• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kolik nedir sizce? karın ağrısı mı başka birşey mi çözemedim..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

refref

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2010
78
0
36
37
Ankara
arkadaşlar benim bebeğim şuanda 2 aylık ve akşamları ağlayan bir bebek..gaz yapan herşeyi kendime yasakladım..okumadığım yazı kalmadı kolikle ilgili...çünkü çok çektim ve hala çekiyorum ama bunada şükür azalma oldu...tam olarak yinede belli değilmiş ne olduğu?

karın ağrısının hergün aynı saatte olması anormal değil mi? neden gündüzleri hiç ağrımıyor? sanki biri sıkıyormuş gibi bağırarak ağlıyor..biri bana akşamları ayetel kürsi oku dedi okudum azalma oldu gerçektende.. nedir sizin için kolik?CADIARZU

aynı şeyi yaşadığım için yazıyorum.. oğlum şuan 2 yaşında.. ilk çocuğum.. 10 gece boyunca bu krizi yaşadım.. çözüm aslında bizim şefkatimizmiş.. kucağına al ve sakin sakin sakin ona birşeyler mırıldan... güvende hissediyor o zaman...stres vs herşeyi hissediyorlar.... tek istediği annesinin kokusu... bana neler demişlerdi... yok çok gaz varmış... yok doymuyormuş.. eğer önemli bir sağlık problemi yoksa gazınıda çıkarmayı başardıysan ve tüm bunlara rağmen ağlıyorsa sana düşen tek şey kendini ona hissettirmen... sakince onu sakinleştir.. kolay gelsin.........

o krizleri gelip ağlamaya başladığında hep bebeğimle konuştum sakinleştirmeye çalıştım..ağlamaktan yorulunca uyuyakalıyordu..gazını çıkarttığı zamanlar oluyo ama bazen ağlayarak çıkartıyor zorlanıyor bebeğim..tam olarak ne olduğu belirsiz bence..

kolik;bebeklerin hergün aynı saatlerde ağlama krizlerinin tutması .sebebi belli olmadığı gibi kesin bir tedavisi de yokmuş ama elektrik süpürgesi sesi bazı çocukları sakinleştiriyormuş,,,gerçi korkutmak gibi olmasın ama oğlumun da ilk ay koliği vardı ve devam etti ama 3, ayda doktora götürdüğümde fıtık çıktı.canım yavrum ondan ağlıyormuş meğer çok şükür şimdi daha rahatız.o yüzden şüpheleriniz varsa doktorunuzla paylaşın bence.

doktora götürdüm bişiy çıkmadı.. idrarda efeksiyon mu var diye tahlil yaptı temiz çıktı.. oğlan bebeklerde görülüyormuş genellikle..baya azalma oldu şükür şimdi çok daha sakin iyi bebeğim..dünyaya adapte olamadıklarından dolayı ağlıyor diyorlar bazılarıda.. banyo yapınca susyo çünkü anne karnında suyun içindeydi..elektrik süpürgesi sesine susuyo çünkü anne karnındaki sese benziyo.. bence dünyaya alışamadıklarından dolayı huzursuz oluyor bebekler..

evet haklısın ben de buna katılıyorum.o yüzden adaptasyonu sağlayana kadar sanırım hoşlandıkları şeyleri yapmak gerekiyor.hayatımız artık onlar başka ne olabilir ki zaten...

Back