kolejden aldık ama şimdi ingilizce takviye lazım

zeynom7865

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2022
10
0
39
Merhaba Hanımlar malüm kolej fiyatları uçtu , kolejden çocuğu aldık devlet okuluna yazdırdık ama bu sefer ingilizce eğitim eksik kaldı, vakit yok çocuk haftasonu kursa gidemez şöyle iyi bir online ingilizce kurs ile bu iş olur mu ne dersiniz, daha önce online kurs alıp memnun kalan var mı ?
Bir kaç yere baktık hepsi aynı gibi , ama ben daha cok online bu iş olur mu işin orasındayım tecrübesi olan var ise yazsın lütfen

Merhabalar, biz de çocuğu ilk okulda koleje mi verelim, devlet okuluna mı verelim çok kararsız kaldık.
Devlet okulunda ingilizce konusunda eksik kalacak, diğer taraftan özel okul fiyatları da ortada.

Online ingilizce eğitimi ne kadar verimli olur? Ben deneyimlemedim ama anne-babalar için kursa getirip götürme derdi yok gözümüzün önünde, güvende. Yabancı hocalarla birebir online dersler varmış, arada karşıma çıkıyor ama deneyimlemediğim için yorum yapamıyorum maalesef.
Bence önemli olan müfredat nedir, çocuk sever mi, ne öğrenir, nasıl öğrenir? Bu soruların cevap bulması.. Muhtemelen deneyimleyen hanımlar vardır :)

Bizim eski okuldaki müfredatımız pearson dı . Çokta güzeldi beğeniyordum bi kaç yere baktım ama sadece birtanesinde pearson müfredatı var şu balıklı olan , palfish galiba ordan bir deneme alıcam gibi bakalım olumlu geçerse yine buraya yazarım

Özel okul ile dışardan takviye İngilizce kursu bir olmaz. Yüz yüze de aldık online da. Online tavsiye etmem.

Özel okul ile dışardan takviye İngilizce kursu bir olmaz. Yüz yüze de aldık online da. Online tavsiye etmem.
Çift dilli eğitim veren okullarla bir olmaz tabii ama her çocuğun da seviyesi aynı değil, o okullara sonradan başlarsa da akranlarından eksik kalır içine kapanık bir çocuk bile olabilir.
Aslında kısa bir program alıp, online dersi ve yüz yüze dersi denemek lazım. En azından uyum konusunda fikir sahibi oluruz.

Merhaba, benimde 6 yaşında ingilizceye meraklı bir yeğenim var. Evde sürekli öğrendiklerini tekrarlayıp, duruyor :) Bende onun için kurs arayışına girdim yüz yüze mi yoksa online mı diye araştırdım. Çocuğu bir yerden bir yere götürmek zorunda kalmadan özellikle de pandemi döneminde online bir eğitimle, istediğin gün ve saatlerde ders seçimi yapmak bana daha mantıklı geldi. Ancak orda da herhangi bir problemle karşılaştığınızda karşınızda bir muhatap bulacak mısınız? Bunun kaygısı içerisindeyim. Deneyimleyenlerden tavsiyeler almak isterim :)

O okullara sonradan başlayan bir oğlum var. Hiç de eksik kalmadı. 3 yıl boyunca yüzyüze, 1 yıl boyunca da online ingilizce kursu aldık. Denk değil ama 1 yılda yakaladı. Kendini eksikte hissetmiyor.
O bahsettiğiniz yerden İngilizce kursu da aldık (Reklama girdiği için isim yazmıyorum. Üyelik iptali oluyor. Bu şekilde yeni üyelik alıp reklam yapan çok üye oluyor).
Özetle oradan hiç memnun kalmadık. aynı şekilde arkadaşımda aldırdı oğluna. O yüzden zaten online yerine yüzyüze almaya çalışın dedim ama tercih meselesi. Belki siz memnun kalırsınız.

Son düzenleme:
Üyeliği boş yere iptal etmeyelim, güzel paylaşımlar yapıyoruz burada :)
Tecrübeniz benim için çok değerli, çok teşekkürler

