köle olmak istemiyorum

Benim evimde yok öyle kalabalık şeyler, ıncık cıncık hiç sevmem ben sadeliği seviyorum çok eşyalı evler hem temizliği zor hem de görsel açıdan çok yorucu.Vitrinim yok ve orta sehpa bile almadım mesela gereksiz geliyor bana alanı daraltıyor.
Zaten artık modern evler öyle. Az öz eşya ve aksesuarlar kullanılıyor, çok da tarz oluyor bence.
Ama açık renk mobilya ve halıdan vaz geçemedim, beyaz ve krem evim.

ben hiç sevmiyorum öyle inciği boncuğu süsü çok olan evi.

az eşya, ferah, geniş ve aydınlık ev:KK22:

Vallah fazla eşya işkence resmen çok şükür aklım başıma geldi. Zarar ziyan eşim köle gibi çalışıp bide o gereksiz eşyaların parasini ödedi yaa. En çok ona üzüldüm. Aklımin başıma gelmesine en çok ta o ve çocuklarım sevindi.

Zararın neresinden dönülürse kardır. Bende bu sene karar aldım misafir odası diye zevkle eşya alıp p eşyalara mezar ettiğim o odayı yaza doğru daha sıcak renklerde boyayıp yazlık oda olarak kullanıcam Bu odayı da kışlık oda yapıcam. :) yazlık evim yok Odam olsun barim :)

O eşyalar üzerinde oturmadan 7 yıl geçti. Eşyaların modası geçti ben hiç birşey anlamadan sadece 7 yıl boyunca boş odayı girip çıkıp temizledim :KK43:

Buda benim radikal ev hanımı kararım. :KK51::KK39:

Zararın neresinden dönülürse kardır. Bende bu sene karar aldım misafir odası diye zevkle eşya alıp p eşyalara mezar ettiğim o odayı yaza doğru daha sıcak renklerde boyayıp yazlık oda olarak kullanıcam Bu odayı da kışlık oda yapıcam. :) yazlık evim yok Odam olsun barim :)

O eşyalar üzerinde oturmadan 7 yıl geçti. Eşyaların modası geçti ben hiç birşey anlamadan sadece 7 yıl boyunca boş odayı girip çıkıp temizledim :KK43:

Helal olsun vallah çok iyi

Valla benim annemler de anlatiyor. Evlendiklerinde babam askerliğini yaparken (babam bi degisik yapmis askerliğini, çalışır gibi aksam 6da eve geliyormus sabah 6da gidiyormus) nasilsa kisa zamanda geri döneceğiz diye gercek evimizden hic esya tasimamislar. Bende 2 3 yasinda filanimdir. Esyali evmis ve cok cok azmis esyalar. Babam en mutlu zamanlarin o zaman olduğunu söylüyor. Ev o kadar boşmuş ki en son babam benimle futbol oynamak için salonu tamamen bosaltmis. Hala anlatirlar saha gibiydi diye :KK70: Orda bisiklet sürerken seksek oynarken filan resimlerim bile var. Hatta kedi filan bakmıştik orda. Babannemler geldiginde getirdikleri kuzu bile orda misafirimiz olmus bi donem (sonra kesmisler onu tabi :KK43: ) birde yazlari şişme havuzum olurdu orda :)

Gidiyim bi kucukluk fotograflarima bakiyim ozledim valla :) eyalar mi bizi kısıtlıyor nedir :)
Aynen canım bende bıktım konu sahibi gibi her taraf tikis tikis eşya dolu üstüme üstüme geliyorlar sanki.Simdi ev arıyorum yeni evime hic gereksiz eşya almiyacagim inşallah. .Daha huzurlu oluyor insan...

Benim evimde yok öyle kalabalık şeyler, ıncık cıncık hiç sevmem ben sadeliği seviyorum çok eşyalı evler hem temizliği zor hem de görsel açıdan çok yorucu.Vitrinim yok ve orta sehpa bile almadım mesela gereksiz geliyor bana alanı daraltıyor.
Zaten artık modern evler öyle. Az öz eşya ve aksesuarlar kullanılıyor, çok da tarz oluyor bence.
Ama açık renk mobilya ve halıdan vaz geçemedim, beyaz ve krem evim.
Bu seferde beyaz lar kirlenmesin diye rahatsiz olunurmuki.Bende yeni evimi beyaz yapmak istiyorum biraz titizim ya ne bileyim leke felan olursa göz zevkim gider diye düşünüyorum. Sende nasıl?

arkadasim cok güzel yazmissin ellerine saglik, benim exkocam titiz bir insandi evin dagnikligina asla gelemezdi ki evim herzaman daginik :rolleyes: ve halim koltuklarim ve mobilyalarimin hepsi beyaz inan, kirilsin dökülsün lekelensin umurumda degil yenisini alirim borclansam bile ama bir insanin kalbini kirarsam eger asla eskisi gibi yapamam oyüzden esyalarin kölesi olmakdansa kirli mobilyada oturmayi tercih ederim. buarada okadarda pasakli degilim canim ayda 1 temizliyorum evimi :KK73:

Bu seferde beyaz lar kirlenmesin diye rahatsiz olunurmuki.Bende yeni evimi beyaz yapmak istiyorum biraz titizim ya ne bileyim leke felan olursa göz zevkim gider diye düşünüyorum. Sende nasıl?

