• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kolon grafisi çektiren var mı?

didemdemir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2007
104
1
96
İstanbul
Arkadaşlar doktor bana ya kolon grafisi yada kolonoskopi çektirelim dedi ikisindende korkuyorum.Kolon grafisi çektiren arkadaşlar varsa nolur bana biraz nasıl olduğunu anlatsın.İnternette okuyorum ama yaptıran birinden dinlemem daha iyi olacak galiba.:enbuyukkk:

Kolon grafisinde bir gece önceden barsaklarını temizleyecek bir şurup içiyorsun ve grafi çekilmeden öncede baryumlu dediğimiz kireç gibi beyaz bi sıvı içiriyorlar ve bildiğimiz röntgen filmi çekiliyor korkma yani ama kolonoskopi zor tabii onu hiç anlatmimmm

ben kolonoskopi çektirdim..önce bir şurup veriyorlar çekimden iki gün önce içmeye başlıyorsun..çekime bir gün kala yemek yemeyi bırakıyorsun yani bağırsaklarının tam olarak boşalması gerekiyor..çekime gelince bak anlatıcam ama korkma acı veren birşey değil önce onu söyleyeyim..biraz zahmetli sadece..yan yatacaksın ince bir hortumla kireç gibi bir sıvıyı makattan verecekler..çekim yapacaklar sonra wc ye gidip o sıvıyı boşaltacaksın...sonrada bağırsaklarına hava verecekler birde öyle çekim yapacaklar..bu kadar..geçmiş olsun..ne güzel anlattım değilmi..acı yok..çekimi yapan erkekse hemşireler yardım ediyor korkma..ayrıca üstüne örtü örtüyorlar hiç bir yerin görünmüyor..

Zaten kolonoskopiden korkmuyorum çünkü uyutarak yapacağım demişti doktorum.Ama şimdilik kolonoskopiye gerek yokmuş.Kolon grafisi çekelim dedi.Kolon grafisinde hava veriyorlarmı.Yoksa sadece rontgen gibi mi çekim oluyor 1-2 sn.

Zaten kolonoskopiden korkmuyorum çünkü uyutarak yapacağım demişti doktorum.Ama şimdilik kolonoskopiye gerek yokmuş.Kolon grafisi çekelim dedi.Kolon grafisinde hava veriyorlarmı.Yoksa sadece rontgen gibi mi çekim oluyor 1-2 sn.
Arkadaşım kolon grafisi çekildin mi? Üzerinden de baya geçmiş yazının yinede sorayım dedim.haftaya ben olucam da :)

Back