• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kolik bebek annesimiyim acaba?

Blaurosie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
1.291
16
0
- Yurtdışı
cok arastirdim ve kolik ...ilk defa duyuorum..yeni dogan kizim su an 1 aylik oldu gerine ikinma vucudunu kasma ve bunun gibi hareketler kendini sika sika yapiyor cok ses cikariyor..bazan patlayacak saniyorum..meger bunun adi kolik mis..3 aya kadar sürebilirmis..
kolik bebek sahibi olanlar var mi???
ben rezene cayi veriyorum aksamlari..gozle görülürbir faydasini görmedim ama ictigi zaman gece daha iyi uyur..en azindan cok kalkmaz..
simdi internette Buzuki Orna -kolik cd sini buldum ve dinledim..anne karnindaki sesleri yapmislar ve bebek rahatlyormus bunu dinledigi zaman..deneyen var mi?

ben dinlettim ama kısa süre işe yarıyor.kimyon verdim bi de bebişe iyi geldi sanki.tane kimyonu kaynamış suya atıp 5 dk kadar beklettim süzdüm ılıyınca suyunu verdim.deneyebilirsin

ben dinlettim ama kısa süre işe yarıyor.kimyon verdim bi de bebişe iyi geldi sanki.tane kimyonu kaynamış suya atıp 5 dk kadar beklettim süzdüm ılıyınca suyunu verdim.deneyebilirsin

canim tane kimyonu benim burda bulmam mümkün degil ki..toz kimyon olamzmi acaba? doktor randevumuz iki hafta sonra..

Peki bu kimyonu nekadar ve nasıl veriyosunuz arkadaşlar yaa gazsız dediğim bebişim 3 gündür çatlayacak.. +0ından sonra rahatlar dediler yarın kırkımız doluyo bizimki azdımı ne :52:

arkadasim sen rezene denedin mi? papatyada ayni sekilde? kimyon ben henuz vermedim daha.

yok daha hiç bişey denemedim 3 gündür çok huzursuz ama çocuk yaa hep ağlıyo yatıramıyoruz sadece zinco adlı damlayı veriyoruzz. Geçen sağlık ocağındaki hemşireye sordum çocuğa verme kendin iç sadece dedi çocuğa veriliyomu nasıl vercem hiç bilmiyorum ama eşim aktardan papatya ısırgan tohumu filan olan bi karışım aldı içinde epey bi bitki karışımı var günde bir kere içiyorum onu ama çok faydasını gördümmü emin değilim yani pek bi faydası yok.. Rahatız çok şükür diyodukki çocuk coştu 3 gündür :14:

bebegim 47 günlük 10.gunden itibaren sancılar başladi.sub simplexi duzenli olarak günde 3 kere veriyorum..daha rahat uyutuyor.bunun dışında yarım fincan suya 1 çay kaşığı toz kimyon ve 1 kesme şeker koyup bir taşım kaynatıyorum.ılık şekilde gunde 3 kez 2-3 çay kaşığı veriyorum. Çok etkisini göruyorum.10 dk içinde gaz çıkarıyor. Cok ağladığı ve kakasını yapamadığı zamanlarda kulak pamuğuna zeytinyağ sürerek poposuna sürüyorum.kaka yapmasına yardımcı oluyor.yalnız bu uyarmayı sürekli yapmak tembellik yapıyomus.son çare olarak uyguluyorum

bebegim 47 günlük 10.gunden itibaren sancılar başladi.sub simplexi duzenli olarak günde 3 kere veriyorum..daha rahat uyutuyor.bunun dışında yarım fincan suya 1 çay kaşığı toz kimyon ve 1 kesme şeker koyup bir taşım kaynatıyorum.ılık şekilde gunde 3 kez 2-3 çay kaşığı veriyorum. Çok etkisini göruyorum.10 dk içinde gaz çıkarıyor. Cok ağladığı ve kakasını yapamadığı zamanlarda kulak pamuğuna zeytinyağ sürerek poposuna sürüyorum.kaka yapmasına yardımcı oluyor.yalnız bu uyarmayı sürekli yapmak tembellik yapıyomus.son çare olarak uyguluyorum

sükür zeytinyagina gerek kalmadi bizim..sadece 24 saat yapmamisti kakasini..doktoru 1 hafta bile yapmayabilir dedi..zaten o gun maallah kizim doldurdu :)) su anda aman nazar degmesin:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: bir sabah bir aksam yapiyor..cok rahat oluyor o zaman:))
rezeneyide cay kasigi ile veriyorum artik 4-5 kasik..bakalim..

