• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kola yerine çamlıca light ve 0.2 kcal

almagester06

Guru
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2008
1.606
16
358
Ankara
kızlar diyet yaparken yanında insanın canı bişeyler içmek istiyo ve ben normalde diyet ürünlerden nefret ederim. tadsız tutsuz olurlar.ama çamlıca light gazozu denemelisiniz.. hemde 0. 2 kcal 100 ml. yemekte güzel oluyor tadı da aynı gazoz. :teytey::dance:a.s.bende diyet yapan arkadaşımdan görümüştüm.
camlica1ltlightozeluv9.jpg

Son düzenleme:
coca-cola'nın zerosunu içiyorum bende.
koladan vazgeçemediğim için onu alıyorum onun da kalorisi 0.02
hem coca-cola light gibi insanı içerken baymıyor

coca-cola'nın zerosunu içiyorum bende.
koladan vazgeçemediğim için onu alıyorum onun da kalorisi 0.02
hem coca-cola light gibi insanı içerken baymıyor
ben bu diet colaların az kalorili olup olmadıklarımndan şüpheliyim. iyi bu konu tam üstüne geldi. dün bir arkadaşımla konuşuyordum. günde 3 lt diet cola içiyormuş. o bende kilo yaptı dedi. eee dedim hani kalori çok azdı. inanmıyorum dedi. dr a soracak. ya bende içiyorum. sanki her içtiğimde kilo alıyorum sanki, diette olsa.. bir bilginiz var mı bu konu da....

ben bu diet colaların az kalorili olup olmadıklarımndan şüpheliyim. iyi bu konu tam üstüne geldi. dün bir arkadaşımla konuşuyordum. günde 3 lt diet cola içiyormuş. o bende kilo yaptı dedi. eee dedim hani kalori çok azdı. inanmıyorum dedi. dr a soracak. ya bende içiyorum. sanki her içtiğimde kilo alıyorum sanki, diette olsa.. bir bilginiz var mı bu konu da....

:1shok::1shok: 3 lt cola içilirmi bir günde canım yaaa. yazık vucudunuza. nekadar diet cola olursa olsun içitiği 3lt diet coladan zaten günlk alması gereken kalori miktarıı dolduruyordur. eee yediği yemekler de üstüne... tabiki kilo alacak arkadaşın. diet colalar veya diet bisküvilerde çok dikktli tüketilmeli. kalorilerinin sadece %25 i azaltılmış bunları. %75 i de bolcana kalori içeriyor. fazla tüketimide kiloya dönüşüyor.

canım benim kola firmasında çalışan akrabam var benim kendisi o işte çalşmaya başladıktan sonra bidaha kolayı ağzına ssürmedi içinde şekerden arıda tatlandırıcısı varmş zaten ve o aşırı şişknlk ve kilo yapıomş yani diet kolalalrn şekerini azaltp tatlandırıcısını bol katıolar diyetde olsa içmemenni tavsiye ederim ayrıca kızlar bi konuya daha değinmek iştiorum içtiğinz zeronun içindeki katkı maddesi oldkça yüksk olduğu için kanser riskini artırıomş bilginize en güzeli arkadaşmn dediği gibi çamlıca gazoz light öpüldnz kızlara.s.:nazar:

arkadaşlar bide cola zeronun içindeki tatlandırıcı olan aspartam cok ama cok zararlı..şöyla anlatayım..

yazan: Petra Holzer
2001 yılı Ekim ayında kız kardeşim çok hastalandı, mide spazmları vardı,dolaşmakta zorlanıyordu, yürümek ise başlı başına bir sorundu. Sadece yataktan kalkması bile onu tüketiyordu, o kadar çok ağrısı vardı. 2002 yılı Mart ayında biyopsiler alındı, ve 24 değişik ilaç almaya başladı.Doktorlar kendisinde ne olduğunu bulamıyorlardı. O kadar çok ağrısı vardı ve okadar hastaydı ki, ölmekte olduğunu biliyordu. Evini, banka hesaplarını, yaşam sigortasını ve diğer şeylerini en büyükkızının adına kaydettirdi, ve küçük çocuklarının en büyük kızı ile birlikte olmalarını sağladı.. Son bir keyif yaşamak istiyordu, böylece 22 Mart günü (tekerlekli iskemlede olmak kaydıyla) Florida'ya gitmeyi planladı. 19 Mart günü testlerinin nasıl geçtiğini öğrenmek için kendisini aradım, testlerde bir şey bulunamadığını,ama kendisinde MS olduğunu düşündüklerini söyledi. Çok şaşırdım, sonra bir arkadaşımın bana e-mail olarak gönderdiği bir yazıyı hatırladım, ve ona sordum: Diyet içecekler içiyor musun? Evet dedi, o anda da bir tanesini açıp içmek üzere olduğunu söyledi,açmamasını ve diyet meşrubat içmemesini söyledim, bahsettiğim yazıyı e-mailile kendisine gönderdim. Telefon konuşmamızdan 32 saat sonra beni aradı,diyet meşrubat içmeyi bıraktığını ve yürüyebildiğini, merdiven çıkabildiğinive adale spazmlarının kaybolduğunu söyledi. %100 iyileşmemişti ama kesinlikle çok daha iyi hissediyordu. Makaleyi doktorlarına göstereceğini ve eve dönünce beni arayacağını söyledi. Beni aradı, doktoru çok etkilenmişti ve diğer MS hastalarını arayarak sunitatlandırıcı kullanıp kullanmadıklarını soracağını söylemişti. Bir kabuğun içinde diyet meşrubat içindeki aspartam maddesiyle zehirleniyordu ve yavaşyavaş ölüyordu. 22 Mart Florida'ya giderken tek bir hap almıştı - bu da zehirlenmeye karşı olan haptı, iyileşme yolundaydı, ve yürüyebiliyordu!!! Tekerlekli iskemle olmaksızın!!! Bu makale hayatını kurtarmıştı. Hayat kurtaran makale: Etikette 'ŞEKERSİZ' yazıyorsa ASLA KULLANMAYI DÜŞÜNMEYİN BİLE!!

