Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar merhaba...oğlum kolik...uyku konusu çok problemli.zaten herşeyi problemli de uyumayınca işler iyice sarpa sarıyor.ben günlük ritüelimizi yazayım da siz de bana kendinizin ne yaptığına dair bi akıl verin nolur?yanlış yaptığım bişey varsa düzelteyim...
gece 12 de uyur...3teki mamasına şanslıysak uyanmaz...ama 5.30 da mutlaka uyanır...6 mamasını yer,biraz ağlamadan durur sonra ayağımda sallayarak uyuturum 7 gibi uyur...
en fazla 1 saat uyur....9 mamasını yer 12ye kadar fena değildir.en sakin olduğu zamanlardandır.12 den sonra gece 12 ye kadar (21-24 arası iyice kudurmakla beraber) uyutmaya çalışmakla geçer...iyi günündeyse tüm öğleden sonra uyur...tabii ayağımızdan hiç indirmeden...10dk bir gelen gaz sancıları bizimkini uyutmaz çünkü...
çok uzun yazdım kusura bakmayın.....sonuna kadar okuyup cvp yazanlara teşekkürü bir borç bilirim:))
he he he burda da buldum seni canım :))
ahh ahh çaresizlik ne zor yaaa.şu günler geçene kadar daha kaaaçççç tane konu açıcaz bakalım buralara.
benimkide şöyle canıımmm
11-12 arası yatıyor.her gece yıkıyorum ben bu arada.üşütmem inşallah çocuğu.
2.5- 3 saat sonra kesin ağlıyarak uyanır.emer.sonra yine sallaıyarak uyur.tekrar aynı saat sonra uyanıyor.ama 7 de uyandıktan sonra her sabah acayip bir gaz sancısı oluyor.1 saat filan kıvranıyor çocuk.
gündüz birazcık daha iyi ama sallanan beişk ve fön makinesi olmadan hayatta kendi kendine uyumuyor.allahtan gece sadece sallanmak yetiyor.
akşam 5 ten sonrada başlıyor çılgın saatler .banyo yaptırana kadar beter böcek.banyodan sonra sakinleşiyor ama hep benimki.
yani kısacası biz ne yaparsak yapalım bunlar kendi düzenini kendi ayarlıyor canım.
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
nadyaya katılıyorum..
3 ay geçene kadar böyleyiz maaleseffffffffffff
onun çaresi ona evin uygun bir yerinde kuracağınız hamak.ben herşeyi denedim doktor doktor gezdim arabalarda gezdirdim ne çare.evde kendim iplerden çarşaftan hamak kurdum ona okadarv rahat ettimki meğersem sallanmak gaza çok iyi geliyormuş.şiddetle tavsiye edrim.kesin çözüm.
Evet sallanmak iyi bir çözüm. Ama kolik sancısını aza indirmek için gazının çıkartılması şart.Ayrıca inanın 3 aydan kısa bir sürede geçiyor bu sancılar. Bebeğinde uyu düzeni normale dönüyor. Benim oğluşumda çok gazlı bir bebekti.Ama ben bir kaç damla tatlı badem yağı damlattım ağzına.Gazımız o zaman daha çabuk geçiyodu.Ama yinede doktorunuza sormadan birşey yapmıyoruz tabiki.
annesinin sosisi o :)
Kayıtlı Üye
valla sizinkiler yine iyi ben kızımı 24 saat sallardım yarım saat kesintisiz uyumazdı sürekli ayağımızdaydı 5-10 dk. bir kıvranır ağlar tekrar salla tekrar salla derken gün biter bende biterdim.ertesi gün yine aynı kabus gibi bi 6 ay geçirdim ondan sonrada birden kesilmedi tabi azalarak hep devam etti.kızım 14 aylık oldu şimdide çok nadirde olsa tutuyo arada ama binlerce şükür diyorum bu haline.
bence sen çok çok iyisin şükret.benim kızım saat 23.00 civarı oldumu başlardı bagırmaya en erken 4.00 ama sürekli hiç susmadan bagırırdr.kalkar apar topar doktora çaresizce kolik cevabını alır dönerdik.zar zor uyutdukdan sonra tabii saat sabaha karşı olurdu biraz uyurduk gündüz iyi 16.00 tekrar başlar veakşam 19.00 kadar tabi bu saatler hiç şaşmaz artık o saatler gelmesin diye dıe dua ederdik..ben 5 ay çekdim.zamanı gelince bitiyo.ne yaparsan yap ne ilaç kullanırsan kullan zamanını beklıyor.allah sabır versin derim sana allah yardımcın olsun.fakat şunuda söylemeden edemicem gaz sancısı için kullandıklarımın arasında en iyi gelen ilaö nurse harveys di.en azından daha rahat gaz çıkarıyordu
Aysima´nin Annesi:)
Kayıtlı Üye
valla benimki cok cekti aksamlari 4 saat kadar uyuyordu sonra hic uyumuyor ve susmuyordu.masaj yap,rezene icir,sirtini pispisla,agiz ustu yatir ,ilacini ver bittim yani o derece.bi de lefax diye bir sprey verdim onu almadan once cok fenaydi ama o ilaci verince biraz faydasi oluyordu...tam 5.ayina girdigi gun tamamen bitti cok sükür kurtulduk.ama cok zor annelerin cok sabirli olmasi gerekiyor.