Koltuk altımdaki acı

Bryce

Zilli
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
392
2
Öncelikle yanlış yere açtıysam özür dilerim sağlık bölümünde sadece kadın hastalıkları bölümü var. nereye açacağımı bilemedim :KK50:
sabah koltuk altımdaki acıyla uyandım.. ilk sivilce mi diye düşündüm. baktım derinin üzerinde kızarıklık veya şişlik yok. şişlik var ama daha geniş bi bölgede yani sivilce olmadığı kesin. dokundum altta yaklaşık 1-1.5 cm uzunluğunda dışa doğru şişmiş bişey hissediyorum ama yuvarlak top gibi bi şişlik değil uzun bişey var altta. diğer koltuk altımada dokundum onda öyle uzun bişey şişlik yok gayet dümdüz. şişliğide direk belli olmuyor yani iki kolumu aynı hizaya getirince sağdaki (acı olan) o uzun şeyin olduğu yerde kat yapmış soldaki dümdüz. sadece dokununca ve kolları karşılartırınca belli oluyor. acının dışında içten içe sızlıyor :KK50: koltuk altında lenf düğümlerinin olduğunu duymuştum ve bi enfeksiyon olunca şişermiş .. biraz korktum telaş yaptım bilginiz varsa yada başına gelen varsa yardımcı olabilirmisiz.

Son düzenleme:
cnm öncelikle geçmiş olsun benim sık sık sivilce gibi çıkıyo özellikle epilasyon aletiyle aldıktan sonra ama kıl dönmesi olduğunu tahmin ediyorum çünkü içinde kıl olduğunu görebiliyorum bir kere bende çok korkmuştum doktora gidecektim baktım içinde kıl var belli oluyodu. seninde olabilirmi acaba. ama ben ellediğimde derinin altında yani iç tarafında herhangi bir şişlik beze falan hissetmiyorum sadece dıştan sivilce gibi sonra geçiyo zaten.geçen gün göğsümdede çıkmıştı uyku uyuyamıyordum çok korkmuştum doktora gittim çok şükür sivilceymiş geçti zaten yani kısacası kıl dönmesi falan olabilirmi acaba

yok işte bende epilasyon aletiyle alınca yaşıyorum öyle bişey değil kıl filan olduğu zaman bu kadar büyük olmazki bu baya 1-1.5 cmlik bi beze var

Bazen kıl batık kalıyor,içeriden iltihap topluyor.
Bir de bazı deodoranlar,gözenekleri tıkıyor ve beze yapıyor diye duymuştum.
Büyük ihtimalle önemsiz birşeydir ama yine de doktora görünmende fayda var.

Koltukaltı lenfleri kontrol etmek için,doktor epey bastırarak muayene ediyor.
O kadar yüzeysel ele geleceğini sanmıyorum ama tabii mutlaka bir bilene sormak lazım.

Siz bir doktora gidin. İhmale gelmez böyle şeyler. Çok büyük ihtimalle beze şişmiştir vücudunuzdaki bir nefeksiyondan dolayı ama küçük ihtimali de göz önüne almak lazım. Çünkü ciddi şeyler bunlar, gecikmeyin.

Bazen kıl batık kalıyor,içeriden iltihap topluyor.
Bir de bazı deodoranlar,gözenekleri tıkıyor ve beze yapıyor diye duymuştum.
Büyük ihtimalle önemsiz birşeydir ama yine de doktora görünmende fayda var.

Koltukaltı lenfleri kontrol etmek için,doktor epey bastırarak muayene ediyor.
O kadar yüzeysel ele geleceğini sanmıyorum ama tabii mutlaka bir bilene sormak lazım.

lenf konusunda ki bilgi için çok teşekkür ederim gerçekten panik olmuştum :KK50:
deodoranttan olabilrmi gerçekten pudralı kullanıyorum dah öncede böyle şişlik olmuştu ama acı hiç yoktu şimdi şu yazıyı zor yazıyorum canım çok yandı hani sadece beze olsa bekliyim geçr dicem. yarına kadar geçmezse doktora görüneyim bari :KK50:

Aklına kötüyü getirme diye farklı ihtimaller yazdım.Ama doktordan kaçış yok :)
İçini bozma ama mutlaka doktora git.Yarına kadar kendini gereceğine bugünden git,rahatlarsın.

