Onkoloji - Kanser ve Türevleri Kolon kanseri olup yenen var mı?

kolon kanseri en rahat atlatılan kanser türü
Bağırsakta sıkıntılı kısmı alıyorlar ve geriye hiçbirşey kalmıyor.

Moral bozmak yok sağlıkla kalın.Antalya da üniverstide hastaneside iyi

Rabbim annenizin vucudunda hastalıktan zerre iz bırakmasın inş. Damdan düşeni damdan düşen bilir mantığıyla hissettiklerinizi çok iyi anlayabiliyorum. Benim annemde kolon/ rektum bölümü ca hastası. o kelimenin türkçe açılımından nefret ediyorum. bağırsağının en son bölümündeki kitlenin çıkartılmasıyla makatı komple kapandı ve karnından dışkılama yapıyor.üstelik geçicide değil kalıcı hayat boyu.(1000 şükür).ameliyat sonrası 6 ay kemoterapi radyoterapi gördü.rabbime bin şükür rutin kontrollerine gidiyorruz. bu dönemde hastanın yapması gereken çok birşey olmuyor canım.hasta ne denirse onu yapıyor.ben anneme hastalığını öğrendiğimizde uygun uslupla sıcak bir yüz ifadesiyle normalde konu komşuyla konuşur havasında durumu anlatmıştım.olabilecekleri olma olasılığı yüksek durumlardan bahsetmiştim(torba takılması vb)
aman anne ha ordan ha burdan önemli değil. kemoterapi vb tedaviler o hücreleri yok etmek için.nasıl antibiotik alıyoruz onun gibi.kemo falan işelmlerinde saçlar kaşlar dökülüyorya istersen boyarız kaşlarını anne.hala ben güzel bir kadınım demek istiyorsan :))) deyip gülerek... (içim kahrolarak) bilinçli bir hasta olarak annem hastaneye gitti. yani açıkçası dr lar teshis etmeden ben arastırmalarım belirtileri gözlemlememle annemin teshisini koymuştum. çünkü belirtileri gözümüze sokuyordu artık. dr a gittiğinde anneme doktor ne söylediyse annem şaşırmadı.ruhu bedeni her duyduğuna alışıktı. biliyorum ben dr bey bana torba takacaksınız ama olsun dedi. annemle dr a giderken kırmızı ruj sürmüştüm. olanca makyaj olanca süs püs.çünkü annemin kötü birşeyi yoktu.en başta annem bunu bizde görmeliydi. tedavi sonrası temizliğe çok dikkat ettik. odasına hiç kimseyi sokmadık ziyarete gelen. beslenmesi programlıydı ve evde hasta havası yoktu. ağlayan zırlayan suratı asık babamın oğlu dahi olsa annemle görüştürmedim. yanında kahkahalar bol bol ileriye yönelik hayaller kurdum. şu son kemonu alda anne eminönüne gidelim bi gibi... hayatın devam mekanizmasını vurguladım. şuan annem allaha çok şükür iyi.2012 yılında oldu bu olay. ben olay sonrası 3 antidepresan kullanan bir birey olarak hayata devam ettim. değermi sonuna kadarrrr. sen güçlü ol allahın izniyle aşılamayacak engel kalmaz. hikayemi anlattım ki içinden alman gerekenleri al diye canım.açil sifalar dilerim allah unutturmasın

Çok sağol canım benim ağzına sağlık özelden yazabilir miyim birkaç birşey sorsam olur mu?

Var canım benim eniştem yendi hem de baya bir yayılmıştı.Yilllar önce çok etkilenmiştik ama eşi çok mücadele etti,en iyi şekilde baktı,doktorlarına çok guvendiler ve morallerini yüksek tuttular.Ölecek dedikleri eniştem şimdi şükürler olsun sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşamına devam ediyor.Birde eniştem o zaman kendisini üzen herkesten uzaklaşmıştı moralini yüksek tutmak adına.

Hemde yayılmıştı diyosun. Nerelere yayılmıştı hatırlıyor musun? Kaç yıl oldu birde?

Hemde yayılmıştı diyosun. Nerelere yayılmıştı hatırlıyor musun? Kaç yıl oldu birde?
14 sene olmuştur.O zaman ölecek fazla yaşamaz demişlerdi.Detaylari unuttum fakat halamin verdiği mücadele gözümün önüne geliyor.Beslenmeye,moral kısmına ve doktorlarına güvenmeye çok önem vermişti.Senelerce uğraştılar.Ve mutlu son eniştem atlattı.Sana tavsiyem öncelikle yasini kısa sürede atlatıp annene tam destek vermen.Atlatacaktir oda.Allah yardimcim olsun canım kolay değil ama çabuk toparlanman lazım.Annenin sana ihtiyacı var.Birlikte güclüsünüz bundan sonra.

