Canım belki de çocukları bu denli cinsellikten uzak tutmak, kaçırmak zararlı tarzında bir şeyler söylemek istedin sanırım, yani anlayacağı dilden anlatır falan diyince bu çıkarımı yaptım. Buna katılmakla beraber, çok erken yaşta bu tarz şeylere maruz kalmak da doğru değildir. Çocuğu geç şimdi ergen bir kızım olsa, şahsen bu sesleri net bir şekilde duysun istemezdim. Bilemiyorum ya, geri mi düşünüyorum bilemem ama cinsellik tabu değil fakat özel bir şeyin sınırlarının da yan eve açılması pek iç açıcı değil zannımca.
He bunun haricinde de apartmanda yaşamak zor, dün ben de yüksek seste uyumaya çalıştım, gece saat bir ve aşırı bir gürültü vardı yan evden gelen. Sevişme sesi, tv sesi, kavga fark etmez, toplu halde yaşanılan bir yerde biraz empati yapmak gerek. Her zaman olmuyorsa sabredilebilir, ama sıklıkla tekrarlanan, rutine binen bir olay haline geldiyse karşı taraf da buna katlanmak zorunda değildir. Toplum içinde yaşamanın getirdiği bazı şeyler var, hoşumuza gitmese de riayet etmeliyiz ki huzurluca yaşanabilsin. Şimdi gürültü yüzünden komşuyla dalaşmak ya da komşunun gürültüsü yüzünden evinde rahatça oturamamak huzur kaçırır. Ev demek insanın en rahat olacağı mekan demektir, şimdi bir insan evinde de rahat edemeyecekse nerede etsin? Şimdi iki taraf da rahat etmek istiyor, biri der ki evimde de sevişemeyeceksem öteki de der ki rahatça uyuyamayacaksam nerede uyuyayım. İki ucu da pis bu sopanın canım :)