kolposkopi hk bilgisi olan var mı?

Nooption

Nirvana
Pro Üye
3 Nisan 2014
36.134
147.298
798
sorum şu arkadaşlar bu kolposkopi illa smear testi kötü çıkınca mı yapılır ?
yani illa smear sonucunda kanser belirtisi olduğunda mı istenen bir uygulamadır?
yoksa şüpheli bir durum olsa bile yaptırılması istenir mi ?

gelecek sorulara istinaden annemden istenmiş smear testi sonucunda, ancak smear sonuçları dosyaya konduğu için kendisine verilmemiş .. annemde sağolsun sorgulayan bir tip değildir.. kolposkopiyide olmuş ancak sonuç 16 mayısta çıkacakmış..

Kolposkopiyi doktor istediğinde yapabilir
Bana smearsız yapmıştı doktorum
Muayene sırasında belli belirsiz bir renk değişikliği var sanki kolposkopi yapalım dedi ve yaptı

Kolposkopiyi doktor istediğinde yapabilir
Bana smearsız yapmıştı doktorum
Muayene sırasında belli belirsiz bir renk değişikliği var sanki kolposkopi yapalım dedi ve yaptı

zaten düzenli smear veriyordu ilk defa smear sonucuna bakarak böyle birşey istenince acaba birşey mi var diye şüphelendim açıkçası..

zaten düzenli smear veriyordu ilk defa smear sonucuna bakarak böyle birşey istenince acaba birşey mi var diye şüphelendim açıkçası..

Şüpheli durumlarda da istenir,illa kanser belirtisi var demek degil.. diyelim ki kolposkopi sonucu cin 1 gibi kanser baslangici olan bir sey geldi o bile dert degil, sadece smear kontrolune devam.

Şüpheli durumlarda da istenir,illa kanser belirtisi var demek degil.. diyelim ki kolposkopi sonucu cin 1 gibi kanser baslangici olan bir sey geldi o bile dert degil, sadece smear kontrolune devam.

anladım yani illa kanser diye istenmiyor..
sonucun temiz çıkma ihtimali de var..

bir kanser vakası daha kaldırabileceğinden emin değilim açıkçası o yüzden endişe ettim biraz..

anladım yani illa kanser diye istenmiyor..
sonucun temiz çıkma ihtimali de var..

bir kanser vakası daha kaldırabileceğinden emin değilim açıkçası o yüzden endişe ettim biraz..

Evet evet aynen oyle. Kaldi ki dedigim gibi kanser baslangici diyebilecegimiz cin 1 bile ciksa tedavi edilecek bir sey degil.. normal insan 1 yilda bir smear yaptiriyorsa o 6 ayda bir yaptiracak hepsi bu. Gerileme ihtimali bir hayli yuksek. Cin 1den ilerisinde tedavi gerekiyor,ki zaten bu tedavilerle kür de saglaniyor merak etmeyin..

çok tşk ederim bilgilendirme için..

Hücre değişikliği CIN I, CIN II türünden bir şey fark ettiyse istemiş olabilir, endişelenmeyin
Doktorum bana geçen yıl hiç sebepsiz yaptı ikinci kolposkopiyi, görmek istiyorum dedi

smer testini göreydik iyidi. ama kolkoskopi sonucu hemen verilerdi neyi bekliyorlar acaba..
işleyiş önce simir - sonra kolkoskopi sonra başka bir görüntüleme yöntemi daha var unuttum onu. sonra biyopsi.
bazı özel hastaneler o adını unuttuğumu yapmak yerinde olayı kısasltıp (çünkü anestezi altında yapılır ) direkt sorunlu gördükleri alandan biyopsi ( parça ) alırlar. böylece sıkıntının sebebine daha cabuk ulaşırlar.
anneniz menepozda mı ? siprali var mı ? cıkarrtıldı mı duruyor mu ? bitmeyen kanama mı oldu?
kolkoskopi vajine içinde anormal olan dokunun görünmesini sağlayan bir sıvının içiri verilmesi ile yapılan bir testtir.

mrb annem 64 yaşında doğal olarak menapoz..
daha önce kanser vakası yaşadığı için 6 ayda bir düzenli kanser taramaları var.. devlet hastanesinde .. kendisi özellere güvenmediği için ameliyatını falan devlette oldu.. o yüzden sonuçlar sürekli geç çıkıyor..

he geçmiş olsun. kolkoskopiyi bende devlette yapmıştım giyinirlerken elime verdiler sonucu da şaşırdım... İstanbul eğitim ve araştrma hast. de yaptırmıştım.

he geçmiş olsun. kolkoskopiyi bende devlette yapmıştım giyinirlerken elime verdiler sonucu da şaşırdım... İstanbul eğitim ve araştrma hast. de yaptırmıştım.

cerrahpaşacıyız biz.. gönül bağı var orayla .. valla 2 ay kadar önce direnini çıkarttırmaya gittik o zamanda biyopsi yapıldı onun bile sonucunu 20 gün sonra falan verdiler ki öncelikli idi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…