• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kolik-Gece uykusuzluğu…

Guls_tscl

Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2024
223
171
18
Selam,yine ben.Başlıkla alakalı daha önceden açmış olduğum konularım var yakında beni hepiniz tanıyacaksınız :)
Evet,yılma noktasının zirvesindeyim.
Artık rutine bindi.Akşam 8’de başlayıp sabah 5’e 6’ya kadar ağlama krizi yönetmeye çalışmak.
(Mama kullanıyoruz fakat memede uyuma alışkanlığı var ve gazı tetikliyor haliyle.Gaz damlası kullandık,mama değiştirdik,hayır! hiç biri ile yaramadı.)
Sabah uyumayı başardığımız için uyanış saatimiz 10’u buluyor.Sonrasında beslenme vs.Gündüzleri çoğunlukla uyumak istiyor.
Uyandırmaya çalışmak başarısızla sonuçlanıyor.
Şimdi sorum şu.Özellikle uyku ile ilgili bu döngüyü düzene sokmayı başarmış arkadaşlar var mı?
Gündüz uykularını kısaltma yoluna gidenler vs.
Uyku eğitimi alma fikrine nasıl bakıyorsunuz?
Bu arada ;
3.ayı doldurmak üzereyiz.

Son düzenleme:
Merhaba gündüz eviniz güneş ışığı asla belki gündüz olduğunu anlayabilir ama merak etmeyin zamanla kendi düzenini oluşturacaktır bebeğiniz o aylar uykularda sorun olabiliyor sanırsam benim kızımda da oluyordu

Merhaba gündüz eviniz güneş ışığı asla belki gündüz olduğunu anlayabilir ama merak etmeyin zamanla kendi düzenini oluşturacaktır bebeğiniz o aylar uykularda sorun olabiliyor sanırsam benim kızımda da oluyordu
Ev güneş alıyor,sabah perdeleri vs.açıyorum gece de kış bir ışık mümkün olduğunca…
Velhasıl kelam her deneme başarısız.

Kendi kendine uyuduğu zamanlarda gelecek annesi hiç merak etme küçüklüğü özleniyor çocukların 🙏
Şu süreçlere ve tükenmişliğime baktığım zaman özleyeceğimden bile şüphe duyuyorum bazen inanın….. Uykusuzluk,yorgunluk… insan sadece uyumak ister mi? İstiyormuş.
canları sağ olsun…
:)

Selam,yine ben.Başlıkla alakalı daha önceden açmış olduğum konularım var yakında beni hepiniz tanıyacaksınız :)
Evet,yılma noktasının zirvesindeyim.
Artık rutine bindi.Akşam 8’de başlayıp sabah 5’e 6’ya kadar ağlama krizi yönetmeye çalışmak.
(Mama kullanıyoruz fakat memede uyuma alışkanlığı var ve gazı tetikliyor haliyle.Gaz damlası kullandık,mama değiştirdik,hayır! hiç biri ile yaramadı.)
Sabah uyumayı başardığımız için uyanış saatimiz 10’u buluyor.Sonrasında beslenme vs.Gündüzleri çoğunlukla uyumak istiyor.
Uyandırmaya çalışmak başarısızla sonuçlanıyor.
Şimdi sorum şu.Özellikle uyku ile ilgili bu döngüyü düzene sokmayı başarmış arkadaşlar var mı?
Gündüz uykularını kısaltma yoluna gidenler vs.
Uyku eğitimi alma fikrine nasıl bakıyorsunuz?
Bu arada ;
3.ayı doldurmak üzereyiz.
Benim de aynı ayda bir bebeğim var, bu aylarda gece gündüz algısı pek olmuyor yani uyku düzene henüz girmedi benim ki de mesela 9-12 arası beter genelde uyanık ve mız mız, ışıkla yada senin uyandırmanla olmaz bence çünkü dediğin gibi o saatlerde huzursuz uyuyamıyor çünkü gazı var , gazı olmadığı saati ayarlayamayacağın için uykusunu daha düzene sokamazsın gibi biraz büyüyecek gazı azalacak algısı açılacak ondan sonra rutin perde vs ile zaten biyolojik olarak gece gündüzü ayırt eder, bu arada çok zor biliyorum demesi kolay geliyor diye düşünme benim ki gece uyuyor 12 den sonra ama mesela 12 ye kadar benim de pilim bitiyor,benim birde 21 aylık bebeğim var çünkü ama geçer inşallah merak etme gazı çözmeye çalış oda zamanla geçer emin ol , giderek iyiye gidecek düzene girecek inşallah

