• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kokunuz Karşı Cinsi Cekiyor!

dj_oznur_0106

sweet_lady
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2007
1.051
3
116
41
Antalya
Hiç tanımadığınız biri yanınızdan geçiyor ve kokusu adeta sizi büyülüyor. Onun peşinden gitmek, onunla tanışmak istiyorsunuz. Peki ama neden?


Sevgilinin kokusu
Parfüm almaya giderken onu da yanınızda götürün!
Sevgilinin kokusu
Gül kokusu aşk, muhabbet, sevgi duygusunu yükseltir. Kişiler arasında duygusal çatışmaları ve çalkantıları dinginleştirir.

Koku duyumuz aşık olacağımız kişiyi seçerken biz farkında olsak da olmasak da devreye giriyor. Her insan genetik olarak belirlenmiş ve sadece kendine ait bir koku taşıyor ve karşı cinsle aramızda koku haberleşmesi oluyor. Bu haberleşme ise vücudumuzdan salgılanan ve 'feromon' denilen maddeler aracılığıyla oluyor. Aralarında koku uyumu olan çiftler daha mutlu bir birliktelik yaşıyor...

Hayatımızın aşkını vücudundan etrafa yayılan kokudan tanıyoruz. Çünkü koku uyumu, çiftleri birbirine yaklaştırıyor. Güzel kokular canlandırıyor, neşe, mutluluk veriyor. Kokusunu sevmediğimiz yerlere gitmek istemiyoruz. Bazı kokular hafızamızın gizli köşelerinde kalıyor, anılarımızı canlandırıyor.

Koku duyusunun cinsellikle ilişkisi var mı?Her insanın kokusu, parmak izi gibi farklı ve değişmiyor. Araştırmacılar koku ile seks arasındaki ilişkiyi incelerken feromonu keşfetti. İsim eski Yunanca geçirmek, aktarmak anlamına gelen ferein ve heyecan anlamına gelen hormon kelimelerinden oluşuyor. Feromon, çoğu canlıda burun boşluğunun orta bölmesindeki bir yerden algılanılarak beyne iletiliyor. Bazı araştırmacılar burun içerisindeki bu bölgeyi altıncı duyu olarak tanımlıyor. Bununla birlikte bölgenin işlevleri hálá kesin olarak anlaşılamadı.

Koku duyumuz eş bulmada nasıl rol oynuyor?
Her insan genetik olarak belirlenmiş ve sadece kendine ait bir koku taşıyor. Canlıların çoğunda vücutlar arasında bir koku haberleşmesi mevcut. Bu vücutlardan salgılanan ve feromon denilen maddeler aracılığıyla oluyor. Az önce söylediğimiz gibi her canlı türünün kendi feromonu ayrı ve sadece kendi türünü etkiler.

Feromonlar ne yapıyor ki aşık olunuyor?

Feromonlar burundan havayla beraber alınarak özel bir sinirle beyne iletiliyor. Bu uyarılar kişinin ruh halini ve davranış şekillerini etkiliyebiliyor. Bu sürecin ayrıntıları henüz kesin olarak saptanabilmiş değil. Ama örneğin yumurtlama dönemindeki kadınların erkeklere daha çekici geldiği yaygın bir gözlem. Sevgililerin sarılmalarına da Türkçede ‘koklaşmak’ diyoruz. Ayrıca ten uyuşmazlığı bahane edilerek yapılan ayrılıklar sık olabiliyor. Nasıl açıklanırsa açıklansın koku uyumunun çiftleri birbirine yaklaştırdığı, uyum ve mutluluk halini arttırdığı bir gerçek. Bu yüzden her iki tarafın da güzel ve etkileyici bulacağı bir koku bulmak koku endüstrisinin bitmez tükenmez arayışını oluşturuyor.



Farklı kokuların etkisi

* Gül: Aşk, muhabbet, sevgi duygusunu yükseltir. Kişiler arasında duygusal çatışmaları ve çalkantıları dinginleştirir.

* Tatlı: Kişinin çalkantılı duygularına dinginlik verir. Güven duygusunu yükselterek kendinizi duygularınızın akışına bırakabilmenizi sağlar.

* Sandal ağacı: Özellikle uzak doğuda bilinen ve kullanılan bu kokunun cinsel enerjiyi artırdığı düşünülmektedir. Aynı zamanda hayal gücünü de yükseltmektedir.

* Limon: Rahatlatıcı bir etkisi vardır. Sinirleri gevşetir, ferahlık verir.

* Yasemin: Mistik duyguları harekete geçirir duyuların artmasına ve kişilerin birbirlerini anlamasına yardımcı olur.

* Lavanta: Erkeklerin üzerinde daima cinsel gücü uyarıcı bir etkisi vardır. Şifa verici ve temizleyici olarak da kullanılır.

* Papatya: İnsanın içini hoş bir sevinçle doldurur. Saf duyguları harekete geçirir.

* Portakal: Parlak, neşeli ve yüceltici bir etkisi vardır. Güneş tarafından yönetilir, güneş gibi sıcak, mutlu bir parıltı verir.

