- 29 Ocak 2017
- 86
- 161
- 43
- 36
- Konu Sahibi Kedihalinde
-
Dr.Harvey Karp'ın yöntemlerini sakin kalarak uygularsanız işe yaradığını göreceksiniz. Kolik maalesef sanıldığı gibi yalnızca gaz sancısı değil. Olaya gaz sancısı olarak baktığımız için çok yanılıyoruz. Kolik bebeğin ilk 3 ayında annesinin karnındaki o ortamı özlediği için yaşadığı bir alışma süreci. Bol bol sarılın, bol bol konuşun bebeğinizle. Harvey Karp'ın Mahallenin En Mutlu Bebeği kitabında der ki, bebeğin sakinleşme refleksini çalıştırmanız gerekiyor. Bunun için de 5 temel prensipten bahsediyor. Bunları sırasıyla deneyip hangisinin bebeğinize iyi geldiğini bulmanız gerekiyor. Yahut hepsini aynı anda uygulamanız gerekiyor.kızlar oğlum bugün 1 aylık oldu 15 gündür feci gaz sancılarımız ve ağlama krizlerimiz var doktor gaz sancısı başka bşy yok diyor metsil,sab,nurse harveys,zinco,rezene,anason,sıcak havlu,sıcak su torbası,masaj,fön makinası,elektrikli süpürge,buzuki Orhan hepsini denedik ama yok fayda etmiyor kıvranıyor çocuğum o ağlıyor ben ağlıyorum gazını da çıkarıyor gibi alttan üstten ama niye bitmiyor bu krizler anlamadım ne gecemiz kaldı ne gündüzümüz eşimden ayrıyım bebek benden başka kimsede durmuyor bitmiş durumdayım 3 aydan sonra geçer diyorlar halim kalmadı 2 haftadır neredeyse 0 uyku durmadan kucağımda geziyorum bu durumu yaşamış anneler varsa aranızda lütfen işe yarayacak bşyler söyleyin feci çaresiz kaldım(
Allah yardımcınız olsun. Gerçekten çok zor bebek büyütmek hele ki gazlıysa. Benim oğlum 4 ay 1 haftalık oldu ama hala devam edio gaz sıkıntısı malesef. Azalmaya başladı biraz ama şimdide diş sancıları başladı gazı arar olduk. Bazen çığlık çığlığa koca gece ağlıo yürek dayancak gibi değil. Gazlı bebekler sallanmayı sever. Biz bi hamak aldık onda sallıyoruz nispeten daha rahatlıyor.kızlar oğlum bugün 1 aylık oldu 15 gündür feci gaz sancılarımız ve ağlama krizlerimiz var doktor gaz sancısı başka bşy yok diyor metsil,sab,nurse harveys,zinco,rezene,anason,sıcak havlu,sıcak su torbası,masaj,fön makinası,elektrikli süpürge,buzuki Orhan hepsini denedik ama yok fayda etmiyor kıvranıyor çocuğum o ağlıyor ben ağlıyorum gazını da çıkarıyor gibi alttan üstten ama niye bitmiyor bu krizler anlamadım ne gecemiz kaldı ne gündüzümüz eşimden ayrıyım bebek benden başka kimsede durmuyor bitmiş durumdayım 3 aydan sonra geçer diyorlar halim kalmadı 2 haftadır neredeyse 0 uyku durmadan kucağımda geziyorum bu durumu yaşamış anneler varsa aranızda lütfen işe yarayacak bşyler söyleyin feci çaresiz kaldım(
Tercih eden derken, bebeğe verilen mamanın keçi sütü olmasından bahsediyorsak, o zaman sadece anne sütü alan mama içmeyen bebeklerin kolik olmaması lazım. Yok eğer annenin kendisinin inek sütü içip içmemesi ise dava, süt içmeyen annelerin bebeklerinin de hiç kolik olmaması lazım diye düşünüyorum. Kolik bir gaz sancısı değil bence, konudaki ilk mesajımda yazdığım gibi ♡ tabi bana göre ve Harvey Karp hocamıza göre..bugun bi arkadasımdan duydum, kolik olma sebebi inek sütü, inek sütün ürünleriymiş.
Keçi sütü tercih eden annelerin bebekleri kolik değilmiş.
Nedir sizce geçerliliği? Alakası var mıdır?
kızlar oğlum bugün 1 aylık oldu 15 gündür feci gaz sancılarımız ve ağlama krizlerimiz var doktor gaz sancısı başka bşy yok diyor metsil,sab,nurse harveys,zinco,rezene,anason,sıcak havlu,sıcak su torbası,masaj,fön makinası,elektrikli süpürge,buzuki Orhan hepsini denedik ama yok fayda etmiyor kıvranıyor çocuğum o ağlıyor ben ağlıyorum gazını da çıkarıyor gibi alttan üstten ama niye bitmiyor bu krizler anlamadım ne gecemiz kaldı ne gündüzümüz eşimden ayrıyım bebek benden başka kimsede durmuyor bitmiş durumdayım 3 aydan sonra geçer diyorlar halim kalmadı 2 haftadır neredeyse 0 uyku durmadan kucağımda geziyorum bu durumu yaşamış anneler varsa aranızda lütfen işe yarayacak bşyler söyleyin feci çaresiz kaldım(
Benim bebegim 70 gunluk cok gaz sancısıyla ugrastik, gazi gecti ama uykusuzluk problemi kaldi ben onun icin bi arkadasimin onerisiyle omnivit herb baby i kullandim ama cok pisman oldum cunku çocuğu sersemlestirdi surekli uyudu ve bu duruma cok uzuldum, yani siz siz olun dr onermedikce bisey kullanmayinÇok sağolun kızlar herkesin birleştiği ortak nokta 3. Ay galiba bugün 52 günlük oldu azalacak diye beklerken artarak devam ediyor günden güne daha huysuz oluyor sanki oğlum sabahtan akşama kadar emziriyorum çünkü sadece memede sakinleşiyor ama tabi benim halim kalmadı göğüslerim kollarım belim bacaklarım her yerim uyuşmuş durumdaAllah yardımcımız olsun artık günler geçmek bilmiyor.
kızlar oğlum bugün 1 aylık oldu 15 gündür feci gaz sancılarımız ve ağlama krizlerimiz var doktor gaz sancısı başka bşy yok diyor metsil,sab,nurse harveys,zinco,rezene,anason,sıcak havlu,sıcak su torbası,masaj,fön makinası,elektrikli süpürge,buzuki Orhan hepsini denedik ama yok fayda etmiyor kıvranıyor çocuğum o ağlıyor ben ağlıyorum gazını da çıkarıyor gibi alttan üstten ama niye bitmiyor bu krizler anlamadım ne gecemiz kaldı ne gündüzümüz eşimden ayrıyım bebek benden başka kimsede durmuyor bitmiş durumdayım 3 aydan sonra geçer diyorlar halim kalmadı 2 haftadır neredeyse 0 uyku durmadan kucağımda geziyorum bu durumu yaşamış anneler varsa aranızda lütfen işe yarayacak bşyler söyleyin feci çaresiz kaldım(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?