Benim de aynı ayda bir bebeğim var, bu aylarda gece gündüz algısı pek olmuyor yani uyku düzene henüz girmedi benim ki de mesela 9-12 arası beter genelde uyanık ve mız mız, ışıkla yada senin uyandırmanla olmaz bence çünkü dediğin gibi o saatlerde huzursuz uyuyamıyor çünkü gazı var , gazı olmadığı saati ayarlayamayacağın için uykusunu daha düzene sokamazsın gibi biraz büyüyecek gazı azalacak algısı açılacak ondan sonra rutin perde vs ile zaten biyolojik olarak gece gündüzü ayırt eder, bu arada çok zor biliyorum demesi kolay geliyor diye düşünme benim ki gece uyuyor 12 den sonra ama mesela 12 ye kadar benim de pilim bitiyor,benim birde 21 aylık bebeğim var çünkü ama geçer inşallah merak etme gazı çözmeye çalış oda zamanla geçer emin ol , giderek iyiye gidecek düzene girecek inşallah
Sizin işiniz de zormuş gerçekten.2 bebek…
Kolaylıklar diliyorum.
Elbette geçecek ama bu süreç çok yıpratıyor.
Uykusuzluğun,yorgunluğun,yalnızlığın verdiği etki…
Vicdanı hesaplaşmalar vs gerçekten çok kötü bir süreç.
Sabahtan başlıyorum akşamın stresini yaşamaya.
Gece gündüz algısı için henüz erken yorumlarını alıyorum sizin de söylediğiniz gibi fakat bir kesim de var ki şimdiden başlaman lazım vs kafa karışıklığı oluşuyor ister istemez.
Siz tecrübelerinizden yola çıkarak sizce uyku eğitimi gerekli mi bu düzeni yakalamak için ??

Sizin işiniz de zormuş gerçekten.2 bebek…
Kolaylıklar diliyorum.
Elbette geçecek ama bu süreç çok yıpratıyor.
Uykusuzluğun,yorgunluğun,yalnızlığın verdiği etki…
Vicdanı hesaplaşmalar vs gerçekten çok kötü bir süreç.
Sabahtan başlıyorum akşamın stresini yaşamaya.
Gece gündüz algısı için henüz erken yorumlarını alıyorum sizin de söylediğiniz gibi fakat bir kesim de var ki şimdiden başlaman lazım vs kafa karışıklığı oluşuyor ister istemez.
Siz tecrübelerinizden yola çıkarak sizce uyku eğitimi gerekli mi bu düzeni yakalamak için ??
Öncelikle gece gündüz algısı bence kendiliğinden oturuyor şuan küçük olduğu için gündüz ben uyurken uyandırmıyorum çünkü durmaz ağlar uykusu varken sadece şuan gündüz karartma perdesini çekmiyorum artık gündüz olduğunu hissetsin diye ona da bugün başladım
Ama oğlum 21 aylık rutinleri bozulmasın diye sabah en geç 8.5 da uyumak istese de kaldırıyorum öğlen uykusu da 3 ü geçerse kaldırıyorum çünkü gece geç yatar bu sefer
Ama😅
İnan uyku konusu benim de korkulu rüyam
Şöyle ki oğlum 13 aya kadar emdi gece sürekli gece kalkıp emen ve benle uyuyan bi bebekti ve çok fazla uyanırdı çok yorulmuştum
Ne zaman sütten kesmek zorunda kaldım hamileliğin nedeniyle sütüm azaldı çünkü o zaman uyanmaları azaldı ve beşiğinde uyumaya başladı
Hala gece bir kaç sefer uyanıyor ama oda normal
Kızda ise memede uyuyan bir bebek olmasın
Yatağında uyusun istiyorum
Bu konuda napabilirim bilmiyorum
Bende gerekirse destek almayı düşünüyorum çünkü Buda geceleri genelde yanımda memede uyuyor😑
Uyku eğitimiyle ilgili biraz araştırdım kitap okudum yapamadım oğlanda
Bunda napsam bilmiyorum valla iyi bir çözüm olsa yada iyi bir uzman bende istiyorum
Bi yandan da bu işi de ticarete çevirdiler güvenemiyorum

Şu süreçlere ve tükenmişliğime baktığım zaman özleyeceğimden bile şüphe duyuyorum bazen inanın….. Uykusuzluk,yorgunluk… insan sadece uyumak ister mi? İstiyormuş.
canları sağ olsun…
:)
Çok haklısınız bende aynı dönemlerden geçtim 5 dakika uyku ödül gibi geliyordu aynen canları sağolsun ☺️

Back