Koltuk altında reaktif lenf

Umutsuz ev kadini

Hejarimin ve ahmedimin annesi eminimin sultaniyim.
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2018
48
33
37
Arkadaşlar sağolsun şaşkın baykuş yardımcı oldu burayı buldum yeni uyeyim ben iki gün önce acile gittim koltuk altı ultrasonu cektirdim orda diyoki sol aksillada büyüğü 2cm çapında bir kaç adet yağlı Hilusu açık lenf nodu izlenmektedir ve ben çok korkuyorum ne olur bilen bı arkadaş bana yazarsa çok duacı olurum

Merhaba . Yeri burası değil ama yine de cevap vereyim size. Acile neden gittiniz bu arada? Ve orda size bu ultrason sonucunu yorumlamadılar mı? Başka yerinizde lenf bezi var mı? 2 cm mi 2 mm mi dediler ? Reaktif lenf nodları aktif olmayan demek ama neden 2 cm olduğu araştırılmalı. Doktora gidip muayene olmanız gerekir bence .

Anladım canım çok teşekkür ederim peki açık demek reaktif demekmi bide yarın Allah'ın izniyle kontrolum var inşallah korktuğum bişey diil çok korkuyorum

2cm ve 4 ay önce meme ultrasonu cektirdim orda temiz çıktı koltuk altı ağrısı şikayetiyle gittim yani koltuk altında açık yağlı Hilusu lenf nodu izlenmektedir yaziyo orda

2cm ve 4 ay önce meme ultrasonu cektirdim orda temiz çıktı koltuk altı ağrısı şikayetiyle gittim yani koltuk altında açık yağlı Hilusu lenf nodu izlenmektedir yaziyo orda

Lenf bezleri ağrı yapabilir koltuk altında 1 cme kadar olan lenfler olabilir sonrası için nedeni araştırılmalı deniyor. Açık lenf ne demek bilmiyorum ama mutlaka doktora gidin kesinlikle ertelemeyin. Enfeksiyon bazlı mı onu anlamaya çalışırlar muhtemelen antibiyotik verip boyutunda küçülme var mı diye bakarlar. Ağrı yapan hareketli bezeler selim huyludur derler Allah korusun kötü huylu nodüller hem taş gibi sert hem de ağrısız olurlarmış. Eğer antibiyotiğe rağmen boyutunda azalma olmazsa o zaman iğne ile biyopsi alıyorlar ona göre tedavi uygulanıyor. Bir de merak ettiğim sadece 2 cm yazmışlar en boy yazmalılardı yani atıyorum 20*8 boyutlarında gibi olmalıydı bu da önemli bi nüans çünkü şüpheli nodüller eni boyu bir gibi yani yuvarlak yada oval görünümde olurlarmış. Yarım yamalak bilgilerimle size bu kadar yardımcı olabildim tedbiri elden bırakmayın doktora gidin sonucu bana da yazarsanız memnun olurum sizi merak ederim çünkü. Umarım kötü birşey yoktur güzel haberlerinizi alırız burdan. Sevgiler ..

İnşallah arkadaşım inşallah temiz bı sonuç alırım çok teşekkür ederim çok saol eğer kotuyse zaten Allah'ım beni affetsin ama televizyon dan intihar haberim gelir gerçekten çok korkuyorum iki yavrum var ve ben 4 ay önce meme ultrasonu cektirdim orda temiz çıktı bu biraz beni rahatlatiyo gerisi korku stres uykusuzluk her an kaygi

