• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kolik anneleri yardım edin!!!

Kedihalinde

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2017
86
161
43
36
kızlar oğlum bugün 1 aylık oldu 15 gündür feci gaz sancılarımız ve ağlama krizlerimiz var doktor gaz sancısı başka bşy yok diyor metsil,sab,nurse harveys,zinco,rezene,anason,sıcak havlu,sıcak su torbası,masaj,fön makinası,elektrikli süpürge,buzuki Orhan hepsini denedik ama yok fayda etmiyor kıvranıyor çocuğum o ağlıyor ben ağlıyorum gazını da çıkarıyor gibi alttan üstten ama niye bitmiyor bu krizler anlamadım ne gecemiz kaldı ne gündüzümüz eşimden ayrıyım bebek benden başka kimsede durmuyor bitmiş durumdayım 3 aydan sonra geçer diyorlar halim kalmadı 2 haftadır neredeyse 0 uyku durmadan kucağımda geziyorum bu durumu yaşamış anneler varsa aranızda lütfen işe yarayacak bşyler söyleyin feci çaresiz kaldım :((

Canım ne yazıkki hiç birşey işe yaramıyor bende çok çektim o krizli ağlamalardan.. 3aylık olunca gerçekten bıçak gibi kesildi.. şimdi sadece uykusu gelince mızırdanıyor o kadar.. dişini sıkman lazım.. benim ailemde dahil olmak üzere bütün sülalem yaşadığım şehirde ama biri bile yardıma gelmedi o yüzden tek başına büyütmeye çalışmak çok zor seni anlıyorum.. çok büyük sabır işi

kızlar oğlum bugün 1 aylık oldu 15 gündür feci gaz sancılarımız ve ağlama krizlerimiz var doktor gaz sancısı başka bşy yok diyor metsil,sab,nurse harveys,zinco,rezene,anason,sıcak havlu,sıcak su torbası,masaj,fön makinası,elektrikli süpürge,buzuki Orhan hepsini denedik ama yok fayda etmiyor kıvranıyor çocuğum o ağlıyor ben ağlıyorum gazını da çıkarıyor gibi alttan üstten ama niye bitmiyor bu krizler anlamadım ne gecemiz kaldı ne gündüzümüz eşimden ayrıyım bebek benden başka kimsede durmuyor bitmiş durumdayım 3 aydan sonra geçer diyorlar halim kalmadı 2 haftadır neredeyse 0 uyku durmadan kucağımda geziyorum bu durumu yaşamış anneler varsa aranızda lütfen işe yarayacak bşyler söyleyin feci çaresiz kaldım :KK43:(
Dr.Harvey Karp'ın yöntemlerini sakin kalarak uygularsanız işe yaradığını göreceksiniz. Kolik maalesef sanıldığı gibi yalnızca gaz sancısı değil. Olaya gaz sancısı olarak baktığımız için çok yanılıyoruz. Kolik bebeğin ilk 3 ayında annesinin karnındaki o ortamı özlediği için yaşadığı bir alışma süreci. Bol bol sarılın, bol bol konuşun bebeğinizle. Harvey Karp'ın Mahallenin En Mutlu Bebeği kitabında der ki, bebeğin sakinleşme refleksini çalıştırmanız gerekiyor. Bunun için de 5 temel prensipten bahsediyor. Bunları sırasıyla deneyip hangisinin bebeğinize iyi geldiğini bulmanız gerekiyor. Yahut hepsini aynı anda uygulamanız gerekiyor.

1-Kundaklama
2-Yan ya da Yüzükoyun yatma
3-Kuvvetli bir Şiişşt! sesi
4-Sallama
5-Emmek

https://blog.organickidwear.com/2015/07/06/dr-harvey-karp-ve-5s-kurali/

Biz seslerle ve emme ile rahatlıyoruz. 4.ayımızdayız ve sorunumuz yok. Önemli olan sakin kalarak bunları uygulamanız. İşe yaramıyorsa mutlaka bir yerde yanlışlık yapıyorsunuzdur. Umarım işinize yarar. Kitabı da okumanızı tavsiye ederim fakat şu günlerde sanırım fırsatınız olmayacaktır.

