Kolik denen canavar !

mormelodi

O benim dünyam...
Kayıtlı Üye
5 Mart 2014
2.089
1.177
Merhabalar, 11 kasımda Doğum yaptım. Bebeğim 2. Haftadan sonra kolik oldu.sağlık ocağı biogaia adında bi damla verdi. Kehribar kolye de aldım ayak bileğine taktım. Her akşam krizi atlatınca rahatlıyorduk. Gece uyanınca emim yatıyordu. Tabi altını açarsam krize giriyordu yine Uykusu açılıyordu. Fakat 2 gündür gündüz de uyanıksa mızmız ağlıyor. Fön makinası elektrik süpürgesiçok az fayda etti, kapatınca aynen devam :KK43: karnını ovdurmayı sevmiyor daha da huysuzlanıyor.

1- kolik bebeği olan ve Farklı önerisi olan var mı?
2- kolik bebeğinizi nasıl uyutuyorsunuz? ( bizimki ya omuzda pışpışlanırken ya emerken her gün başka şekilde)

Sinirlerimiz yıprandı artık, bebeğimiz de biz de acı çekiyoruz resmen. O küçücük beden ağladıkça biz çare bulamadıkça yıpranıyoruz.

Biz kolik saatlerini bebeğimi çarşafın içine koyup sallayarak atlatıyorduk sonra sallanan beşik aldık bir süre de onunla idare ettik 2 aylık olana kadar. 2. Aydan sonra bir günde sallanmayı bıraktım. (Malum sallayarak uyutmanın zararları vs vs) şimdi sallasam da anlamıyor :)
Şu an 4,5 aylık hala gaz problemimiz devam ediyor ne yazık ki :KK43:

Bizimde 3 aya kadar devam etti malesef . 3 aydan sonra aniden kesildi hayata döndük :) damla filan kar etmedi . Sürekli meme de durmak isterdi orda uyumak isterdi ... inş en kısa zamanda düzelir ..

Tavana salıncak kurdum canım 23 günlükken sap simpleks damla kullandım şükür sıkıntıları geçmişti zaten üç ay sonra rahatlı bide karna masaj çok yapmıştım

Merhaba. Şu an gün sayıyorsunuz eminim ama geçiyor ve geçince her şeyi unutuyorsunuz inanın.

Kırkımız çıkana kadar bebeğimi yüzükoyun göğsüme alıp dikişlere rağmen koltukta ayaklarımı uzatıp oturarak uyudum ben. Yatağa yatırdığım an uyanırdı çünkü. Yüzükoyun gaz sancısını daha az hissettiği için daha rahat uyuyordu. Ve evet genellikle dediğiniz gibi emerek uyuyordu.

Onun dışında kolik bebekleri rahatlatan bir tutma şekli var. Burdan bakabilirsiniz. Günümün nerdeyse tamamı bebeğimi böyle tutup evi turlamakla geçiyordu bir iki saatlik uykuyla. O kadar zor durumdaydı ki yavrum, bana göre çok konforsuz bu pozisyonda bile uyuyordu. Bir de bebeği yüzü yere bakacak şekilde tek kolunuza yatırabilirsiniz. Başı dirseğinize gelecek, elleriniz poposunu kavrayacak, diğer elinizle de beline hafif hafif vurabilir ya da sırtını sıvazlayabilirsiniz. Bu videoda 25. Saniyede gösteriliyor.

Son olarak süt diyeti öneriyorum. Bir süre süt, tereyağ, kaymak ve bunların olabileceği hiçbir paket gıdayı yemeyin. Bir hafta sonra bebeğinizde değişiklik olmazsa yiyin ama krizi hafiflerse yoğurt ve peyniri de çıkarın diyetten. Benim bebeğimin sıkıntıları hayvan sütü proteini alerjisinden kaynaklanıyormuş mesela ve ben bunu bir ay önce anlayıp diyete başladım. Ne umutlarla 3 ayı dolsun düzelir diye beklemiştim oysa. Şu an hiçbir süt ürünü tüketmiyorum. Hala gazı var, hala bölük pörçük uyuyor ama en azından uyuyabiliyor yavrum.

Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Merhabalar, 11 kasımda Doğum yaptım. Bebeğim 2. Haftadan sonra kolik oldu.sağlık ocağı biogaia adında bi damla verdi. Kehribar kolye de aldım ayak bileğine taktım. Her akşam krizi atlatınca rahatlıyorduk. Gece uyanınca emim yatıyordu. Tabi altını açarsam krize giriyordu yine Uykusu açılıyordu. Fakat 2 gündür gündüz de uyanıksa mızmız ağlıyor. Fön makinası elektrik süpürgesiçok az fayda etti, kapatınca aynen devam :KK43: karnını ovdurmayı sevmiyor daha da huysuzlanıyor.

