Komplekslerinizi uyduruyor olabilirsiniz - Dismorfobi

minenes

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
2.740
80
Arkadaşlar,

Sizi çok yaygın ve ülkemizde fazla bilinmediği için farkında olmadığımız bir psikolojik hastalık konusunda uyarmak istiyorum.

Hastalığın adı vucüt dismorfobik bozukluğu. Neden olduğu şey, insanın kendinde kusur olarak gördüğü şeyi abartarak takıntı haline getirmesi, artık o mesele ile ilgili algısını bozarak aslından çok farklı görmesi, ameliyat dahi olsa sonucu doğru göremediği için bir türlü mutlu olmaması ve sürekli ameliyata devam etmesi.

Hastalık en çok kendini kilolu, burnu büyük, kaşları düşük görme şeklinde ortaya çıkıyor, kişi aynaya baka baka taktığı yerini yanlış algılamaya başlıyor, mesela burnuna taktıysa giderek daha büyük, daha büyük görüyor burnunu.

Siz siz olun, aynaya fazla bakmayın. Özellikle de bir yerdeki kusurunuzu takıntı haline getiriyorsanız ve arkadaşlarınız size düşündüğünüz gibi olmadığını söyledikleri halde hala orda kusur aramaya devam ediyorsanız dismorfobik olabilirsiniz.

Bu hastalığa yakalanmanın sonu da liposuctionla, bilimum burun estetiğiyle ve kaşları kazıyıp dimdik garip kaşlar çizmeyle sonuçlanıyor.

Daha ayrıntılı bilgi için googleda VÜCUT DİSMORFOBİK BOZUKLUĞU terimlerini aratabilirsinizi.

Eklentiler

• $joan_changes_2.jpg
    11,9 KB · Görüntüleme: 144
  • $Jocelyn Wildenstein B & A.img_assist_custom.jpg
    14,9 KB · Görüntüleme: 165
paylaşım için teşekkürler:)

ama ben daha çok insanların bunu alay konusu haline getirmesine kızıyorumklava:
mesela benim sağ gözkapağımda hafif bi düşme var bazı zamanlarda çok belli oluyor..bunun ben farkındayım ama bunu sürekli veya süreksiz birinden işitmek hiç hoşuma gitmiyor..yine aynı şekilde örnek verecek olursam sigarayı bıraktım ve haliyle kilo aldım 6-7 kilo aldım..ve bunu eniştem her geldiğinde suratıma vurdukça ben takmaya başladım..o zamanda kendimi aşırı kötü hissetmeye başladım...ne bileyim tuhaf bi his..şimdi artık bişey demiyor ama ben bu duygudan arınana kadar epey uğraştım..şimdi vücudumla barışığım..şükrediyorum kendime..çünkü gözlerim görüyor,kulağım duyuyor,konuşup gülümseyebiliyorum,yürüyorum ve en önemlisi düşünebiliyorum..daha ne diyim çok şüküryerimseniben

bahsettiğiniz şey malesef bizim toplumda çok yaygın ve kötü br huy. birinin kusurunu yüzüne vuruyoruz sanki onun evinde ayna yok, o binlerce defa bunu görmemiştir gibi. ayrıca bunu dile getirmenin ne anlamı var, herhangi birine ne kazandıracak?

ama bu bir ünlem halini almış, ilk görünce hiç düşünmeden hemen gözüne çarpanı söyleyebiliyor insanımız. benim de lisede cilt problemim olmuştu, aaa yüzünde sivilce çıkmış, aaa cildin bozulmuş, sanki ben bilmiyorum.

buna çok dikkat etmek lazım arkadaşlar, kimseye yapmayın, size yapanı da uyarın. bu kötü huyun toplumdan temizlenmesi lazım.

bu arada, dismorfobi öyle çok uzaklarımızda gezen bir rahatsızlık değil. her kadında, özellikle nasıl göründüğüne dikkat edenlerde az ya da çok dismorfobik belirtiler baş gösterebilir, ama bunu takmayıp kontrol altında tutabilir. o yüzden bir yerinizi beğenmediğinizde, size hor göründüğünde, özellikle de başkaları bunun böyle olmadığını söylüyorsa sizin yanlış algılayabileceğinizi mutlaka aklınızda bulundurun ve takmamaya çalışın.

boyum 1.62, 2 sene önce yeni bir çevreye girdim ve o çevreye girinceye kadar boyumun sıfatlarımdan biri olabileceğini inanın bilmiyordum. sonra bu şahıslar ısrarla birini tarif ederken hani maip kadar boyu olan, hani maip den de kısa olan var ya hani maip den şu kadar uzun muhabbetleri yapmaya başladıklarında o kadar şaşırmıştım ki inanamadım, nasıl bir dünyaları var bunların yarabbim diyordum.
ilk şaka yapıyorlar sandım ben de onlarla sırıttım sonra bir de baktım ki bunu yaparak benim omzuma basıp kendilerini yükseltiyorlarmış meğer. kaydirigubbakcemile3
ve bu bahsettiğim kişiler inanın benden taş çatlasın 5-6 cm uzunlar.
vay be ne boy muhabbetiymiş. ama artık kabak tadı vermeye başladı sanırsam kendileri de bu muhabbeti yaparken sıkılmaya başladılar.

aaa az kalsın unutuyordum bir tanesine dedim ki yahu kardeşim bi dinle hele beni, bu boy moy muhabbetlerin pek takıksın anladım tamam ama ben kendimi böyle çok çok güzel buluyorum sen de sev artık kendini, şok oldu, benim sorunum yok ki diyor ben 1.80 varım kii diyor kaydirigubbakcemile3 (üstelik bu durumu diğerleriyle konuştuğumda da aynı tepkilerle karşılaştım, birgün mezureyi alacam dalacam aralarına)
ağzım bir karış daha açık kaldı, adam hadi esnek bırakıyorum 1.70 aslında. o da kazık yutmuş gibi dimdik durduğunda kaydirigubbakcemile3

çok şekilciyiz, Boy Komplekslerinden Kurtulun !!! :teytey:

Bende zayıfım gülünce çirkinleşiyormuşum kilo almam lazımmış zemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…