selam kızlar,,1 ay önce 2.bebeğim dünyaya geldi,,ilk bebeğim 6 aylıkken 2.bebeğime hamile kaldım,,,aldırmayı hiç ama hiç düşünmedim ,,çünkü ilk bebeğimi 3.5 yıl bekledim,,ilk doğumumu kolay sanmıştım hatta epiduralle yaptım ama 2. doğumum çok daha kolay oldu,,
tam 40. haftamız dolmuş ama günüm karıştığı için haftam devamlı farklı çıkıyordu,,en son gittiğimde 40 haftaydık,,
kontrol için hastaneye gitmemiz gerkiyordu..annem doğum için yanıma gelmişti,,kadın geldi geleli hiç gezmeye götüremedik ,,hastane dönüşü denize gideriz mangal falan yaparız diye laj çantamızı mangal malzemelerimi aldık yanımıza,,,doğum çantam hazırdı ama bende ne ağrı ne sancı hiç bişe olmadığı için doğum olmaz heralde diye yanımıza almadık,,,yani plaj çantasıyla doğuma giden benden başka kimse yoktur eminim:)
muayene olmak için 1 saatten fazla bekledim,kapıda hamile kadınlarla sohbet ediyorduk,,ilk doğumu epiduralle yaptım dedim diye sorulara cevap veriyodum:)))
muayene olduğumda doktorum açıklık 5cm olmuş dedi,,,şaştım kaldım,,,bendeki sadece adet ağrsı kadardı,doğum başlamış deyince şaşırdım,,çanta yok dedim,,sen hiçbiyere gidemezsin alsın gelsinler dedi,:)
yatış verdi
bu arada hastaneye giderken eşim yorgun olduğu için arabayıda ben kullandım,,yani doğuma kendimi ben götürdüm:)
yatış verildi,,suyumu doktor patlattı,,tabi yanımda çanta falan olmadığı için belimde çarşafla hastane koridorlarında dolandım durdum...
işin kötüsü koridorda eşlerini yada akrabalarını bekleyen erkekler varken kıçımda çarşafla dolanmak beni fazlasıyla utandırdı,,ama anlayışsız insan çok malesef...
herneyse,,,damar yoluda açıldı,,bi iğne yaptılar damar yolundan ,,suni sancı değil dedi,ama resmen kafayı buldurdu,,rahim kasılmasını hızlandırmak amacıyla dedi,,
1-2 saat sonra tekrar iğne yapıldı,,,ağrılarım hala adet ağrısı kadardı,,sancı geldikçe geziyordum derin derin nefes al ver falan..derken
son yarım saatte sancım iyice arttı ve sıklaştı,,bi kaç kere çatala yattım kalktım
en sonunda artık bebeğim geldi,,2 ıkınmada çıktı,,2.doğum olduğu için birinciden kolay olur dediler,,eşim doğumhanede 7dak kaldığımı söylüyor,,dalga geçiyor 7 dakikada doğurdun be hatun diyor:)
ben doktor doğum başlamış dediğinde epidural istiyorum dediğimde hiç gerek yok senin yolun yarısından çoğunu çoktan geçmişsin güven bana doğumun çok kolayolcak demişti,,,
ilk doğumumu epiduralden dolayı kolay sanmıştım ama 2.doğum daha kolaydı,,epiyoztomi falan yapılmadı,,
ertesi gün çıktık hastaneden
çok şükür iyiyiz
rabbimm herkese kolay doğum nasip etsin,,,