• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Kolik şeklindeki gaz sancıları

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

SEVINCDURMAN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
43
3
86
42
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar.uykusuz bir gün daha geçmiş bulunuyor..kızımın gaz sancıları tavan yaptı..dün akşam ilk defa saç kurutma makinesini denedik işe yaradı ama istediki hiç kapatmayalım ve en sonunda daha ilk günden saç kurutma makinesi bozuldu:(( internetten araştırdım orhan osman diye bir sanatcı gaz sancıları olan bebekleri sakinleştirmek için anne karnındaki seslere benzer bir cd hazırlamış ve adı da kolik cd si..duyanınız ya da bu cd yi deneyeniniz oldu mu ? kızımın ağlamaktan artık sesi kısıldı resmen.

buzuki orhan,evet denedim cnm.bi süre işe yarıyo o kadar.netten indirmiştim.rezene ver çok iyi gelir.humananın kimyonlu rezenesi gaza çok iyi.bir de doymuyor olabilir mi,benim bebeğim de ilk gece açlıktan hiç uyumamıştı.sütümün az olduğunu annem farketmişti.

buzuki orhan,evet denedim cnm.bi süre işe yarıyo o kadar.netten indirmiştim.rezene ver çok iyi gelir.humananın kimyonlu rezenesi gaza çok iyi.bir de doymuyor olabilir mi,benim bebeğim de ilk gece açlıktan hiç uyumamıştı.sütümün az olduğunu annem farketmişti.

canım ben emzirmenin dışında emin olmak için sağdığım sütüde biberonla veriyorum.fazlasını çıkarıyor bile..onun sürekli ağlamasına dayanamıyorum..her seyi deniyorum..o kadar çaresizim ki anlatamam.

seni çok iyi anlıyorum.nurse harveys te iyi geliyormuş,eltim kullanmıştı.rezene kullandım ben bi de babuline başlarda kullanmıştım.

oglum 3 hafta sonra 1 yasina giricek,cok gazli bir bebekti ve halada öyle..

özellikle ögle uykularinda hala buzuki orhan osman dinler.bizde ise yaradi

deneyin bence sizde.

birde ben uyudugunda ayaklarina sicak su torbasi koyardim onunda cok faydasi oldu benim lokumuma.

aralıksız 7 saat ağlıyor...çıldırmak üzereyim nasıl bir sancıdır bu?herşeyi denedim yok işte geçmiyor!!kaç ay dayanırım bilemiyorum..

aralıksız 7 saat ağlıyor...çıldırmak üzereyim nasıl bir sancıdır bu?herşeyi denedim yok işte geçmiyor!!kaç ay dayanırım bilemiyorum..
neler denedin yazabilir misin belki başka tavsiyede bulunuruz.Soğan,bulgur pilavı taze fasülye,(yeşillikler) SÜT ÜRÜNLERİ,çay,domates, çikolata,uzak dur aklıma gelenler bunlar .Bende de aynı sorun var doktor önerdi .15 gün süt ürünleri diyeti vermişti çocuğun gazı azaldı tekrar başlayınca çocuğun da gazı çoğaldı.
En önemlisi annenin yedikleri sakın ayakların çıplak dolaşma ve sırtın terli kalmasın.

akidem zaten sorun orada bebek anne sütü almıyor alamıyor...süt yok maalesef..sma bebelac milupa içiyor,rezene çayı,çörek otu suyu,ayaklarına sıcak su torbası,karnına zeytin yağı ile masaj + sıcak havlu vs..aklıma gelenler..zinco ve om x te içiyor...

arkadaşlar bizim bebiş de 1 buçuk aylık akşam bi başlıyor gece sanki saati bilirmiş gibi 1 de uyuyor.salıncak tavsiye ettiler bugün aldık şuan uyuyo onun içinde bakalım yeni diye mi sesini çıkarmıyo bilmiyorum yarın eskitip yine bağırırsa diye korkuyorum ben de herşeyi denedim zinco,metsil,rezene,çörek otu yağı vs galiba birinin faydası oluyo ama hangisi bilmiyorum ha bide ayaklarının altına acı elma yağı..hepimiz bu dönemleri bi an önce atlatırız inşallah