'NutraSweet', 'equal' ve 'Spoonful' markaları ile pazarlanan 'ASPARTAM'hakkında DÜNYA ÇEVRE KONFERANSINDA birkaç gün konuşma yaptım. EPA'ya yönelikbir yazıda 2001 yılında Birleşik Amerika'da multiple sclerosis ve sistemiklupus salgını olduğu, hangi zehirin bunun yaygın hale gelmesine nedenolduğunun anlaşılamadığı belirtilmişti. Ben ayağa kalktım ve tam bu konudakonferans vereceğimi söyledim. Aspartam'ın neden bu kadar tehlikeli olduğunu açıklayayım: Butatlandırıcının ısısı 86ºF seviyesine ulaşınca, aspartam içindeki metilalkol eformaldehite, sonra da formik aside dönüşüyor, bu da metabolikasidosise yol açıyor. Metanol zehirlemesi diğer koşulları açısından multiplesklerosise benziyor. İnsanlara yanlışlıkla multiple sklerosis teşhisikonuyor. MS ölüme yol açmazken metanol zehirlemesi öldürücü oluyor! Sistemiklupus da neredeyse en az multiple sklerosis kadar yaygın hale geldi,özellikle Diet Coke ve Diet Pepsi içenler arasında! Kurban genelliklesuçlunun aspartam olduğunu bilmiyor. Kullanmaya devam ediyor, lupus da artıkyaşamı tehdit edecek düzeye ulaşıyor. Diyet içecekleri bıraktıktan sonrasistemik lupus hastalarının asistematik hale geldiklerini gördük. Multiplesklerosis teşhisi konan hastalarda (aslında bunlar metanol zehirlenmesihastaları idi) semptomları çoğu kayboldu. Görüş yeteneğinin geri kazanıldığıve işitme duyusunun önemli ölçüde iyileştiğini gördük. Bu tinnitusvakalarında da geçerli idi. Bir konferansımda 'Aspartam kullanıyorsanız (NutraSweet, Equal, Spoonful vs)ve fibromalji, spazmlar, ani ağrılar, bacaklarınızda uyuşma, kramp, vertigo,bulantı, baş ağrıları, tinnitus, eklem ağrısı, depresyon, endişe atakları,bozulan konuşma, bulanık görüş veya hafıza kaybı semptomlarındanşikayetçiyseniz muhtemelen aspartam hastasınızdır. Konferans esnasında ayağakalkan kişiler 'Bu semptomlardan bazıları bende de var' 'Bundan kurtulmakmümkün mü?' diye sordular. Evet! Diyet meşrubat içmezseniz ve gıdaetiketlerinde yazılı aspartam kelimesine dikkat ederseniz, evet! Çok ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Bir yabancı Bay Espisto'ya(konuşmacılarımdan birisi) ve bana geldi ve 'Neden bu kadar çok insanın MSderdi olduğunu bana söyleyebilir misiniz?' dedi. Bir hastaneye yaptığımızziyaret esnasında bir hemşire ağır Diet Coke bağımlısı olan altı arkadaşınıntümünde MS sorunu olduğunu söylemişti. Bu tesadüfün ötesinde bir durumdu!Diet Coke ve Diet Pepsi vs. BU BİR DİYET ÜRÜNÜ DEĞİLDİR! Kongre Raporuna göre karbonhidrat birikimineneden oluyor ve sizi şişmanlatıyor. Formaldehit yağ hücrelerindedepolanıyor, özellikle kalça ve basenlerde birikiyor. Dr Roberts, bir kez buürünleri bırakınca ekstra spor vs yapmaksızın deneme süresi içinde 19 kilokaybeden hastası olduğunu belirtiyor. Aspartam özellikle şeker hastaları için tehlikeli. Hastalarında retinopatiolduğunu düşünen hekimlerle konuştuk, aslında hastalarındaki semptomlarınnedeni aspartamdı. Aspartam kan şekerinin kontrolden çıkmasına yol açıyor.Bu nedenle şeker hastası proteinde bulunan diğer amino asitler olmadanaspartik asit ve fenilalanin maddelerinin nörotoksik hale gelmesi nedeniylehafıza kaybından şikayet ediyor. Aspartik asit ve fenilalanin kan beyinbariyerini aşıyor ve beyin nötronlarını harap ediyor, şeker hastalarında(şeker hastası olmayan hastalarda da) çeşitli tipte beyin hasarı, nöbethali, depresyon, manik depresyon, panik ataklar, öfke ve şiddete nedenoluyor (Körfez Savaşında savaşan kadın ve erkeklerin tükettikleri binlerceDiet Coke ve Diet Pepsi içinde bulunan aspartam iyi bilinen Körfez SavaşıSendromunun nedeni olabilir). Dr. Roberts doğum arızalarına yani gebe kalma ve ilk gebelik dönemindetüketilmesi halinde zeka geriliğine neden olabildiği konusunda uyarıyor.