• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kolay geçen meme büyütme ameliyati sonrası süreç :)

primavera27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2014
122
21
98
İstanbul
Merhaba bayanlar, herkes gibi hem tecrübelerimi aktarmak hem de bu sürecte deneyimlilerden fikir almak adına buraya yazmak istedim. Op.Dr. Cem Payasli'ya cuma günü Ameliyat oldum. Operasyon öncesi internette okuduklarim beni cok korkuttu. Acikcasi doktoru ve operasyon asamalarini cok arastirmadim. Karar verdm ve ilk gorüstügüm kisiye 2 hafta sonraya randevu aldim.
Okuduklarimda sürec dogru lakin cekilen acı yersizmis. Öyle dayanilamayacak neden yaptirdim debilecek bir agri cekmedim. Tek basima yataktan kalkabiliyor muyum hayir. Yasamsal faliyetlerin %80 i kullanilamiyor. Sürecimi paylasacagim ama deneyimlilere sormak istedigim bir kac sey var.
Bu tas gibi olan sertlik nezaman birazcik yumusar? Birine 300 digerine 275 cc takildi ama 275 cc takilan gogsum hala cok buyuk duruyor acaba bu fark sislik inince toparlanir mi?
Bunun disinda 2 gün sonra ise dönmek zorundayim masa basi calisiyorum ama sizce yolda orda burda kendime zarar verir miyim? cunku kendi kendime kalkarken artik kas agrisindan cok dikislerimin sizisini hissettigim surece geldim. dikislerim kolay patlamaz sanirim.

Odemden kisa surede kurtulmak icin ozel yontemi olan?
Uzandigim yerden yaziyorum desteklerinizi bekliyorum.

Öncelikle çok geçmiş olsun, henüz ameliyat olmamış bir kişi olarak bu süreci kolay atlattığınıza ayrıca sevindim:16:
sormak istediğim kasaltı mı, kas üstü mü ameliyat oldunuz?
bana doktorum 10 gün istirahat etmemi öneriyor. bende 1 hafta izin alıcam, toplamda 9 gün evde olucam yani.
masa başı işin varmış, bilgisayar kullanma, yazı yazma falan.. bunları yapabilecek gücü kendinde görüyor musun?

yazını okuduktan sonra muhakkak ameliyat olanlarda yardımcı olacaktır sana canım üzülme:34:

canim ben sahsen ameliyatimin 5.gunu calismaya baslayacagim. bugun 3.gunum yani suan da disari cikip gezebilecek gibiyim ama yavas hareketlerlerle, hatta yarin cikmayi planliyorum.muhtemelen yarin cok daha iyi olurum. sadece yatinca kalkamiyorum tek basima. bence cok agir bir isin yoksa calisabilirsin.Ben mimarim, bilgisayarla tum isim o sebeple korkmuyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba bayanlar, herkes gibi hem tecrübelerimi aktarmak hem de bu sürecte deneyimlilerden fikir almak adına buraya yazmak istedim. Op.Dr. Cem Payasli'ya cuma günü Ameliyat oldum. Operasyon öncesi internette okuduklarim beni cok korkuttu. Acikcasi doktoru ve operasyon asamalarini cok arastirmadim. Karar verdm ve ilk gorüstügüm kisiye 2 hafta sonraya randevu aldim.
Okuduklarimda sürec dogru lakin cekilen acı yersizmis. Öyle dayanilamayacak neden yaptirdim debilecek bir agri cekmedim. Tek basima yataktan kalkabiliyor muyum hayir. Yasamsal faliyetlerin %80 i kullanilamiyor. Sürecimi paylasacagim ama deneyimlilere sormak istedigim bir kac sey var.
Bu tas gibi olan sertlik nezaman birazcik yumusar? Birine 300 digerine 275 cc takildi ama 275 cc takilan gogsum hala cok buyuk duruyor acaba bu fark sislik inince toparlanir mi?
Bunun disinda 2 gün sonra ise dönmek zorundayim masa basi calisiyorum ama sizce yolda orda burda kendime zarar verir miyim? cunku kendi kendime kalkarken artik kas agrisindan cok dikislerimin sizisini hissettigim surece geldim. dikislerim kolay patlamaz sanirim.