[QUOTE.=creative;9802181]akidem zaten sorun orada bebiek anne sütü almıyor alamıyor...süt yok maalesef..sma bebelac milupa içiyor,rezene çayı,çörek otu suyu,ayaklarına sıcak su torbası,karnına zeytin yağı ile masaj + sıcak havlu vs..aklıma gelenler..zinco ve om x te içiyor...[/QUOTE]Hiç mi yok?Canım benim..İşin zor ama geçicek inşallah.
Zaten her şeyi denemişsin gibi .Bi arkadaşım mama ile besliyordu kzıını demişti ki mamanın son kısmı verilmez gaz yapar.Hani baloncuk kalan son kısım var ya o kısmı verme...Dibinde kalsın biraz.rabbim yardımcımız olsun anneminde bütün günahlarını bağışlasın...:Saruboceq:

benimde kızım her gece 11 de başlıyor uyuması 3 leri buluyor , durmadan ağlıyor ne yapsam fayda etmiyor bir tek elektrikli süpürgenin sesi işe yarar gibi ama onuda o saatlerde açamıyorum ki tam anlayamadım , vakitli ağlayanlar deneyebilir :)

[QUOTE.=creative;9802181]akidem zaten sorun orada bebiek anne sütü almıyor alamıyor...süt yok maalesef..sma bebelac milupa içiyor,rezene çayı,çörek otu suyu,ayaklarına sıcak su torbası,karnına zeytin yağı ile masaj + sıcak havlu vs..aklıma gelenler..zinco ve om x te içiyor...
Hiç mi yok?Canım benim..İşin zor ama geçicek inşallah.
Zaten her şeyi denemişsin gibi .Bi arkadaşım mama ile besliyordu kzıını demişti ki mamanın son kısmı verilmez gaz yapar.Hani baloncuk kalan son kısım var ya o kısmı verme...Dibinde kalsın biraz.rabbim yardımcımız olsun anneminde bütün günahlarını bağışlasın...:Saruboceq:
[/QUOTE]

gececek inşallah teyzesi..yorgunluğu aramıyorum ama o dayanılmaz çığlıklara karşı hiç bişe yapamamak beni mahvediyor...Allah yardımcımız olsun hepimizin..

merhaba canım bebeğin nekadarlık bilmiyorum öncelikle allah bağışlasın ben yaklaşık 5 ay çektim bizimki elektrik süpürgesiyle uyuyordu cd de aldım hemde çok aradım belli bir süre idare ediyor hepsi denemediğim almadığım ilaç kalmadı sabaha kadar süpürge çalıştırdım kapattığım an ağlamaya başlıyordu yatağa yatabildiğimizi hatırlamıyorum sonunda bebekler için olan hamaklar bulduk nette eşim yaptı ve kesin çözüm çok geç keşfettik ama rahatladık diyebilirim denemenizi öneririm

arkadaşım geçmiş olsun sana tavsiye edeceğim tek şey rezene tohumu.. 1 su bardağı kaynayan suya 1 tatlı kaşığı rezene tohumu atıp 4 dk kadar kaynat ılıtıp verebilirsin bi kaç kaşık veriyordum kalanını ben içerdim sütte yapıyo bizde kolik ağrıları vardı neler yaptım neler son çare rezeneydi ama çok iyi geldi kesinlikle tavsiye ediyorum...

merhabalar.benim kızımda kolikliydi.neler çektiğiniizi anlayabiliyorum.saat 18:20 de başlardı gece 22-23'e kadar sürekli ağlardı.kafayı yemek üzereydim.annemlerin yanına gittim.3 kişi ancak zaptedebiliyorduk.o ağlardı ben ağlardım.annemdeuçuk çıktı dudaklarında.1 ay da 5 kilo verdi.elektirik süpürgesi,çamaşır makinesi,saç kurutma makinesi,arabada gezdirmeler.hepsine bi süre sonra alışıyordu.elimizde paraşüt gibi sallayınca bazen susuyordu.ama bizçareyi bezde sallamakta bulduk saatlerce bezde sallardık.ellerimiz uyuşurdu annemle babamla.zincoyu,sab simplexi kullandık.bi faydası olmadı.doktorum bu durumun tek çaresi sabır demişti.3 ayı dolduğu gün birden azaldı ağlamalar.Allah sabır versin size ve bebişinize.

Fisher price titreşimli puseti var .Titreşim bebeğin içindeki gazı parçaladığı için gazı kolay çıkıyor. Benim bebeğim ayrılmak istemiyor pusetinden. Reklam gibi oldu ama anneler rahat etsin istiyorum.

Back