Maşallah halana haklısın güçlü durmam lazımki atlatabilelim. İnşallah bizde atlatırız çok sağolun ağzınıza sağlık

Samatya devlet hastanesi hasan bektas hoca superdir.. kayinpederim onun hastasi takibini onkoloji dr cigdem afsar yapiyor..

Bir gosterme sansiniz varsa gidin gecmis olsun

Nerde acaba bu hastane?
Istanbulda.. xok bilinen bir hastanedir.. kp xok kilolu benim ozelde narkoz vermeyi goze alamadilar.. hasan hoca allah razi olsun biyopsi sonrasi 20 gun hastane yatisi verdi.. sigara icirtmedi vs.. 9 mm bagirsak alindi yanlis bilmiyorsam.. suan hala diyet yapiyor ve sigarayi birakti.. ayrica mide endoskopisi bobrek filmi vs bir cok sey taratti.. suan gayet iyi durumda 3 ayda bir gidip kan veriyor gerekli gorurlerse temografi cekiyorlar falan.. tam takip surecini bilmiyorum aslinda ama bu tarz

Allah yardimciniz olsun acil sifalar dilerim

Bu arada devlet hastanesi burasi sakin reklam falan olarak almayin

Anladım cNım çok sağol

hangi evrede bilmiyorum ama kolon dediği bağırsak kanser olsada bir riski yok sanırım bağırsağı alıp yerine ince bağırsaktan ekliyolar hayatına devam ediyosun ama tabi eskisi gibi olmuyo he başka yollarıda olabilir bilmiyorum ama tedavisi olursa ölüm söz konusu olmaz diye biliyorum

İnşallah canım yayılmışsa tehlikeli oluyor ama umarım yayılmamıştır umarım

9 yıl ailece yaşadık bu hastalıkla, annemin hikayesini anlatmak istemiyorum...
Ancak söyleyebileceklerim :

1 - Önce annenizin psikolojik destek almasını sağlayın
2 - Evinizden şeker, beyaz un, konserve, ketçap, mayonez, hazır turşu, hazır çorba , kırmızı et, hamur işi yiyecekleri kaldırın. Yeme düzeninizi tamamen değiştirin ailece (unutmayın ki bu hastalığın annenizde olması sizin için genetik yatkınlık getiriyor) Ayrıca tümörlerin en sevdiği şey şeker ve şekere dönüşebilen besinlerdir unutmayın
3 - Annenizi çeke çeke olsa da yürütün, tedaviye başladığı zaman zor ve halsiz zamanları olacaktır, hiç dinlemeyin zorlayarak da olsa yürütün, kalın barsağın tek ilacı açık havada yürümektir.
4 - İşin en zor kısmı hastane, bir doktorla sınırlı kalmayın asla , metastaz yok mu dediler, gerçekten olmadığını başka bir hastaneden teyit edin. Kanserli hücrelerde düşmemi var dediler aynı kan tahlilini başka bir hastanede daha mutlaka yaptırın. Bunu üzerine basa basa söylüyorum mutlaka her tahlili teyit ettirin başka bir doktora. İlk tedavi ameliyat olur genelde, metastaz olmayan bir tümörse kemoterapi vermezler, doktorun yakasına yapışın en az beş kür tedbir kemoterapisi mutlaka isteyin
5 - 40 yıllık ömrümde gördüğüm en zor hastalıktır bu hiç avutmayacağım sizi, görebileceğiniz her şeye hazırlıklı olun, kemoterapi, kolostomi, yan etkiler, gerekirse nefrostomi, karaciğer hastalıkları, kemoterapi enfeksiyonları vs... güçlü durmak zorundasınız, bu zor bir mücadele. Annem derdi ki ağlamayın, ben ölürsem o zaman ağlarsınız, hiç sarsılmamak elde değil ama güçlü olmaya mecbursunuz. Bir şeyim yok diyen annenizin şu an içinde fırtınalar kopuyor, çok şey yazmak isterdim ama inanın gücüm yok yazmaya. Sormak istediğiniz birşey olursa yanıtlarım, Rabbim hayırlı şifalar versin anneciğinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…