9 yıl ailece yaşadık bu hastalıkla, annemin hikayesini anlatmak istemiyorum...
Ancak söyleyebileceklerim :
1 - Önce annenizin psikolojik destek almasını sağlayın
2 - Evinizden şeker, beyaz un, konserve, ketçap, mayonez, hazır turşu, hazır çorba , kırmızı et, hamur işi yiyecekleri kaldırın. Yeme düzeninizi tamamen değiştirin ailece (unutmayın ki bu hastalığın annenizde olması sizin için genetik yatkınlık getiriyor) Ayrıca tümörlerin en sevdiği şey şeker ve şekere dönüşebilen besinlerdir unutmayın
3 - Annenizi çeke çeke olsa da yürütün, tedaviye başladığı zaman zor ve halsiz zamanları olacaktır, hiç dinlemeyin zorlayarak da olsa yürütün, kalın barsağın tek ilacı açık havada yürümektir.
4 - İşin en zor kısmı hastane, bir doktorla sınırlı kalmayın asla , metastaz yok mu dediler, gerçekten olmadığını başka bir hastaneden teyit edin. Kanserli hücrelerde düşmemi var dediler aynı kan tahlilini başka bir hastanede daha mutlaka yaptırın. Bunu üzerine basa basa söylüyorum mutlaka her tahlili teyit ettirin başka bir doktora. İlk tedavi ameliyat olur genelde, metastaz olmayan bir tümörse kemoterapi vermezler, doktorun yakasına yapışın en az beş kür tedbir kemoterapisi mutlaka isteyin
5 - 40 yıllık ömrümde gördüğüm en zor hastalıktır bu hiç avutmayacağım sizi, görebileceğiniz her şeye hazırlıklı olun, kemoterapi, kolostomi, yan etkiler, gerekirse nefrostomi, karaciğer hastalıkları, kemoterapi enfeksiyonları vs... güçlü durmak zorundasınız, bu zor bir mücadele. Annem derdi ki ağlamayın, ben ölürsem o zaman ağlarsınız, hiç sarsılmamak elde değil ama güçlü olmaya mecbursunuz. Bir şeyim yok diyen annenizin şu an içinde fırtınalar kopuyor, çok şey yazmak isterdim ama inanın gücüm yok yazmaya. Sormak istediğiniz birşey olursa yanıtlarım, Rabbim hayırlı şifalar versin anneciğinize
Çok geçmiş olsun.
Rabbim acil şifalar versin inşallah hem annenize hemde şifa bekleyen herkese.
kolon kanseri en rahat atlatılan kanser türü
Bağırsakta sıkıntılı kısmı alıyorlar ve geriye hiçbirşey kalmıyor.
Moral bozmak yok sağlıkla kalın.Antalya da üniverstide hastaneside iyi
Ege de Cemil Caliskan.
Gecen hafta kapisinda 2 saat kendisini bekledim.Sabah,oglen ya da ogleden sonra 3 bucuk gibi odasina geliyor ve kanser hastalarina oncelik veriyor.Alaninda cok iyi bir doktor.Gitmenizi oneririm.Beklerken 7 sene once kolon kanseri teshisi konulan ve ameliyat ettigi hastasi rutin kontrollerini gostermek icin gelmisti ve ove ove bitiremedi doktoru.Randevuyu kendisi veriyor.O yuzden gidip kapisinda bekleyin oncelikle derdinizi anlatmak icin muayene icin hemen gun verecektir size.Allah sifa versin.
Çok teşekkür ederim. İşimi bırakıp gidicem hep ege deki doktorları övüyorlar. Özel muayenehanesi var mı acaba biliyo musunuz
Allah şifa versin..
Yok diye biliyorum.Sadece hastanede.Geleni hic geri cevirmiyor ama kendisi.C blok 3.katta.Kime sorsaniz odasinin bulundugu koridoru size soyleyecektir.
arkadaşlar annemin biyopsi sonucu kötü geldi maalesef. Şimdi yayılım var mı diye tarama yaptırcaz. Aranızda bu hastalıkla ilgili bilgisi olan var mı. Önereceğiniz doktor var mı? Napıcam bilmiyorum kötüyümhep geç kaldım daha erken yaptırcaktım diye kendimi suçluyorum. Annemse hala bişeyim yok diyor
Allah şifa versin.
Pozitif olun.
Kanser kelimesini kullanmayın.
Birçok hastalık gibi biraz mücadele gerekecek.
Ama Rabbimin izniyle atlatacaksınız.
annene çok yansıtma((( hani önemli olan erken teşhis lütfen güçlü ve metanetli ol canım. Allah sifa versinn benim yengem de pankreas
B
bu bana umut oldu Allah razı olsun, ama babam saldı kendini 4 aydır yogun bakımda Karaciğere sıçramış enfeksiyonu var bağırsağı dışarı verdiler memlekete gitmek istiyor, uğraşıyoruz götürmek için olmayınca konuşmuyor kimseyle of allahım şifa versin herkese.
arkadaşlar annemin biyopsi sonucu kötü geldi maalesef. Şimdi yayılım var mı diye tarama yaptırcaz. Aranızda bu hastalıkla ilgili bilgisi olan var mı. Önereceğiniz doktor var mı? Napıcam bilmiyorum kötüyümhep geç kaldım daha erken yaptırcaktım diye kendimi suçluyorum. Annemse hala bişeyim yok diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?