Öncelikle gecmis olsun. Bence 5. Gün erken başlanabilir ise ama gün sonunda ağrıların olur. Birkaç gün daha izin alsan ıyi olur bence. Yumuşama ise 1. Ayın sonunda yavaş yavaş başlar. 1. Yil sonunda tam yumuşacik halini alır.

tatlim gecmis olsun.tas tabak giruntusu 1 ay sonra duzelmeye basliyor.2.ayim bugun bitti.iki gogus arasindaki farkta yaklasik 1 ay sonra esitlenecek korkma:)ise gidersin elbet ama vucudunu iyi koru.otobus dolmus kullanma kendindem yakin temastan uzak tut herkesi.ani hareket etme.kollarini 45 derecenin uzerine cikarma sakin agir kaldirma.ananas ye bol su ic ve yuruyus yap ama yumusak yuruyusler.dikislerin agir kaldirmazsan patlamaz elbette:) soracagin varsa sor canim yanitlayayim

tatlim gecmis olsun.tas tabak giruntusu 1 ay sonra duzelmeye basliyor.2.ayim bugun bitti.iki gogus arasindaki farkta yaklasik 1 ay sonra esitlenecek korkma:)ise gidersin elbet ama vucudunu iyi koru.otobus dolmus kullanma kendindem yakin temastan uzak tut herkesi.ani hareket etme.kollarini 45 derecenin uzerine cikarma sakin agir kaldirma.ananas ye bol su ic ve yuruyus yap ama yumusak yuruyusler.dikislerin agir kaldirmazsan patlamaz elbette:) soracagin varsa sor canim yanitlayayim

sporcu sutyenini siki siki tak sakin cikarma emi 5 gunden itibaren cok hizli iyileseceksin antibiotigini ihmal etme zamaninda almalisin.

1.ayda yumusamaya basliyorsa cok mutlu oldum:) kalkarken zorlaniyorum o ara aciyor dikislerim. suan oyle buyuk ve sislerki goruntu beni korkutuyor sporcu sutyenini henuz cikarip bakamadim bile. Doktorum 1 hafta sonra gel pansuman yapalim dedi ama ben ne zaman dus alabilicem :( bi de 15 gun sonra bayramda denize girebilir miyim sizce? yani bi an once normal bi ic sutyen takmakce cok degil azicik sislerimin inmesini istiyorum patlayacak gibiyim:((

1.ayda yumusamaya basliyorsa cok mutlu oldum:) kalkarken zorlaniyorum o ara aciyor dikislerim. suan oyle buyuk ve sislerki goruntu beni korkutuyor sporcu sutyenini henuz cikarip bakamadim bile. Doktorum 1 hafta sonra gel pansuman yapalim dedi ama ben ne zaman dus alabilicem :( bi de 15 gun sonra bayramda denize girebilir miyim sizce? yani bi an once normal bi ic sutyen takmakce cok degil azicik sislerimin inmesini istiyorum patlayacak gibiyim:((

Banyo icin doktoruna sormalısınız. Bana ameliyatın ertesi gününe izin vermisti. 15 gün sonra denize giremezsin, cunku kulaç atamazsin

banyo benim icin 3 gun serbestti ama ilik su ile.deniz 15 gun serbest ti ancak kurbagalama yuzeceksin kulac yok.ve gunes en tehlikelisi asla guneste yaymak yok goguslerin siser aman dikkat ve yara izi koyulasir.dr sana serbest gir derse ki der eger ameliyatin sorunsuz ise.fakat hep golgede olmalisin gunesin dik oldugu saatlerde denizde olmamalisin.bi yil gunesi dikkat etmek gerekiyor.ben 6.hafta tatildeydim dr um o zaman bile bu uyarilari yapti ve yuzmedim.suya girdim ciktim:)sislik gidecek goruntu guzellesecek azicik sabir hatta sonra aaaa kuculdu bile diyeceksin.sertlik evet 1 ayda gecmeye basliyor benim 2 ay yumusadi ama yinede daha tam kivami degil 6 ay diyor dr um.