Tabii biraz dikkat etmek gerekiyor, ben sürekli kullandığıum odaya koltuk şalı kullanıyorum, halısını da desenli bej aldım. Mutfakta kullandım halı düz koyu kırmızı. Bunun dışında tüm halılarım perdelerim ekru krem beyaz.Mobilyalarım beyaz. Koltuk takımlarım beyaz-turkuaz mavisi.Temizlemek yerine dikkatli kullanıyorum. Ama beyazın verdiği huzur hiçbir şeyde yok...hem mekanı büyük gösteriyor hem de çok iç açıcı. Zannedildiği kadar da zor değil temizliği.
Çocuğum olursa kısa bir süre beyaz halı ve perdeden vaz geçebilirm belki :)

Özene bezene zevkle döşediğim salonumu ben değil başkası kullanacaksa ne anlamı var ki...
Çok doğru bir karar almışsınız...

Ben evlendigimde koca aynali konsollar, bufeler falan cok modaydi. Almadim hicbirini, ayri salon oturma odasi da yapmadim hic (evim 3+1 oldugu halde) salonumda koltuk, masa, tv sehpasi disinda hicbir sey yok. Zigon sehpa bile yok. Insanlar ilk evlendigimde cok garipsemisto hatta parasi yetmemis diye dedikodumu yapmislardi :KK70:

Boguluyorum ben kalabalik evde, hele o saray odasi gibi hazirlanmis salonlarda icime fenalik geliyor. Kendimi fotograf studyosuna gelmisim her an dikkatli davranip poz vermem lazimmis gibi hissediyorum :21: oturma odasinda oturalim nooolur diye yalvariyorum evine gittigim salonlu insanlara :p

Çok eşyanın negatif enerji yüklediğini okumuştum.
Ben de hiç sevmem her köşeyi eşya ile doldurmayı. Eşyalar yüzünden insana yaşam alanı kalmıyor.
Yer açın biraz hem çocuklara oyun alanı açılır hem de siz stresten kurtulursuniz.

Arkadaşlar merhaba. Öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum.Aslında dert değil ama kafama sürekli takılan şeyler ve verdiğim karar. Kaç aydır Evimi gözlemliyorum eşyalarımı nekadar da gereksiz eşyam ve onları temizlemek için çektiklerim. Ve misafir gelince (özellikle çocuklu gelen) diken üstünde durmam kirlenir diye kendimëde misafire de rahat verememem, her nekadar belli etmesemde. Yani sorun şu ki eşyalar bana değil ben onlara hizmet ediyorum resmen.
Binbir zorlukla kendimizi borca sokarak aldığımız eşyaları Güle güle kullanamadim koruyacağım iyi bakacağım diye anın tadını çıkaramadım o eşyalar hiç huzur vermedi aslında.
Eğer işlevi yoksa ve işinize yaramıyor sa bence evde durmasının bir anlamı olmayan eşyalarım var.
Sırf başkası iyi görsün diye aldigim sırf ay o almış bende alayım diye alıp eve koyduğumuz gereksiz eşyalar. Ve kendi kendime karar aldım asla artık eşya almayacağim.
Bana ne ki elin evinden bana ne ki ünlülerin evinden bana ne ki o aldı diye bende kalkıp zavallı kocamin basının etini didikleyip zorla da olsa aldırdıgim gereksiz eşyalar için pişmanım.ben öz eleştiri yaptım. Hatalı olduğumu anladım.
Az eşya çok huzur. Mesela evime misafir geliyor ben eşyanın derdine düşüyorum ne büyük ayıp.misafire hizmet edeceğime çocukların peşinden koşmam sırf eşyalara dokunmasinlar kırmasin lar dökmesinler diye çeşitli şaklabanliklar yapmam ve elimde ıslak mendil ile gezmek. Artık Bunları yapmayacağım asla. Eşya bana hizmet etsin misafirde çocuklar da rahat etsin ani yaşasın herkes. Dinlediğiniz için teşekkür ederim. Kendimi eleştirmek için yazdım. Mutlu günler herkese.
vay süper tespit
arkadşaım işine yaramayanı alma aynen
işine yarayan da tam yarası işlev artı basit tasarımlar :KK66:
teşekkürler bu arada benim açımdan aydınlatıcı oldu kendi hayatıma bu açıdan bakcam:)

