- 2 Temmuz 2023
- 8.533
- 23.530
-
- Konu Sahibi Salon Kadini
E nabız neyim var ? Şikayetini yaz bir bölüm çıkarArkadaslar merhaba,
62 yasindaki annemin sol kolunda dirsek altinda kalan bolgede (kan alinan yerin 4 parmak alti kol icine denk gelen bolge) yaklasik 3 cm ×10 cm genisliginde dikdortgen formlu bir sislik farkettim.
Disardan bakınca belli olmuyor, cilt yuzeyinde morarma vs yok ancak dokununca ele sert bir yapi geliyor.
Sanki damarlari sertlesmis ya da o bolgeye kan oturmus gibi bi sertlik, bir beze gibi duzgun formda degil dağınık ve bastirinca aciyor.
Ne olabilecegi hakkinda fikriniz var mi?
Hangi bolume basvurmaliyiz? (Dahiliye mi, ortopedi mi?)
Tansiyon hastaligi disinda bir rahatsizligi yok, o da ilaclarini duzgun kullaninca sikintisiz, hayat kalitesini etkilemeyen duzeyde.
E nabız neyim var ? Şikayetini yaz bir bölüm çıkar
Geçmiş olsun bir bilgim yok. konunuz üste çıksın diye yazıyorum
Benim anneminde dirseğin altında kemiksi bi çıkıntı var yarın usg var korkuyorum siz doktorla görüştünüz mü ne dedilerArkadaslar merhaba,
62 yasindaki annemin sol kolunda dirsek altinda kalan bolgede (kan alinan yerin 4 parmak alti kol icine denk gelen bolge) yaklasik 3 cm ×10 cm genisliginde dikdortgen formlu bir sislik farkettim.
Disardan bakınca belli olmuyor, cilt yuzeyinde morarma vs yok ancak dokununca ele sert bir yapi geliyor.
Sanki damarlari sertlesmis ya da o bolgeye kan oturmus gibi bi sertlik, bir beze gibi duzgun formda degil dağınık ve bastirinca aciyor.
Tansiyon hastaligi disinda bir rahatsizligi yok, o da ilaclarini duzgun kullaninca sikintisiz, hayat kalitesini etkilemeyen duzeyde.
Benim anneminde dirseğin altında kemiksi bi çıkıntı var yarın usg var korkuyorum siz doktorla görüştünüz mü ne dediler
Anneminki kol icinde yalniz? Sizin annenizinki de oyle mi?
Doktora gidildi, dahiliye, ortopedi, aile hekimi.
Biri enfeksiyon dedi, antibiyotik verdi bitti, biraz kuculdu ama gecmedi, dokununca acirdi, acisi kesildi.
Baska bir tanesi kanserli doku olabilir dedi ultrason cekildi, yeterli bulmadi simdi bir de mr cekilecek.
Baska bir tanesi lenfodem dedi, o sirada kolu omuzdan bileklerine kadar sis idi, bariz diger kolundan farkli irilikte duruyordu.
Simdi mr cekilmesini bekliyoruz, sonuca gore hareket edecegiz ama sislik neredeyse bir elma buyuklugunden findik büyüklüğüne indi.
Sonuç alabildinizmi nededi doktorlar acaba aynısı benim annemde de varArkadaslar merhaba,
Ultrason bakildi sislik tespit edildi. Sebebi bulunamadi.Sonuç alabildinizmi nededi doktorlar acaba aynısı benim annemde de var