4.buçuk ay önce meme büyütme op. oldum. ilk günlerde yataktan kalkamadım. kollarım tutmadı. ve güç alıp doğrulamadım. annemin yardımıyla doğrulup kalktım. ilk 3 gün gece gündüz ateşim ve ağrım yoğundu. ağrı kesicilerle hafifledim. antibiyotiik çok iyi geldi. mutlaka kullanın doktor 1 hafta dedi ben 10 gün kullandım memnunum. memedeki şişler çok normal. zamanla inecekler. 1.buçuk ay sonra ödem şiş sertlik bitiyor. 2.ayda memenin şekli tam olarak anlaşılıyor. benim 4.buçuk ayda oturdu normalleşti diyebilirim. işte yorulmamalısın. kollarını zorlama. protezin yerinde zorlanıyor kollara yük binmesin. onun dışında ben öğretmenim masa başı gibi işim idare ettim. 2 ays onra yumuşamaya başladığını hissetcen çünkü şişler ödem o zamana inecek. morluklar aynen 2 aya geçer çürükler. çok normal. sargılımısın bilmiyorum. bende sargı yoktu sadece sporcu sütyeni takmıştım. onunda üstüne tavsiyem strech atlet giy hatta kalın askılı olsun. memeler sallanmasın gerçi taş gibiler sallanmazlar da kastettiğim yürürken basınçı hissetmezsin içinde. çünkü içerde alışmaya çalışan protez ve vücut kavga ediyo resmen. silikon dışında tabaka yani istenen kapsül faydalı kapsül oluşması 3ayı buluyo. bende öyle oldu. o zamana kadar korudum memelerimi. sporcu atleti ve strech atletle. dikişler patlamaz ama dediğimi yaparsan basıncı az yaşar dikiş rahat edersin. ne istersen sor yazarım cvp.

ödemden kısa sürede kurtulunmaz onun belli zamanı var vücut yavaş yavaş atıyo. en çok 1.buçuk ayda şiler inecek kendi haline bırak zorlama. suyu bol iç iyi gelir sadece bu. ödem söktürücü falan alma ilaç vücut kendi biliyo saatini bozma! büyük duruyo ya onun üçte biri kadarı inecek rahat ol ödem onlar. bendede oldu. taş gibi sertlikte benim 2.ayda geçti 4.buçukta kalmadı bişey yumuşadı. sabırlı ol. ben burda yazanları okuyup off ne zaman hala şiş acıyo mor taş gibi derken inanmıyodum geçeceğine ama geçtii :) ben kollarımı spora yüzmeye falan zorlamadım 1.buçuk - 2 ay çokta iyi yapmışım. hemen acele harekete gerek yok. kapsül riski artar dedi doktor çokta doğru. şimdi olmasada acısı sonra çıkabilir. biraz masaj yaptım iyi geldi hala arada yapıyorum.. dikkat et bence sonrasında rahat edersin geçmiş olsun

Öncelikle çok geçmiş olsun, henüz ameliyat olmamış bir kişi olarak bu süreci kolay atlattığınıza ayrıca sevindim:16:
sormak istediğim kasaltı mı, kas üstü mü ameliyat oldunuz?
bana doktorum 10 gün istirahat etmemi öneriyor. bende 1 hafta izin alıcam, toplamda 9 gün evde olucam yani.
masa başı işin varmış, bilgisayar kullanma, yazı yazma falan.. bunları yapabilecek gücü kendinde görüyor musun?

yazını okuduktan sonra muhakkak ameliyat olanlarda yardımcı olacaktır sana canım üzülme:34:

10 gün dinlenme çok iyi yeterli. masa başı işi bilgisayar yazı yazarsınız sorun kollarınızı çok kullanınca yorulucaksınız. çantamı taşırken bile kollarım yoruldu memelerde biraz ağrı aşağı doğru baskı ve dikişlerde batma hissettim. ben 7.gün işe gitmiştim.
dirsekten aşağıda sorun yok. tekrar yazıyorum çift strech atlet sıkı olsun iyi geliyor. taş gibiler ve yürürkenki basınçı içierde hissediyosunuz. acılı değil ama ağrılı ve baskı hisli. atlet azaltıyo. biri sporcu sütyeni diğeri sıkı bir atlet olsun.
kas üstü oldum. 250 cc oval takıldı. yuvarlak değil ovalimsi bir profil. meme arası açık olduğundan yuvarlak top gibi olacaktı bu daha anatomik. mentor marka. beden ölçüm 1.65 boy 52 kg
kas altında ağrı fazla ama kas üstüne göre daha doğal duruyor. kas üstünde ben profilin kenarlarını geriye doğru bükünce bedenimi çok fark ediyorum. bunu çoğunda duydum malesefki. ve eğer zayıfsanız küçük meme ise damla taktırın. ben damla olmadığı için pişmanım. dönebilir yerinde ve yuvarlaktan daha sert iç dolgusu diye istemedim. yani damla formu korusun diye biraz daha iç jeli sertmiş. ben yumuşak istedim bunu taktı doktorum. hakkatende yumuşacık oldular. 4buçuk ayda. ama damlanın daha doğal olabileceğini düşünüyorum şekil olarak. benim fikrim. şimdiki halimden memnunum sağlığım çok şükür iyi olsun onlarda iyileştiler ya çok şükür zor bir süreçti 3ayı buldu. şimdiden geçmiş olsun. sorunuz olursa yazın cvp.larım

ödemden kısa sürede kurtulunmaz onun belli zamanı var vücut yavaş yavaş atıyo. en çok 1.buçuk ayda şiler inecek kendi haline bırak zorlama. suyu bol iç iyi gelir sadece bu. ödem söktürücü falan alma ilaç vücut kendi biliyo saatini bozma! büyük duruyo ya onun üçte biri kadarı inecek rahat ol ödem onlar. bendede oldu. taş gibi sertlikte benim 2.ayda geçti 4.buçukta kalmadı bişey yumuşadı. sabırlı ol. ben burda yazanları okuyup off ne zaman hala şiş acıyo mor taş gibi derken inanmıyodum geçeceğine ama geçtii :) ben kollarımı spora yüzmeye falan zorlamadım 1.buçuk - 2 ay çokta iyi yapmışım. hemen acele harekete gerek yok. kapsül riski artar dedi doktor çokta doğru. şimdi olmasada acısı sonra çıkabilir. biraz masaj yaptım iyi geldi hala arada yapıyorum.. dikkat et bence sonrasında rahat edersin geçmiş olsun

Tesekkur ederim. Bende hic morluk yok suan acaba sonradan mi olusuyor? Ben gunde 2 lt su zaten iciyorum ama spor merkezinda vucudunda su yok demislerdi. vucudum su tutmuyor o sebeple cok odemim sanirim yok. Ama balon gibiler estetik durmuyorlar suan bence :(

Son düzenleme:
banyo benim icin 3 gun serbestti ama ilik su ile.deniz 15 gun serbest ti ancak kurbagalama yuzeceksin kulac yok.ve gunes en tehlikelisi asla guneste yaymak yok goguslerin siser aman dikkat ve yara izi koyulasir.dr sana serbest gir derse ki der eger ameliyatin sorunsuz ise.fakat hep golgede olmalisin gunesin dik oldugu saatlerde denizde olmamalisin.bi yil gunesi dikkat etmek gerekiyor.ben 6.hafta tatildeydim dr um o zaman bile bu uyarilari yapti ve yuzmedim.suya girdim ciktim:)sislik gidecek goruntu guzellesecek azicik sabir hatta sonra aaaa kuculdu bile diyeceksin.sertlik evet 1 ayda gecmeye basliyor benim 2 ay yumusadi ama yinede daha tam kivami degil 6 ay diyor dr um.