Siz bir doktora gidin. İhmale gelmez böyle şeyler. Çok büyük ihtimalle beze şişmiştir vücudunuzdaki bir nefeksiyondan dolayı ama küçük ihtimali de göz önüne almak lazım. Çünkü ciddi şeyler bunlar, gecikmeyin.
bende enfeksiyondan korkuyorum inşallah değildir canım :KK43:
Aklına kötüyü getirme diye farklı ihtimaller yazdım.Ama doktordan kaçış yok :)
İçini bozma ama mutlaka doktora git.Yarına kadar kendini gereceğine bugünden git,rahatlarsın.

yarında geçmezse gidiyorum doktora :KK50:

lenf konusunda ki bilgi için çok teşekkür ederim gerçekten panik olmuştum :KK50:
deodoranttan olabilrmi gerçekten pudralı kullanıyorum dah öncede böyle şişlik olmuştu ama acı hiç yoktu şimdi şu yazıyı zor yazıyorum canım çok yandı hani sadece beze olsa bekliyim geçr dicem. yarına kadar geçmezse doktora görüneyim bari :KK50:

Yarına kadar geçse de git doktora tatlım. Daha önce de oldu diyorsun bak. Korkma ama ihmal de etme.

Hastaneye gitmekte gecikmeyin lütfen...Önemli bir şey varsa da erkenden teşhis etmiş olurlar.Tabi basit bir kıl dönmesi de olabilir.Geçmiş olsun

Hastaneye gitmekte gecikmeyin lütfen...Önemli bir şey varsa da erkenden teşhis etmiş olurlar.Tabi basit bir kıl dönmesi de olabilir.Geçmiş olsun

yorum için çok teşekkür ederim.. yok malesef kıl dönmesi gibi değil baya şişti mesela sol koltuk altımı düzmüz olucak şekilde açtım fazla germeden sol ( beze olan) kolumuda aynı hizada ve şekilde açtım resmen kat olmuş baya şişlik var yani sanki durdukça şişiyo gibi

selam canım öncelikle geçmiş olsun
bahsettiğin sorunun aynısını ben de yaşadım hatta daha bir kaç gün önce geçti
10-12gün kadar önce koltukaltımı epilasyon aletiyle aldıktan sonra yeni aldığım koltuk altı sabununu kullanmıştım (rexona olur kendisi!)
sabah bi kalktım acıdan kolumu oynatamıyorum, iki koltuk altımda birden 2-3 tane büyük beze çıkmıştı, derinin baya bi altında ağrılı kabarıklıklar. bir hafta boyunca sızladı
kıl dönmesi mi acaba diye düşündüm ama daha önce kıl dönmesi sorunu yaşadığım için aradaki fark bariz ortadaydı.
sonra araştırdım biraz, koltuk altı sabunlarını epilasyondan hemen sonra kullanınca gözenekleri tıkıyormuş
ben de senin gb dr a gitmedim tabi
artık o sabunu kullanmıyorum
dilerim seninki de ciddi bişey değildir
:KK59::KK59:

selam canım öncelikle geçmiş olsun
bahsettiğin sorunun aynısını ben de yaşadım hatta daha bir kaç gün önce geçti
10-12gün kadar önce koltukaltımı epilasyon aletiyle aldıktan sonra yeni aldığım koltuk altı sabununu kullanmıştım (rexona olur kendisi!)
sabah bi kalktım acıdan kolumu oynatamıyorum, iki koltuk altımda birden 2-3 tane büyük beze çıkmıştı, derinin baya bi altında ağrılı kabarıklıklar. bir hafta boyunca sızladı
kıl dönmesi mi acaba diye düşündüm ama daha önce kıl dönmesi sorunu yaşadığım için aradaki fark bariz ortadaydı.
sonra araştırdım biraz, koltuk altı sabunlarını epilasyondan hemen sonra kullanınca gözenekleri tıkıyormuş
ben de senin gb dr a gitmedim tabi
artık o sabunu kullanmıyorum
dilerim seninki de ciddi bişey değildir
:KK59::KK59:

çok saol canım benim sanada geçmiş olsun.. bende bugün gittim az önce geldim doktordan dediki beze şişmiş iltihap yapmış dediğin gibi bende araştırdım sivilceden kıl dönmesinden dolayı iltihap yapıp şişebiliyormuş doktorumda sivilceden olmuş olabilir dedi bi hap verdi 10 günlük sabah akşam alıcam 10 gn sonunda gel ne kadar iyileştiğine bakalım dedi :)

biraz geç gördüm ama yine de paylaşayım istedim bazen kıl kökleri tıkanabilir ve enfekte olabilir buna fronkül denir hiçbirşey kullanmazsan da küçülür ama tam kaybolmayabilir antibiyotik ya da iktiyol pomatla da tedavi edilebilir seninkinin de öyle olduğunu düşündüm.. zaman geçmiş belki hastalığın da geçmiştir :KK61:

Kesinlikle katılıyorum

X