada çocugunu alıp sen gitseydin engelleseydin hastalık geçmesini dedim. Ben daha önceki arkadaşlarımda hiç böyle şeyler söz konusu olmadıgı için böyle düşünmedim açıkcası.
Diğer komsumda oğlum hareketli biraz diye biraz söylendi. Evide eşyalarıda yeni içi gitmiş belliki...
Hiç bozuntuya vermedim haklısınız dedim biraz daha kalıp evime geçtim ama o kadar zoruma gittiki 8 aylık hamile halimle saatlerce agladım. Eşimde kesinlikle bu insanlarla görüşmem bundan sonra merhaba merhaba dedi. Hiç böyle bişeyle karşılaşmamıştım ve asla evlerine gitmeyi düşünmüyorum artık. Yanlışmı yapıyorum aslında onlarmı haklı nedir fikirleriniz. Şimdiden teşekkür ederim.
Afedersin ama boyle mankafalarla muhatab olmamak en iyisi !
Benim bu yuzden (milletin sacma salak laflarina dedikodularina maruz kalmamak icin) arkadaslarim yoktur,kimseye gidip gelmem esimin ailesi kendi ailem yeterli geliyor,ki daha once iki tarafa da uzaktik ona ragmen bayramdan bayrama milletin kapisini çaldık,eski insanlar gibi degil insanimiz maalesef!
Dün bnde okuldan geldim,biraz uyuyup dinlendim,kabusla uyandim,biraz çıkıp sitede oturayim dedim,iki bayanla tanıştım,bende sitede yeniyim buarada,bayanlar ogretmen bende ogretmen adayiyim,son sinifim,bunlara da boyle dedim,biri ne dese begenirsiniz?! "Ben mersin univ de okudum,cok zorluyorlardi duyduguma gore burasi hic oyle degilmis,hatta eşşek baglasan mezun olur diyorlar" demez mi arada kahkahalar..! Dondum kaldim her zmnki gibi.
Boyle insanlar nerden bulur bu laflari nasil bu kadar kötü incitici çiğ laflari bulurlar anlamiyorum.Dunden beri düşünüyorum niye cvp vermedim diye,eee ne cvp verecektim Allah aşkına,siz soyleyin,edepsiz vallahi boyleleri,gorusmeyin hickimseyle ayipsa ayip.

ben bu çocuğun hiperaktif olduğunu iddaa etmedim zaten sadece o şekilde bi topluluğunda olduğunu belirttim. kitap açıp okumama da gerek yok hiperaktifini de gördüm uslu oturanını da koşup birşeyleri kıranı da söz dinleyeni de dinlemeyeni de kısaca her türlüsünü gördüm ben :) ama siz şu çocuk iyi yetiştirilirse yaramaz olmaz fikrini bi kafanızdan atın ha yani varsa da öyle bi dünya bizde gelelim :))
Öyle bir dünya var ama herkese nasip olmuyor işte, gerçekten çocuk eğitiminden anlayanlara nasip oluyor.

Afedersin ama boyle mankafalarla muhatab olmamak en iyisi !
Benim bu yuzden (milletin sacma salak laflarina dedikodularina maruz kalmamak icin) arkadaslarim yoktur,kimseye gidip gelmem esimin ailesi kendi ailem yeterli geliyor,ki daha once iki tarafa da uzaktik ona ragmen bayramdan bayrama milletin kapisini çaldık,eski insanlar gibi degil insanimiz maalesef!
Dün bnde okuldan geldim,biraz uyuyup dinlendim,kabusla uyandim,biraz çıkıp sitede oturayim dedim,iki bayanla tanıştım,bende sitede yeniyim buarada,bayanlar ogretmen bende ogretmen adayiyim,son sinifim,bunlara da boyle dedim,biri ne dese begenirsiniz?! "Ben mersin univ de okudum,cok zorluyorlardi duyduguma gore burasi hic oyle degilmis,hatta eşşek baglasan mezun olur diyorlar" demez mi arada kahkahalar..! Dondum kaldim her zmnki gibi.
Boyle insanlar nerden bulur bu laflari nasil bu kadar kötü incitici çiğ laflari bulurlar anlamiyorum.Dunden beri düşünüyorum niye cvp vermedim diye,eee ne cvp verecektim Allah aşkına,siz soyleyin,edepsiz vallahi boyleleri,gorusmeyin hickimseyle ayipsa ayip.
yuuh ne bunlar böyle sizinkiler iyice acayipmiş
evet en çok insan zamanında söyleyemediğine üzülüyor