pansumanlarla nasil 3.gunde dus aldin? yoksa dikislerinin bandi 3 gune cikarildi mi?😮

10 gün dinlenme çok iyi yeterli. masa başı işi bilgisayar yazı yazarsınız sorun kollarınızı çok kullanınca yorulucaksınız. çantamı taşırken bile kollarım yoruldu memelerde biraz ağrı aşağı doğru baskı ve dikişlerde batma hissettim. ben 7.gün işe gitmiştim.
dirsekten aşağıda sorun yok. tekrar yazıyorum çift strech atlet sıkı olsun iyi geliyor. taş gibiler ve yürürkenki basınçı içierde hissediyosunuz. acılı değil ama ağrılı ve baskı hisli. atlet azaltıyo. biri sporcu sütyeni diğeri sıkı bir atlet olsun.
kas üstü oldum. 250 cc oval takıldı. yuvarlak değil ovalimsi bir profil. meme arası açık olduğundan yuvarlak top gibi olacaktı bu daha anatomik. mentor marka. beden ölçüm 1.65 boy 52 kg
kas altında ağrı fazla ama kas üstüne göre daha doğal duruyor. kas üstünde ben profilin kenarlarını geriye doğru bükünce bedenimi çok fark ediyorum. bunu çoğunda duydum malesefki. ve eğer zayıfsanız küçük meme ise damla taktırın. ben damla olmadığı için pişmanım. dönebilir yerinde ve yuvarlaktan daha sert iç dolgusu diye istemedim. yani damla formu korusun diye biraz daha iç jeli sertmiş. ben yumuşak istedim bunu taktı doktorum. hakkatende yumuşacık oldular. 4buçuk ayda. ama damlanın daha doğal olabileceğini düşünüyorum şekil olarak. benim fikrim. şimdiki halimden memnunum sağlığım çok şükür iyi olsun onlarda iyileştiler ya çok şükür zor bir süreçti 3ayı buldu. şimdiden geçmiş olsun. sorunuz olursa yazın cvp.larım

Ben 1.76 boy -55 kiloyum. zayif degil ama ince denilecek bir vucut yapim var. 275-300 yuvarlak takildi benim protezim. goguslerimin arasi ayrik benim de. ve suan biri digerinden cok buyuk hatta 275 taktigi 300 den daha buyuk duruyor nedense. neyse bekleyelim bakalm zamanla gecer diye umuyorum.

yok çok fazla bilgisayarda yazı yazabileceğim bir işim yok. o zaman pek çanta taşımıycaz, olabildiğince ufak bir çanta, içinde telefon para ve gerekli kartlar olacak.
çift strech bir atlet alıcam, ona da tamam. ovalimsi profili ilk defa sizde duyuyorum. bana da orta prof. kas üstü 300 önerdi ama ameliyatta ne olur bilemem. benim doktorum genelde her hastaya yuvarlak uyguluyor, bende yuvarlak istiyorum. evet ilk aylarda baktığında damla çok güzel duruyor, ötekisi top gibi oluyor. ama zaman geçtikçe yuvarlak ta çok güzel duruyor bence. yavaş yavaş aşağı indikçe güzelleşiyor ve daha dolgun duruyor.
benim boyum 1,55 kilo da 54.. göğüs dokum biraz var, doktor o yüzden kas üstü yapalım dedi. ama belli oluyorsa durum kötü.
çok teşekkür ederim ilginiz için.

Merhabalar!

Kizlar, ben 23 Mart'ta Ankara, AKAY Hastanesi Op.Dr. Orhan ERBAS'a gögüs büyütme ameliyati oldum.

