Ev güneş alıyor,sabah perdeleri vs.açıyorum gece de kış bir ışık mümkün olduğunca…Merhaba gündüz eviniz güneş ışığı asla belki gündüz olduğunu anlayabilir ama merak etmeyin zamanla kendi düzenini oluşturacaktır bebeğiniz o aylar uykularda sorun olabiliyor sanırsam benim kızımda da oluyordu
Kendi kendine uyuduğu zamanlarda gelecek annesi hiç merak etme küçüklüğü özleniyor çocuklarınEv güneş alıyor,sabah perdeleri vs.açıyorum gece de kış bir ışık mümkün olduğunca…
Velhasıl kelam her deneme başarısız.
Şu süreçlere ve tükenmişliğime baktığım zaman özleyeceğimden bile şüphe duyuyorum bazen inanın….. Uykusuzluk,yorgunluk… insan sadece uyumak ister mi? İstiyormuş.Kendi kendine uyuduğu zamanlarda gelecek annesi hiç merak etme küçüklüğü özleniyor çocukların
Benim de aynı ayda bir bebeğim var, bu aylarda gece gündüz algısı pek olmuyor yani uyku düzene henüz girmedi benim ki de mesela 9-12 arası beter genelde uyanık ve mız mız, ışıkla yada senin uyandırmanla olmaz bence çünkü dediğin gibi o saatlerde huzursuz uyuyamıyor çünkü gazı var , gazı olmadığı saati ayarlayamayacağın için uykusunu daha düzene sokamazsın gibi biraz büyüyecek gazı azalacak algısı açılacak ondan sonra rutin perde vs ile zaten biyolojik olarak gece gündüzü ayırt eder, bu arada çok zor biliyorum demesi kolay geliyor diye düşünme benim ki gece uyuyor 12 den sonra ama mesela 12 ye kadar benim de pilim bitiyor,benim birde 21 aylık bebeğim var çünkü ama geçer inşallah merak etme gazı çözmeye çalış oda zamanla geçer emin ol , giderek iyiye gidecek düzene girecek inşallahSelam,yine ben.Başlıkla alakalı daha önceden açmış olduğum konularım var yakında beni hepiniz tanıyacaksınız :)
Evet,yılma noktasının zirvesindeyim.
Artık rutine bindi.Akşam 8’de başlayıp sabah 5’e 6’ya kadar ağlama krizi yönetmeye çalışmak.
(Mama kullanıyoruz fakat memede uyuma alışkanlığı var ve gazı tetikliyor haliyle.Gaz damlası kullandık,mama değiştirdik,hayır! hiç biri ile yaramadı.)
Sabah uyumayı başardığımız için uyanış saatimiz 10’u buluyor.Sonrasında beslenme vs.Gündüzleri çoğunlukla uyumak istiyor.
Uyandırmaya çalışmak başarısızla sonuçlanıyor.
Şimdi sorum şu.Özellikle uyku ile ilgili bu döngüyü düzene sokmayı başarmış arkadaşlar var mı?
Gündüz uykularını kısaltma yoluna gidenler vs.
Uyku eğitimi alma fikrine nasıl bakıyorsunuz?
Bu arada ;
3.ayı doldurmak üzereyiz.
Sizin işiniz de zormuş gerçekten.2 bebek…Benim de aynı ayda bir bebeğim var, bu aylarda gece gündüz algısı pek olmuyor yani uyku düzene henüz girmedi benim ki de mesela 9-12 arası beter genelde uyanık ve mız mız, ışıkla yada senin uyandırmanla olmaz bence çünkü dediğin gibi o saatlerde huzursuz uyuyamıyor çünkü gazı var , gazı olmadığı saati ayarlayamayacağın için uykusunu daha düzene sokamazsın gibi biraz büyüyecek gazı azalacak algısı açılacak ondan sonra rutin perde vs ile zaten biyolojik olarak gece gündüzü ayırt eder, bu arada çok zor biliyorum demesi kolay geliyor diye düşünme benim ki gece uyuyor 12 den sonra ama mesela 12 ye kadar benim de pilim bitiyor,benim birde 21 aylık bebeğim var çünkü ama geçer inşallah merak etme gazı çözmeye çalış oda zamanla geçer emin ol , giderek iyiye gidecek düzene girecek inşallah
Öncelikle gece gündüz algısı bence kendiliğinden oturuyor şuan küçük olduğu için gündüz ben uyurken uyandırmıyorum çünkü durmaz ağlar uykusu varken sadece şuan gündüz karartma perdesini çekmiyorum artık gündüz olduğunu hissetsin diye ona da bugün başladımSizin işiniz de zormuş gerçekten.2 bebek…
Kolaylıklar diliyorum.
Elbette geçecek ama bu süreç çok yıpratıyor.
Uykusuzluğun,yorgunluğun,yalnızlığın verdiği etki…
Vicdanı hesaplaşmalar vs gerçekten çok kötü bir süreç.
Sabahtan başlıyorum akşamın stresini yaşamaya.
Gece gündüz algısı için henüz erken yorumlarını alıyorum sizin de söylediğiniz gibi fakat bir kesim de var ki şimdiden başlaman lazım vs kafa karışıklığı oluşuyor ister istemez.
Siz tecrübelerinizden yola çıkarak sizce uyku eğitimi gerekli mi bu düzeni yakalamak için ??
Çok haklısınız bende aynı dönemlerden geçtim 5 dakika uyku ödül gibi geliyordu aynen canları sağolsunŞu süreçlere ve tükenmişliğime baktığım zaman özleyeceğimden bile şüphe duyuyorum bazen inanın….. Uykusuzluk,yorgunluk… insan sadece uyumak ister mi? İstiyormuş.
canları sağ olsun…
:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?