Çocuklar özellikle nörolojik bozukluklar açısından büyük risk taşıyorlar veNutraSweet kullanmamaları gerekiyor. NutraSweet'e bağlı olarak çocuklarda görülen nöbet hali ve diğerbozukluklara ilişkin çeşitli vaka bildirebilirim. Maalesef anneleriçocuklarındaki bozukluğun aspartama bağlı olduğu konusunda ikna etmek herzaman kolay olmuyor. Ancak deneme-yanılma metodu ile diğer anneleriçocuklarının sağlığını ellerinde tuttukları konusunda uyarabiliyor. Şekermetabolizmasına (ki şeker hastaları için ideal) yardımcı olan ve SUNİTATLANDIRICI OLMAYAN tatlı bir bitki olan Stevia FDA tarafından onaylananbir diyet ürünüdür. MONSANTO'ya bağlı olduklarından FDA yıllarca bu tatlıgıdayı göz ardı etti. Bu konuda mevcut literatür: EXCITOTOXINS: THE TASTETHAT KILLS (Öldüren Tad) - Dr Russell Blayblock (Health Press)1-800-643-2665 ve DEFENCE AGAINST ALZHEIMER'S DISEASE (Alzheimer HastalığınaKarşı Savunma) - Dr H J Roberts. Dr. Roberts aynı zamanda bir diyabet uzmanıdır. Bu iki hekim aspartamınöldürücü etkisini gösteren vakaların yer aldığı bir çalışmayı Internetteyayınlayacaklar. American College of Physicians Konferansına göre 'bu ölümcül zehrin nedenolduğu nörolojik hastalıklar salgınından bahsediyoruz.' Sorun bu: aspartamın100 farklı üründe bulunduğuna dair Kongre tezleri mevcut. İlk tezden sonrapeş peşe iki tez sunuldu, ana bir faydası olmadı. Hiçbir şey yapılmadı. İlaçve kimyasal madde lobilerinin cepleri çok dolu. Bu madde halen beş bindenfazla üründe bulunuyor ve HASTALAR TÜKENİYOR!! Aspartamın yaratıcısı olan MONSANTO'nun bunun ne kadar öldürücü olduğunubildiğinden eminim. Birçok kuruluşun yanı sıra Amerikan Diyabet Derneği,Amerikan Diyetetik Derneği, Amerikan Tıp Fakültesi Konferansına fonsağlıyorlar. Bu New York Times gazetesinde yayınlandı, ama bir faydasıolmadı. Bu dernekler herhangi bir katkı maddesini tenkit edemiyorlar veyaMONSANTO ile bağlantılarını açıklayamıyorlar çünkü gıda sanayiinden paraalıyorlar ve ürünlerini desteklemek zorundalar. Senatör Howard Hetzenbaum tüm bebek, hamileler ve çocukları aspartamıntehlikeleri hakkında uyaran bir yazı yazdı. Bu yazıda toplumda mevcutsorunlar (nöbet hali, beyin kimyasında meydana gelen değişiklikler,nörolojik ve davranış bozuklukları; semptomlar) hakkında yapılan bağımsızçalışmalar da yer alıyordu. Bu yazı güçlü ilaç ve kimya lobileri tarafındanyok edildi, böylece herhangi bir şüphe taşımayan insanlar hastalık ve ölümkarşısında çaresiz kaldılar.

bunlar içeceğimize artık maden suları meyvalı içecekler oldu hem daha güzel ve faydalı hem serinletiiyo insanı . ben hergün içiyorum içmeden duramıyorum artım şekerli şekerisiz hepsi aynı kapıya çıkıyo sonuçta zarrlı vucuda nacizane tavsiyem maden suyu alın için ..diyette vazgeçilmez faydalı bişi zaten..

Back