Öncelikle sunu söyleyim ki doktorumdanm hastaneden vé hastane personelinden cok cok memnun kaldim!
Ben yurtdisinda yasiyorum ve 1 haftalik bir zamanim vardi sadece.
Doktorum gögüs dokum oldugu icin bana yuvarlak ve kas üstü protez önerdi. Ben sürekli destekli sütyen kullaniyordum, bu yüzden bikini giymedigim sürece foyam ortaya cikmiyordu ve boyut olarak güzel duruyorlardi :)
Doktoruma gittigimde destekli sütyenimi giyerek gittim ve dedimki gögüslerimin büyüklügünü sütyensiz aynen bu sekilde istiyorum. Büyük istemiyorum, fark edilmesin, göze carpmasin, büyüklügü tamamen dogal dursun istedim.
Öyle de oldu gercekten! Ameliyat esnasinda 300cc protez takmis, ama dogal durmadigini düsünmüs ve ameliyat öncesi düsündügümüz 275cc takildi.

Doktorum kas alti/üstü ile ilgili sorularima gögüsün kendisi kasinizin üstündeyken neden size eziyet edipte kas altina yerlestirelim protezleri dedi. Hem cok daha agrili ve sancili bir sürec olur. Hareketleriniz daha kisitlanir dedi. Kas alti mevzusunu daha cok hic dokusu olmayan kadinlarda tercih ettigini söyledi.
5 gün sonra 1 ayim dolacak. Elbette daha sertler gögüslerim ama ameliyat sonrasi kadar olmadiklari bariz. Gün gectikce iyiye gittiklerini görüyorum.

Ben ameliyat sonrasi süreci kolay atlattim diyebilirim, öyle ki 4.ncü gün kalkip cifte telli oynayip, halay cektim :-)
Üstelik 2 gün boyunca direnlerle gezdim, ameliyat sonrasi kanama olma ihtimaliyle takili kaldilar, kapsül olusumu olmasin diye, iyiki de takili kalmislar, cünkü ameliyat esnasinda neredeyse hic kanamam olmamis fakat sonrsinda direnlerde baya kann birikti! Doktorum isini garantiye alan, risk almayan ve tek derdi saglikli gögüs yapmak olan bir insan. Bu yüzden kendisine minnettarim !
Bana ameliyat sonrasi agri kesici ve antibiyotik verildi. Agri kesiciydi agriniz oldukca alabilirsiniz dedi, ama acikcasi öyle dayanilmayacak bir agri hissetmedim ben. Terk hissettigim gerginlikti, o da ilk 1 -2 hafta rahatsiz ediyor ki bu cok normal, cilt geriliyor sonucta. Su an agrim sizim yok ama gögüs uclarimda hala hissizlik var, ki doktorum bunun cok normal oldugunu, herseyin normale dönmesinin 3-6 ayi alacagini söyledi. Ameliyat sonrasi 1 hafta daha burada pansuman yaptirdim.

Buradaki doktorlar dikis izlerimi 1 hafta sonra gördüklerinde cok sasirdilar. daha bir 1 hafta önce olmussaniz, cok güzel görünüyor dikis izleriniz dediler (meme altindan kesi yapildi bana).
Simdilik cok memnunum. Benim büyük gögüs merakim yoktu, sadece daha dolgun gögüs istiyordum, desteksiz sütyen takabilecegim büyüklükte olsunlar yeter demistim. Dogalligin disina cikan her sey rahatsiz eder beni cünkü.
Simdi tek beklentim bir kac ay icinde gögüslerimin biraz daha yumusamalaridir ama benim doktorum bana silikon olan gögüsün normal bir gögüs kadar yumusacik olmasini beklemeyin zaten dedi. Bunu da riske alarak düsünüp yaptirmak gerekiyor.

Sorulariniz olursa yardimci olmaya calisirim.
Sevgiler herkese !

Back