• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kombi ve termostat arasında kafam karıştı

tugsem_10

Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
9.200
4.789
198
kablolu termostatı gittik soğuk odamıza koyduk(2 odamız kuzeyden soğuk alır biri yatak odamız ona koydurduk) yalıtım hak getire. petek ısısı 40-44 arası idare ederken kombi servisi 60 a çekti petekleri termostatı 19 dereceye diğer ısınabilen odalar fırın oldu servis 19 dan aşağı çekmeyin dedi ama olmadı böyle de.bilgili arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum ve bazı sorularım var.
-kombinin petek dercesi 60 da kalsa koyduğumuz yerde 14-15 derece yapsak? tasarrufla bi alakası olur mu?
-kombiden 45 yada 55 e çeksek termostattan 14-15 mi kullanmak daha mantıklı.(ben termostattan önceki petek sıcaklığı ile çalıştırınca bozulmaz heralde)
kafama takılmasının sebebi bazen petekteki suyu 55 derece yapmak için57 de yanıyor.

Petek isisi yuksek olursa cabuk isiniyor diye biliyorum.
Bizim petek isisi 80 de el degirmek mumkun degil yanarken. Keske kablolu degil de kablosuz termostat alsaydiniz. En azindan gunduz kullandiginiz odaya gece de yatak odaniza goturdunuz.

Umarim hicbir sey anlamayan tek ben degilimdir.

Petek isisi yuksek olursa cabuk isiniyor diye biliyorum.
Bizim petek isisi 80 de el degirmek mumkun degil yanarken. Keske kablolu degil de kablosuz termostat alsaydiniz. En azindan gunduz kullandiginiz odaya gece de yatak odaniza goturdunuz.
haklısınız kablosu zaten bi uzaktan kumandalı parasına denk geldi yani.bir yandan da bakıyorum sanırıkm bi denge oluşturana kadar zaman geçecek . kombinin de ısı ayarını bozmak da istemiyorum bişey olacak diye korkuyorum.

kızlar petek ısısını 60 a çekip termostatı 18 e çekmek mi daha ekonomik.petek ısısını 55 e çekip termostatı 18 e mi çekmek daha ekonomik.

Back
X