Merhaba, ben yabancı dil öğretmeni ve dilbilimciyim. Özel okul tecrübem de oldu, dil okulu tecrübem de. Şunu açıkca söylemeliyim ki 1-2 kolej hariç, çoğu özel okulun İngilizce eğitimi çok kötü zaten. Eğitimcilerin kalitesine kendi gözlerimle şahit oldum. Daha önce bulunduğum kolejlerde ingilizce öğretmenliği mezunu sadece 1-2 öğretmen vardı koskoca zümrede. Gerisi alakasız bölümlerden gelen sadece İngilizce biliyor diye öğretmenlik yapabileceği düşünülen, eğitimcilikten bir haber insanlardı ve zaten ucuz iş gücü oldukları için onları tercih ediyorlar. Dil okulları ise yine 1-2 isim dışında neredeyse hepsi vasat altı. O çok bilinen her yerde olan dil okulu markalarının hepsinde çalışmış ve ortamı görme şansını elde etmiştim. Şöyle söyleyeyim, ben İngilizce öğretmeniydim (ingilizce öğretmenliği mezunuyum) benim üstümdeki eğitim direktörü almanca mütercim-tercümanlık okumuş bir tercümandı. Ama İngilizce eğitimi direktörlüğü yapıyordu ve bunun gibi uluslararası ilişkiler vb bölümlerden gelen insanlar çalışıyorlar genel olarak. Anlatamadıkları konular oluyordu ve nasıl anlatırım diye bize soruyorlardı. Çok uzattım ama size dil eğitimindeki ambalajın arkasındaki rezaleti göstermek istedim sadece. Kolejlere verilen paralar hep uçup gidiyor, tam bir eğitim katliamı var. Kolejler konusunda anlatabileceğim çok şey var ama uzatmak istemiyorum.
Sorunuz için şöyle bir öneride bulunabilirim, bütçenizi ve bulunduğunuz ili bilmediğim ve de isim verip reklam yapmak yasak olduğu için dil okulu tavsiyesi veremiyorum. Bu yüzden dijital dil öğrenme platformlarına bakabilirsiniz, yabancı ve yerli öğretmenlerin canlı ders verdiği platformlar var, ücret aralığını da siz seçebiliyorsunuz, öğretmenin tarzını beğenmezseniz başka öğretmen seçebiliyorsunuz vs. Bir de, iki dilli kişilerin bilişsel dil psikolojileri üzerine yüksek lisans yapmış biri olarak şunu tavsiye etmek isterim, yabancı dil öğrenirken öğrenciler kesinlikle anadili üzerinden öğrenmemeli, çeviri yaparak çalışmamalılar. Yani İngilizce öğrenme sürecine Türkçeyi asla katmamalılar. Bu dil öğrenimine ket vuran en temel şey. Zaten iyi bir eğitimci bunu nasıl yapacağını bilir. Bunlar dışında sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Umarım iyi bir öğretmen bulup, dil öğrenme sürecini keyifli şekilde geçirirsiniz.

Benim yabancı arkadaşım çok ucuz bir fiyata (yüz liradan ucuz diyeyim) online ingilizce dersi veriyor her yaş grubu ve her seviyeye. Ona gittiğim bir gün bir çocukla online dersini izlemiştim, sohbet eder gibi konuşuyorlar ,bir şeyleri tekrar etmesini istiyor, sonraki derslerde onun üzerine gidiyorlar falan. Arkadaşımin Türkçesi çok güzel ama çocuk bunu bilmiyor ve haliyle hiç Türkçe konuşma seçeneği olmyor. Arkadaşım da çocuğun aslında ne demek istediğini Türkçesinden anlıyor ama anlamamis gibi davranıyor , çocuk bir süre sonra başka kelimelerle,eliyle,koluyla falan o cümlesini kuruyor, sonrasında arkadaşım düzeltiyor, o cümleyi tekrar ede ede öğrenmesini falan sağlıyordu. Benim tanık olduğum kadarıyla eğlenceliydi .
Bu şekilde ders veren coooook fazla yabancı var internette. Üstelik türk hocalardan çok daha ucuzlar. Bence siz de araştırın, elbet bulursunuz.
Onun dışında penpal diye aratın Instagram'da , mektup arkadaşı arayan çok fazla gerçek ergen var internette. Güvenilirliğinden,gerçek bir akrani kiz olduğundan emin olduginiz birisine özel mesaj atın, kızınız için adresini isteyin. Sonra paylaşın kizinizla, Venezuela'da bir kız senden mektup bekliyor diye. Uğraşsın didinsin,ingilizce mektup yazıp atsın (bu sekilde kuzenimin cocuguna mektup arkadasi bulmuştum)
Çok keyifli bir süreç,benim de çocukken vardı. Şu an 30 yaşındayım, her ay bir iki mektup gönderirim- neredeyse hepsi yurtidisndan arkadaşlarıma.
Ayrıca ufku da genişler, bakarsın kanka olurlar. Mektup arkadaşı ile yıllar sonra buluşan,onun ülkesine gidip evinde kalan arkadaşım var:)
Böyle böyle seyelr bulabilirsin.

*Uluslararasi mektup 6,5 liraydı. PTT bir anda zam yapıp 35-45 arasında arttırmış ülkelere göre onu da yazayım da. Yine de ayda bir mektup için verilmeyecek rakam degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…