2- kolik bebeğinizi nasıl uyutuyorsunuz? ( bizimki ya omuzda pışpışlanırken ya emerken her gün başka şekilde)

Sinirlerimiz yıprandı artık, bebeğimiz de biz de acı çekiyoruz resmen. O küçücük beden ağladıkça biz çare bulamadıkça yıpranıyoruz.
Merhaba bende 17 ekimde sezaryenle doğum yaptım oğlum oldu.ilk 15 gün herşey iyiydi bir gece bebeğimizin çığlıklarıyla uyandık.ilk çocuğum deneyimsizlik var ne olduğunu anlamadım bile allahtan ablam bizdeydi bebeği sakinleştirdi uyuttu tabi 15 dakika sonra tekrar başladı ve öyle devam etti bu döngü:KK43: öncelikle sakin olun ve kabullenin bebeğiniz kolik böyle daha kolay oluyor siz sakinleştikçe ağlama nöbetlerinşn süresi kısalıyor .bizim 3er saat günde iki defaydı başlarda herşeyi denedim önce zinco şurup ve 1 ,2kaşık rezene rahatlatıyordu ama zamanla alıştı bünye sanırım doktora sordum ilaçları tek tek dene dedi bu arada tüm sallanma yollarını da deniyoruz beşik puset arabayla evde gezdirme önce duruyor 1 hafta sonra tekrar aynı tabi saatler azaldı giderek bazen olmuyo bile huzursuz ama sürekli ağlamıyor en azından son durumumuz nurse harveys diye bi damla kullanıyorum uyuyor ve çok şaşıyorum bu kadae uyumasına :) tavan salıncağı bu ara iyi geliyor çok zorlanırsak bezde sallıyoruz en etkilisi ama yoruyor:) yuanıkken ağlamıyorsa ters çevirip sırta masaj sürekli ellerime kramp girdi o derece eğer hiçbirşey kesmez alt açma çok uzun oldu ama kolikle mücadele günü gününe bi savaş nerdeyse:)

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Kırkı çıktı bebeğimin. Yine akşamları tutuyor kriz ama daha çabuk geçiyor. Bebek müzikleri açıyorum netten emzik veriyorum gece uykusuna yatarken çok hafif anne kucağı gibi sallıyorum beşiği. Sabırla yaklaşıp sakince konuşuyorum. Bir de kehribar kolye aldım ayak bileğine taktım faydası oldu diyebilirim. Ya da müziklerin yaklaşımın faydası oldu :)

Bebegim o kdar aci cekiyordu ki yok gaz filan olamaz bu kesin bir derdi var biz anlamiyoruz diyerek noroloji, cerrahi, nefroloji bir suru doktora gittik, ve tek cevap aldik, gaz!

80 gunluk olduk, aglama krizlerimiz nisbeten azaldi, kendi kendine cogunlukla eahatlayabiliyor artik, aglama krizleri oldugunda da kisa suruyor. Ama 20. Gunden beri surekli 30-45 dakika suren gaz masajlari, gunde 5-6 kez yapiyoruz su an epey azalttik ama hala masaja devam.

NurSe harveys colex bitkisel tamamen günde üç kez kullanıyorduk gunde bir kez de bio gaia kullandık. NurSe harveys colex sabah öğlen akşam ve bio gaia gece bir iki arası kullandık.

Çarşafta sallıyorduk biz aylarca da salladık sadece öyle rahatlıyordu. Bir de hamak almıştık hamağa bi ip bağladım yattığım yerden bile saalayabiliyordum. Hamağı söküp gideceğimiz yere de götürüyorduk

Ne ilaçlar kullandım biogaia, zinco, sab simplex, Nurse harvey..... ne geleneksel yöntemler denedim sarı kantaron yağından tut, muscatına, rezenesine, sıcak havlular, ılık duşlar, saç kurutma makinaları, kiraz çekirdeği vs... ne diyetler yaptım sıfır süt ürünü, çikolata, patates, gaz yapan hiç bir şey yemedim ama nafile her gün aynı saatte kurulmuş gibi başlayıp en az 6-7 saat nefesi kesilircesini ağlayıp sonrA hiç bir şey yokmuş gibi birden susuyordu, sonra tüm güne yayıldı ağlama krizi 18 saat max toplasan 2-3 saat uyuyup hiç durmadan ağladığı oldu tabi benim psikoloji de bozuldu ben de artık teselli edemeyince evde tek başıma oturup ağlıyordum, sonra bir kitap buldum duymuşsunuzdur belki mahallenin en mutlu bebeği kitabın adı, kitabı okuduktan sonrA anladım benim bebeğim annesinin karnına girmek istiyor onun için ağlıyor boşuna o kadar ilaç kullandım, orada yazan yöntemleri uyguladığımda inanamadım saatlerce ağlayacak olan kızım daha ağlama krizinin başında sakinleşip uyudu

Bu arada mesleğim ebelik üniversiteden mezun olalı 6 yıl oldu, 6 yıldır altif çalışıyordum aile hekimliğinde de çalıştım, kolik kitap bilgime göre sebepsiz ağlayan bebekti, asıl koliğin ne olduğunu kızım olunca anladım, yaşamayan bilemez

X