Ben evlendigimde koca aynali konsollar, bufeler falan cok modaydi. Almadim hicbirini, ayri salon oturma odasi da yapmadim hic (evim 3+1 oldugu halde) salonumda koltuk, masa, tv sehpasi disinda hicbir sey yok. Zigon sehpa bile yok. Insanlar ilk evlendigimde cok garipsemisto hatta parasi yetmemis diye dedikodumu yapmislardi :KK70:

Boguluyorum ben kalabalik evde, hele o saray odasi gibi hazirlanmis salonlarda icime fenalik geliyor. Kendimi fotograf studyosuna gelmisim her an dikkatli davranip poz vermem lazimmis gibi hissediyorum :21: oturma odasinda oturalim nooolur diye yalvariyorum evine gittigim salonlu insanlara :p

Benim de evim çok sade mesela, salonumda vitrin yok, sehpa yok, perdelerim tüllerim çok sade,halım açık renk ve sade..yemek masası konsol ve koltuk takımı bu kadar salonum...
Çok kalabalık eşya yerine az ama kaliteli eşya almak kaliteli ve sade aksesurlarla tamamlamak en iyisi....
Yatak odamda komidin bile yok sadece yatak konsol ve dolap...
Gittiğim evlerde kat kat simli ıncıklı cıncıklı perdeler, avizeler illet ediyor beni en çok...
O yüzden evlenecek kişiler buraları dikkatli okur umarım :)

Arkadaşlar merhaba. Öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum.Aslında dert değil ama kafama sürekli takılan şeyler ve verdiğim karar. Kaç aydır Evimi gözlemliyorum eşyalarımı nekadar da gereksiz eşyam ve onları temizlemek için çektiklerim. Ve misafir gelince (özellikle çocuklu gelen) diken üstünde durmam kirlenir diye kendimëde misafire de rahat verememem, her nekadar belli etmesemde. Yani sorun şu ki eşyalar bana değil ben onlara hizmet ediyorum resmen.
Binbir zorlukla kendimizi borca sokarak aldığımız eşyaları Güle güle kullanamadim koruyacağım iyi bakacağım diye anın tadını çıkaramadım o eşyalar hiç huzur vermedi aslında.
Eğer işlevi yoksa ve işinize yaramıyor sa bence evde durmasının bir anlamı olmayan eşyalarım var.
Sırf başkası iyi görsün diye aldigim sırf ay o almış bende alayım diye alıp eve koyduğumuz gereksiz eşyalar. Ve kendi kendime karar aldım asla artık eşya almayacağim.
Bana ne ki elin evinden bana ne ki ünlülerin evinden bana ne ki o aldı diye bende kalkıp zavallı kocamin basının etini didikleyip zorla da olsa aldırdıgim gereksiz eşyalar için pişmanım.ben öz eleştiri yaptım. Hatalı olduğumu anladım.
Az eşya çok huzur. Mesela evime misafir geliyor ben eşyanın derdine düşüyorum ne büyük ayıp.misafire hizmet edeceğime çocukların peşinden koşmam sırf eşyalara dokunmasinlar kırmasin lar dökmesinler diye çeşitli şaklabanliklar yapmam ve elimde ıslak mendil ile gezmek. Artık Bunları yapmayacağım asla. Eşya bana hizmet etsin misafirde çocuklar da rahat etsin ani yaşasın herkes. Dinlediğiniz için teşekkür ederim. Kendimi eleştirmek için yazdım. Mutlu günler herkese.

bence de doğru karar vermişsiniz.
benim evimde evcil hayvanlar var. daha önce tavşan vardı, yeni aldığım koltuğa çişini de yaptı, kumaşını da kemirdi :)
şimdi kedicik geldi eve.
o da muhtemelen evin altını üstüne getirecek. :)
ben ayda bir evdeki fazlalıkları atıyorum.
mesela 3 tane tencerem var.
gerisini dağıttım isteyenlere
4 tane falan nevresim takımım var.
yetiyor da artıyor.
şimdi yaza geçerken yine bi sürü şeyi evden gönderirim ben.
az eşya, çok mutluluk :)

Özene bezene zevkle döşediğim salonumu ben değil başkası kullanacaksa ne anlamı var ki...
Çok doğru bir karar almışsınız...
Ayrıca öyle çok misafirimiz gelmez. Gelse bile o odada sadece yemek yenir. Çünkü oda da yaşam belirtisi yok ve sanırım bu yüzden enerjisi çok düşük. Renkler çok soğuk. Şimdi koltuk yüzlerini renklendiricem ve duvarları boyıycam bir kaç duvara resim iyi olacak umarım

X