kızlar oğlum bugün 1 aylık oldu 15 gündür feci gaz sancılarımız ve ağlama krizlerimiz var doktor gaz sancısı başka bşy yok diyor metsil,sab,nurse harveys,zinco,rezene,anason,sıcak havlu,sıcak su torbası,masaj,fön makinası,elektrikli süpürge,buzuki Orhan hepsini denedik ama yok fayda etmiyor kıvranıyor çocuğum o ağlıyor ben ağlıyorum gazını da çıkarıyor gibi alttan üstten ama niye bitmiyor bu krizler anlamadım ne gecemiz kaldı ne gündüzümüz eşimden ayrıyım bebek benden başka kimsede durmuyor bitmiş durumdayım 3 aydan sonra geçer diyorlar halim kalmadı 2 haftadır neredeyse 0 uyku durmadan kucağımda geziyorum bu durumu yaşamış anneler varsa aranızda lütfen işe yarayacak bşyler söyleyin feci çaresiz kaldım :KK43:(
Allah yardımcınız olsun. Gerçekten çok zor bebek büyütmek hele ki gazlıysa. Benim oğlum 4 ay 1 haftalık oldu ama hala devam edio gaz sıkıntısı malesef. Azalmaya başladı biraz ama şimdide diş sancıları başladı gazı arar olduk. Bazen çığlık çığlığa koca gece ağlıo yürek dayancak gibi değil. Gazlı bebekler sallanmayı sever. Biz bi hamak aldık onda sallıyoruz nispeten daha rahatlıyor.

Benim ilk çocuğum da kolikti.Cildirmak uzereydim ki 3 aylik olunca epey azaldi Lakin ben cok bunaldim emzirmeyi biraktim mama ile buyuttum.4.ayda nerdeyse tamamen duzeldi 6.ayda hicbisey kalmadi.bu surecte ne yaptıysam ise yaramadi.Acaba mama mi iyi geldi diye dusundum hep.2.oglum su an 55 günlük ve daha beter kolik.gece uyuyor ama gunduz hep agliyor hic susmuyor.bu defa kararli bir sekilde emziriyorum ama hicbir bitki cayi surup vs fayda etmiyor.biogaia birazcik rahatlatiyor.muskat cevizi cok iyi geliyor ama tereddutler nedeniyle sadece delirttigi zamanlarda azıcık veriyorum ve biraz dinleniyorum.bunun da 3 aylikken bitecegi umuduyla dayanmaya çalışıyorum.bazi bebekler boyledir ve caresi yoktur bunu sadece yasayan anlar.Rabbim sabrimi sınıyor herkese sabir diliyorum.

bugun bi arkadasımdan duydum, kolik olma sebebi inek sütü, inek sütün ürünleriymiş.
Keçi sütü tercih eden annelerin bebekleri kolik değilmiş.
Nedir sizce geçerliliği? Alakası var mıdır?

bugun bi arkadasımdan duydum, kolik olma sebebi inek sütü, inek sütün ürünleriymiş.
Keçi sütü tercih eden annelerin bebekleri kolik değilmiş.
Nedir sizce geçerliliği? Alakası var mıdır?
Tercih eden derken, bebeğe verilen mamanın keçi sütü olmasından bahsediyorsak, o zaman sadece anne sütü alan mama içmeyen bebeklerin kolik olmaması lazım. Yok eğer annenin kendisinin inek sütü içip içmemesi ise dava, süt içmeyen annelerin bebeklerinin de hiç kolik olmaması lazım diye düşünüyorum. Kolik bir gaz sancısı değil bence, konudaki ilk mesajımda yazdığım gibi ♡ tabi bana göre ve Harvey Karp hocamıza göre..

Hicbirsey gecirmiyor. Siz sabri ve sakin kalmayi ögreneceksiniz sadece. Bebek aglayinca insan genelde neden agladigini bilmedigi icin telaslanir bir süre sonra sinirlenmeye baslar. O siniri stresi farkeden bebek dahada cok aglar. Siz sürekli sancisi var agrisi var o yüzden agliyor diye düsünerek bebegi teselli etmeye odaklanin sakin sakin konusun kucakta sallayin eger hoslaniyorsa.
Benim oglum 5 aya yakindi birden bire kesildi aglamasi. O zamana kadar aksam 7 ile 10 arasini aglaya aglaya gecirdik.