Öyle bir dünya var ama herkese nasip olmuyor işte, gerçekten çocuk eğitiminden anlayanlara nasip oluyor.
çocuk eğitimi çocuğu bi kenara oturtup saatlerce tv izlemesini ya da oyuncakla oynamasını sağlamakla olmaz. çocuk dediğin aşırıya kaçmadıkça yaramazlığını da yapacak kim ne derse desin. kimse de çocuk koşuyor diye bu çocuk iyi eğitim almamış diyemez eğitim onunla ölçülmez.

Böyle bir dünya var evet. Ama size çok uzak. Keşke gelebilseniz de görseniz, bunu en az sizin kadar ben de isterdim inanın. Çocuk hareketli olabilir, bir şey diyemem. Ama annelik de zaten emek verip de yetiştirmek değil midir? Amerika'da yaşıyorum. 10 senedir daha bir tane kadından da "çocuğum böyle, napiyim, laf anlatamıyorum, zaptedemiyorum" diye başıboşluğa bahane duymadım. Hiperaktivite burada da var emin olun. Ama bu insanlar çocuklarını düzgün yetiştirmeyi o kadar benimsemişler ki, bu buna engel değil. O çocukları illa ki disipline ediyorlar. O dünya burada işte. Amerikalılar çocuk yetiştirme konusunda bizim ülkeden çok çok çok ileride. O yüzden burada yazılan bahaneler bana komik geliyor, bu işin nasıl olması gerektiğini, bunları yapabileni gördükten sonra . Hem komik geliyor, hem çekilmiyor.

Arkadaşlar 1 ay önce ev değiştirdim. Site de oturuyorum yeni yeni insanlarla tanışıyoruz haliyle.
2 hafta önce bir komsum davet etti ailece tanışma amaçlı. O arada oglum ufak bir soguk algınlıgı geçiriyordu ve kendisi bunu biliyordu neyse bizde davete icabet gerekir diye tamam dedik. Bakşa bir arkadaşı daha davet etmiş eşi ile birlikte. Hep birlikte bir araya geldik oturduk en fazla 2-3 saat oturmusuzdur. Benim çocugum hareketli bir çocuk 3,5 yaşında ve ben hamileyim... Gittik oturduk geldik...
Buraya kadar bişey yok. Dün akşam komsum beni çağırdı... ''Oğlunu babasına bıraksın da gelsin demiş'' bu söylediğine acayip bozuldum ama sorun etmedim kötü niyetli değildir dedim gittim. iki bayan bir araya gelmişler. Diğer komşunun söylediklerini aynen yazıyorum; Canım yanlış anlamanı istemem ama senin çocugundan benim kızıma hastalık bulaştı ve biz hastanede kızıma serum taktırmak zorunda kaldık, iğne ilaçla zor toparladı kendini... Keşke o durumda oglunu getirmeseydin !!! evine davet eden kişi bu durumu biliyordu zaten abartılacak bir durumuda yoktu. Bende keşke o zaman söyleseydin... yada çocugunu alıp sen gitseydin engelleseydin hastalık geçmesini dedim. Ben daha önceki arkadaşlarımda hiç böyle şeyler söz konusu olmadıgı için böyle düşünmedim açıkcası.
Diğer komsumda oğlum hareketli biraz diye biraz söylendi. Evide eşyalarıda yeni içi gitmiş belliki...
Hiç bozuntuya vermedim haklısınız dedim biraz daha kalıp evime geçtim ama o kadar zoruma gittiki 8 aylık hamile halimle saatlerce agladım. Eşimde kesinlikle bu insanlarla görüşmem bundan sonra merhaba merhaba dedi. Hiç böyle bişeyle karşılaşmamıştım ve asla evlerine gitmeyi düşünmüyorum artık. Yanlışmı yapıyorum aslında onlarmı haklı nedir fikirleriniz. Şimdiden teşekkür ederim.
Yanlış yapmışsın. Haklısınız demeyecek tin. Bundan sonra sizle görüşmeyiz olur biter diyecektin.ben sizin karakterleriniz oldugunu düşünmüştüm bu yüzden üzüldüm şimdi diyecektin.bu konuda yanlış yapmışsın.