küçükdünyam neden şeker koyuyorsun içine koymasan da içer.bebeklere 1 yaşına kadar şeker ve tuz verilmiyor.ben de kimyon veriyorum bazen içiyor şekersiz..bir de yarım fincanın hepsini bir seferde mi içiriyorsun.ben 3 çay kaşığı filan veriyorum da bilemiyorum ne kadar vereceğimi

sükür zeytinyagina gerek kalmadi bizim..sadece 24 saat yapmamisti kakasini..doktoru 1 hafta bile yapmayabilir dedi..zaten o gun maallah kizim doldurdu :)) su anda aman nazar degmesin:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: bir sabah bir aksam yapiyor..cok rahat oluyor o zaman:))
rezeneyide cay kasigi ile veriyorum artik 4-5 kasik..bakalim..

anaaam ne güzel bi sabah bi akşam yapıyomuş kakasını.benimki gece gündüz cartlatıyor.yapana kadar da şekilden şekile giriyor.ama tesadüf müdür bilmem iki gece 12 den sonra rezene çayı içirdim.1 saat sonra filan uyudu sabaha karşı filan uyandı.yoksa gece birkaç saat ağlardı mutlaka.acebaaa rezeneden mi kııııııız:53:

anaaam ne güzel bi sabah bi akşam yapıyomuş kakasını.benimki gece gündüz cartlatıyor.yapana kadar da şekilden şekile giriyor.ama tesadüf müdür bilmem iki gece 12 den sonra rezene çayı içirdim.1 saat sonra filan uyudu sabaha karşı filan uyandı.yoksa gece birkaç saat ağlardı mutlaka.acebaaa rezeneden mi kııııııız:53:

walla rezeneden olabilir bence..rezenenin bebekleri rahatlattigi gaz cikarttigi sindirimi kolaylastirdigi kesin..bence az az devam et.sabah karsi uyandi derken toplam hic uyanmadan kac saat uyudu??

küçükdünyam neden şeker koyuyorsun içine koymasan da içer.bebeklere 1 yaşına kadar şeker ve tuz verilmiyor.ben de kimyon veriyorum bazen içiyor şekersiz..bir de yarım fincanın hepsini bir seferde mi içiriyorsun.ben 3 çay kaşığı filan veriyorum da bilemiyorum ne kadar vereceğimi

Ben bu kimyon tarifini esra eroldan duydum.o sekerli demişti.sekersiz denemedim ama benimki sekerliyi bile ck zor iciyor.2-3 cay kasığı veriyorum gunde 3 kere.2 gunde bir tazeleyip yeniden yapıyorum

benim kızımda böyleydi çok şey denedim tek şey işe yaradı kuru dut bir tutam kuru dutu bir çay bardağı kadar suda kaynatıp ılıyınca bir kaç tatlı kaşığı içiriyordum şeker atılmıyor kendi şekeri suya çıkıyor zaten kaynarken bu bir bardak gün içinde bitirilip ertesi gün tazesi kaynatılmalı. artı kanda yapıyor zararı yok yani bide bunu deneyin inşallah şifa olsun bebişe..

Peki bu kimyonu nekadar ve nasıl veriyosunuz arkadaşlar yaa gazsız dediğim bebişim 3 gündür çatlayacak.. +0ından sonra rahatlar dediler yarın kırkımız doluyo bizimki azdımı ne :52:

ya bu gazın bi çözğmğ yok.ben her türlü şeyi denedim.kimyon nispeten iyi geldi.ben kimyonu kaynar 1/5 çaybardağı suya çay kaşiğinin 1/3 ü kadar koyuyorum.ılınana kadar bekletiyorum2 çay kaşiği veriyorum.ben iki kere veriyorum günde.yani veriyordum.baktım eskiye döndü vermiyorum artık..rezene falan da işe yaramadı zaten..ama şunu yap mutlaka ben kimyonu sevmeyen biriyim o yğzden yemeklere koymuyorum ama kendim günde 3 4 kez bir çay kaşiği tane kimyonu ağzima atıp üzerine su içiyorum..bende çok işe yarıyo=)ama cadıya yaramıyo

Back