Canim oncelikle zor oluyor ama geciyor. Benimde suan 5 bucuk aylik bir kizim var. 3 bucuk aya kadar dr dr gezdik acillerde lavmanlar yaptirdik. Saydigin gaz ilaclarini, webde yazan her turlu seyi denedim ama hicbir ise yaramadi. Gunduzde aglardi ama gece 9-12 arasi hic durmadan aglardi. Benim esimde sehir disinda calistigi icin annem yardimci olmaya calisiyordu ama kizimi kimse sakinlestiremedigi icin sadece battaniyede sallarken faydasi oluyordu annemin. Birde yemek yapabilirse onda. Biryerde 100 gunluk olmasini bekleyin yaziyordu inanki gun saydim. Cok uzatmayayim cunku saatlerce anlatabilirim neler cektigimi. sinuc olarak en son prf. Dr goturdum tum tahliller temiz kilosu cok iyi anlayacagin hicbir seyi yok gazdan baska. Bana dedigi sabret bekle kizim. Aglamaktan bebege bisey olmaz ama senin psikolojin bozulur allah yardimcin olsun 4. Ayda gececek dedi ve inanilir gibi degil gecti. Simdi de zor bi bebek ama o gunlerle kiyaslanamaz. Unutmadan 2. Aydan sonra battaniyede uyutmayi basardim halada arada salliyoruz ama 2 kere dusurduk buda tehlikeli oluyor. Allah yardimcin olsun sabret 3 aydan sonra azaliyor 4 ayda bitiyor. Aslinda bebek etrafini seyretmeye baslayinca oyalaniyo.

Çok sağolun kızlar herkesin birleştiği ortak nokta 3. Ay galiba bugün 52 günlük oldu azalacak diye beklerken artarak devam ediyor günden güne daha huysuz oluyor sanki oğlum sabahtan akşama kadar emziriyorum çünkü sadece memede sakinleşiyor ama tabi benim halim kalmadı göğüslerim kollarım belim bacaklarım her yerim uyuşmuş durumda :( Allah yardımcımız olsun artık günler geçmek bilmiyor.

Çok sağolun kızlar herkesin birleştiği ortak nokta 3. Ay galiba bugün 52 günlük oldu azalacak diye beklerken artarak devam ediyor günden güne daha huysuz oluyor sanki oğlum sabahtan akşama kadar emziriyorum çünkü sadece memede sakinleşiyor ama tabi benim halim kalmadı göğüslerim kollarım belim bacaklarım her yerim uyuşmuş durumda :KK43: Allah yardımcımız olsun artık günler geçmek bilmiyor.
Benim bebegim 70 gunluk cok gaz sancısıyla ugrastik, gazi gecti ama uykusuzluk problemi kaldi ben onun icin bi arkadasimin onerisiyle omnivit herb baby i kullandim ama cok pisman oldum cunku çocuğu sersemlestirdi surekli uyudu ve bu duruma cok uzuldum, yani siz siz olun dr onermedikce bisey kullanmayin

Merhaba, sitede yeni sayılırım. Benimde 23 haftalık bir oğlum var ve gaz sancısı ne demek çok iyi bilirim.Gaz damlaları, kimyonlar, yaplar, masajlar, vs. hiçbiri böyle işe yaramadı bizde.

Biz şöyle bir yöntemle tüm gaz sancısından ve kaka yaparken ki zorlanmalardan kurtulduk.

Koltuğun ucuna oturup, bebeğinizi kucağınıza alın. Bebeğinizi oturur pozisyonda bacaklarının altından tutun. Yere tek kullanımlık alt açma örtüsünden koyun (yada gazete). Bir süre bekleyin. İlk defa denerken biraz daha beklemek gerekebilir. Alışkın olmadığı için huzurlanıp ağlayabilir. Ama siz kararlı bir şekilde deneyin.
Ve göreceksiniz ki ne kadar gazı kakası varsa kolaylıkla yapacak.
Eğer yapmıyorsa, demek ki kakası gazı yok. Varsa muhakkak çıkacaktır.

Biz bu yöntemi doktorumuza da sorduk, o da anatomik olarak o pozisyonu çok uygun buldu, hiçbir sakıncası yok dedi, güvenle o şekilde yapıyoruz. Ama sizde kendi doktorunuza danışıp ona göre deneyebilirsiniz.

23 haftalık olduk ve bu yöntemden beri ( 2 haftalıkken sünnet oldu ve sonrasında başladık) altına neredeyse hiç kaka yapmıyor. Kakası geldiğinde bacaklarını kıvranır gibi yapıyor, mızlanıyor, bizde kakası var diye tutuyoruz öyle yapıyor.

Gaz sorunu olan tüm annelere tavsiye ederim. Umarım faydasını gören birileri olur. Sevgiler..

Back