Böyle bir sözü duymamış okumamış olayım. Biz anneler olarak her daim güçlü olmalıyız savaşçı olmalıyız . Daha ne olduğu bile belli olmadan pes etme düşüncesi neden? Allah korusun ama öyle birşey varsa kurtulma şansın da var sonuçta sen dünyada yokken o iki yavrucak ne yaparlar??? Bugüne ağlayarak başladım. Üniversiteli Dilek lenfomaya yenik düşmüş. 2013te haberi çıktığı zaman beni derinden yaralamıştı zaten. Ara ara aklıma gelirdi ama ne ismini hatırlayabildim araştırmak için ne de haberi çıktı. Ta ki bugüne kadar . Ama Dilek 5 yıl savaşmıştı. Ki bizim uğruna savaşabileceğimiz daha fazla şeyler var. Birkaç bölüme gitmeni öneririm. Bir de hematoloji ilgileniyor bu alanla , bak ne güzel meme ultrasonun temiz çıkmış. O da çok önemli çünkü meme kanseri koltuk altından memeye yayılım yapıyor. Demek ki sende öyle birşey yok. Bazı vücut yapıları kitle oluşumuna daha müsait oluyor. Vücudumuzdaki her kitle kötü huylu olacak diye birşey yok. Sen sadece güçlü ol ve doğru doktor seçimi yapmaya çalış gerisinde de neler yapabileceğine bak . Darmadağın oldum sabah sabah sizle başladım senle bitirdim kusura bakma ama bakış açını hiç beğenmedim. Bu ne kadardır var bunun süresi de önemli. Ve mesela öncesinde grip vs geçirdin mi onlar de lenf oluşumunda etkili mesela . Ne zaman doktora gideceksin?

Canım arkadaşım çok çok saol evet Rabbime bin kere kurban olurum gittim tekrar ultrason cektirdim ve Rabbime sonsuz şükürler olsun ki o sonuç temiz çıktı bide evet akşam bende dilegimizi gordum inan yikildim bende çok üzüldüm evet ablası yaşım daha 29 ve kızım orta okul 6 ya gidiyo oğlum inşallah seneye okula basliycak çok sağol verdgn bu ders için çok saol iyiki buraya üye oldum ve sizin gibi güzel dostlar edindim hepiniz çok ilgilendnz çok teşekkür ederim

Canım çok sevindim temiz çıkmasına . Allah sevdiklerine bağışlasın yavrunu analı babalı büyütmek nasip etsin.. peki neden kaynaklanıyormuş antibiyotik filan vermediler mi tekrardan kontrole gidecek misin?
Ben buraya oğluma hamileyken üye oldum sıkIntılı bi hamilelikti benimkisi şu an oğlum 9 yaşında ve sağlıklı . O zamanlardan bu zamana 3 hamilelik dönemimde, ameliyat sürecimde hep foruma girdim hep birileri bana destek oldu ve o sayede kolaylıkla atlattım herşeyi .. çok değerli dostlar tanıdım bir tane de mail arkadaşım var forumdan .. kimileriyle irtibatımız koptu kimileriyle hala ara ara görüşüyorum forumun gerçekten böyle inanılmaz bi etkisi var :)
Umarım hep güzel haberler paylaşmak için gelirsin canım foruma , herşey gönlünce olsun. Sevgiler ..

Canım arkadaşım tiramisum sende çok ilgilendin çok teşekkür ederim evet çok sıkıntılıydı kontrol bişey demedi ama normal mis bu ben çok şanslıyım geldim sıkıntım vardı ama Allah senden puxhu dan hepinizden bin defa razı olsun diğer güzel yürekli arkadaşlarımdan çok saolun

Ne demek intihar ederim!!!!! Ne demek!!!!!!!
Allah hepimizi çocuklarımıza bağışlasın. Nefesimiz sayılı.... çok yakınım olan biri 17 yıldır kanserle savaşıyor, alınmayan organı kalmadı diyebilirim, bazı organları yok. Kolostomisi var... ve daha ne sıkıntılar. 17 yıldır hayatta ve savaşıyor. Biz mi iyi bakıyoruz da yaşıyor, ya da biz en iyi Dr ları mı bulduk da yaşıyor.... ömrü var... yiyecek ekmeği var... ama bak çok sağlıklı bir komşumu arı soktu, 3 gün koma sonrası vefat etti. Yaaa dedim, neymişşşşşş????? Nefes sayılı... allah ne dilerse o... Ölücez hepimiz ölücez. Ne zaman olduğunu bilmemek, hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamak en büyük mucize. Ama ilk zorlukta da havlu atmak olmaz. Biz elimizden geleni yapalım, takdir Allah’ın

İyik varsınız iyiki sizin gibi bı ailem oldu sizleri görmeden çok seviyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…