Okul oncesi ogretmen adayiyim,cocuga yaramaz diyen arakadaslar,o tabir yanlış,cocuga uyumsuz veya hiperaktive teshisleri koyulmamissa,normal cocuk zaten hareketli olur,cevrede uslu denilen cocugun problemli oldugunu unutmayalim
En azindan bize ogretilen ve okuduklarimdan bunu biliyorum.:KK39:

Böyle bir dünya var evet. Ama size çok uzak. Keşke gelebilseniz de görseniz, bunu en az sizin kadar ben de isterdim inanın. Çocuk hareketli olabilir, bir şey diyemem. Ama annelik de zaten emek verip de yetiştirmek değil midir? Amerika'da yaşıyorum. 10 senedir daha bir tane kadından da "çocuğum böyle, napiyim, laf anlatamıyorum, zaptedemiyorum" diye başıboşluğa bahane duymadım. Hiperaktivite burada da var emin olun. Ama bu insanlar çocuklarını düzgün yetiştirmeyi o kadar benimsemişler ki, bu buna engel değil. O çocukları illa ki disipline ediyorlar. O dünya burada işte. Amerikalılar çocuk yetiştirme konusunda bizim ülkeden çok çok çok ileride. O yüzden burada yazılan bahaneler bana komik geliyor, bu işin nasıl olması gerektiğini, bunları yapabileni gördükten sonra . Hem komik geliyor, hem çekilmiyor.
mükemmelden kastınız ne acaba ? bu çocuklar yarış atı değil.. iyi çocukları herkes ister onları öyle yetiştirmeye de çalışırlar.. bunu başarır ya da başaramaz bu onların sorunu.. ama umtmayın uslu çocuğu herkes benimser önemli olan zor çoçuğu kabullenip sevgini sonsuz bi şekilde göstermektir. bi de rica ediyorum şu yabancıları bu kadar örnek almayın biraz süzgeçten geçirin..

mükemmelden kastınız ne acaba ? bu çocuklar yarış atı değil.. iyi çocukları herkes ister onları öyle yetiştirmeye de çalışırlar.. bunu başarır ya da başaramaz bu onların sorunu.. ama umtmayın uslu çocuğu herkes benimser önemli olan zor çoçuğu kabullenip sevgini sonsuz bi şekilde göstermektir.

Cevabınızın dediklerimle alakası yok. Zira ben zor çocuk atılsın, kolay çocuk sevilsin gibi bir şey demedim. Çocuk ne kadar zorsa o kadar da çok emek gerektirir diyorum. Ayrıca mükemmel çocuk diye bir tabir de kullanmadım. İyi yetiştirilmiş çocuk, çocukluğu yaşatılmayan, bastırılmış çocuk da demek olmuyor. Anlatmak istediğim bu da değil. Bu durumu anlamanız için sanırım görmeniz gerekirdi. Ben de görmesem sizin gibi düşünebilirdim. Şu bizim dünyamıza gelebilmenizi o yüzden isterdim zaten. Çocuklarını hem özgüvenli bir birey, hem disiplinli medeni, hem de çocukluğundan çalmayarak yetiştirebilen insanlar burada bir hayli fazla. Benim gözümde bir insan yetiştirebilmek hayatta sanatların en büyüğü, en zoru. Herkes de bunu başaramıyor zaten. Hele o "böyle napiyim, özgür olsun, özgüvenli olsun" diye başıboş büyütülen çocukların ailelelerinin bu lafları gözümde çok sığ.
Sanıyorum sizinle olan diyaloğumuzda konuşabileceğimiz ortak noktaların sonuna geldik. Zira artık yazdıklarımız birbirini tutmuyor. Farklı konulardan bahseder olduk. Size eğitim hayatınızda başarılar ve iyi günler.

X