Kolik mi ?

Guls_tscl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2024
33
8
35
Merhaba.
Arkadaşlar direkt konuya gireceğim bebeğim 20 günlük ve sürekli ağlıyor. Ağlamaktan ziyada çığlık atıyor sürekli.Uykuları çok düzensiz.Uyuduğu zaman da sürekli sıçrıyor.İnliyor vs. Çok huzursuz bir bebek anlayacağınız. İşin yorgunluk kısmını,psikolojimin nasıl etkilendiği kısmını vs geçtim yalnızca onun adına çok üzüldüğüm için can sıkıcı hale gelmeye başladı artık.
Yarım saat 45 dk kadar emiyor.Yarım saat-1 saat uyuyup uyanıyor. Acaba beslenmesiyle alakalı bir durum mu diye mama desteği almayı falan düşünür oldum. Bu süreç nasıl ilerliyor ne zaman normale dönüyor bu bebişler yardım pleas :)

3-4 aylik civari bitiyor bu donem diyorlar. Atak hali gelince bebegi tulum kundak ile sarabilirsiniz, ama bebek donmeye baslayinca tehlikeli olabiliyor dolayisi ile iki uc ay civarina gelince yapmayin. Emzik kullanabilirsiniz, Philips'in dis sagligina zarar vermeyen emzikleri var. White noise veya kalp atisi acin YouTube'dan dinletin, bazen gece acik da birakiyorum ben. Bir de bebegi yormak icin uyku oncesi tummy time yaptirin. Emzirdikten sonra mutlaka gazini cikarin. Atak gelince agzina emzik verip sallayin. Bunlar bizde bir nebze ise yaradi, bu donem gecici bir donemmis. O nedenle sabredicez.

Sadece emiyor mu acaba doymuyor olabilir mi ? Çişli bez sayısı nasıl çişinde koku ya da renk değişikliği var mı ? Önce onları elemek lazım. 3. 4. ayda geçiyor eğer koliksede. Bebişi sakinleştirecek bir yöntem bulun ve hep onu yapın bu gezdirmek olur emzik vermek olur vs. sonrasında yeni yöntemler denemeyin bu kolikse eğer daha çok artmasına sebep oluyor maalesef. Bizim sadece oturur pozisyonda gezdirdiğimizde rahatlıyordu bütün gece gezdirirdik. Şu an 5 aylık çok şükür öyle bir problemimiz kalmadı :)

Öncelikle yanıt için çok teşekkür ediyorum.Kundak bizi daha çok çıldırtan faktörlerden biri:) Tummy time yapıyoruz,White Noise beni sakinleştirir uyutmak dışında oğlum üzerinde zerre etkiye sahip değil :) En son emzik aşaması kaldı.Bir umutla deneyeceğim.Sabırla bekliyoruz dönemin geçmesini :) Sağlıklı günler diliyorum.

Yanıtınız için çok teşekkürler. Şuan sadece emiyor evet ve benim de tek düşündüğüm şey “Acaba doymuyor mu?”. Çişli bez sayımız 5-6 ve koku-renk değişimi yok. Emzik deneyeceğim artık.Bahsettiğiniz gibi sakinleştiği tek yer kucak.Uyurken,gezerken sürekli kucakta olmak istiyor.Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama gece de aynı yatağı paylaşıyoruz.Uzak kaldığı an ağlıyor çünkü. Bebişinize ve size sağlıklı günler diliyorum.Bize de nice nice 5 aylar olsun umarım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…