* Limon otu: Ferahlık duymanızı sağlar. Limon otu coşku verici, iyimser, heyecan yaratan bir kokudur.
 
kişinin tenine göre kokunun değiştiğini duydum bide ben parfüm seçemeyenlerdenim,acaba en güzel koku hangisi diye sorsam bana neyi tavsiye ederdiniz ,hepinize misss gibi günler;)
 
ay aklımdan feromonlu parfümü çıkaramıyorum bir türlü rüyalarıma girecek gelsede bir an önce test etsem :1shok:
 
kişinin tenine göre kokunun değiştiğini duydum bide ben parfüm seçemeyenlerdenim,acaba en güzel koku hangisi diye sorsam bana neyi tavsiye ederdiniz ,hepinize misss gibi günler;)

evet, her insanda koku ayni kokmaz, tenimizin sicakligina göre degisir diye duymustum
size cok yakisan bi parfüm bende kötü bile koka bilirmis
 
Parfümler, görünmeyen ama baştan çıkaran en önemli aksesuarlardandır. Tek bir damlası bile çevredekileri büyülemek için yeterli. ıyi bir kokunun, onu kullanan kişinin karakterini yansıtması ise en belirgin özelliği. Bu yüzden bu kadar geniş bir koku yelpazesi içinde herkesin kendine uygun parfümü bulması, biraz zaman alan bir deneyim.

Parfüm alırken sorulması gereken 10 soru



1- Doğru parfümü nasıl bulursun?

Bir parfüm satın almanın en doğru zamanı sabah saatleridir. O süreçte henüz koku alma duygusu uyanıktır ve gündelik kokular henüz havaya karışmamıştır. Ama yine de burnun çok kolay yorulduğunu belirtmekte fayda var. Öyle ki, sadece üç koklamanın ardından aradaki farkı ayırt etmekte zorlanmaya başlar. Buna rağmen değişik notalar arasında altı kokuyu birbirinden ayırabilir. Bu yüzden uzmanlar koku duyumuzu yeniden temizlemenin en iyi yolunun taze bir kahveyle mümkün olabileceğini belirtiyor. Kahve aroması diğer tüm kokuları etkisizleştiriyor ve sonraki seçimlerin için sana yeniden fırsat yaratıyor.



2- Parfüm ne zaman ve nasıl kullanılmalı?

Uzmanlar, parfümün en ideal sürülme zamanının duş sonrası olduğunu belirtiyorlar. Hızlı kan dolaşımı dolayısıyla oluşan vücut ısısı, kokunun cilde daha kalıcı bir şekilde alınmasını sağlıyor ve aromasının değişmesini önlüyor. El bileğine sürülen parfüm ise ovuşturmanın etkisiyle molekülleri zarar gördüğü için koku kimliğini kaybediyor. Şu yöntemi de unutmamak gerek; kokuyu önce havaya sık, ardından oluşan koku bulutunun altında dur!



3- Parfümün en kalıcı olduğu bölgeler

Kokunun kalıcılığını uzatan en ideal vücut bölgeleri arasında şakaklar, iki göğüs arası ve kol içleri öne çıkıyor. Vücudun bu belirtilen bölgeleri kan damarlarının cilde en yakın olduğu yerler, dolayısıyla daha sıcaklar. Bu da kokunun bu bölgelerde mükemmel şekilde tende hapsedilmesini sağlıyor. Uzmanlar ayrıca kulak arkasına koku sürme alışkanlığının derhal değiştirilmesini tavsiye ediyorlar! Çünkü bu bölgede cilt daha fazla yağ üretiyor, o da kokuyla bir araya geldiğinde içeriğinin değişmesine yol açabiliyor.



4- Parfüm nerede saklanmalı?

Hepimizin parfümlerimizi sergilemeyi en sevdiğimiz yerlerden biri banyolar. Ancak bu aydınlık, sıcak ve nemli ortam, parfümün ömrünü kısaltıyor. En iyisi kapağı kapalı olarak nemsiz, serin ve karanlık bir yerde, örneğin dolapta ya da çekmecede saklamak... Hatta buzdolapları, parfümler için ideal yerler olarak tavsiye ediliyor.



5- Kokuları karıştırabilir miyiz?

Aslında her kokunun kendi içinde bir uyumu söz konusu. Birkaç farklı kokunun aynı anda kullanılması, hafif bir uyumsuzluk yaratabilir. Dolayısıyla her parfümün kendi kişiliği zarar görür ve ortaya kötü kokular da çıkabilir. Eğer parfümlerini karıştırarak kullanmak istiyorsan, en azından aynı koku ailesinden olmalarına dikkat edebilirsin. Örneğin; çiçek ya da taze kokular gibi...



6- Neden parfümler her tende farklı kokar?

Parfümler alkol, bir dizi aromatik yağ ve sudan oluşmaktadır. Bu yağlar ciltte buluştuğunda her ten tipine göre farklı reaksiyon gösteriyor. Bir tende hafif, diğer tende güçlü reaksiyonlar da kokuların farklı şekilde kokmalarına neden oluyor.



7- Gün içinde parfümü değiştirmek mümkün mü? Bunun için önceden mutlaka duş alınmalı mı?

Duş almak parfüm değiştirmek için mutlaka yapılması gereken bir eylem değil. Kokular yaklaşık dört saat içinde notalarının büyük kısmını kaybettiklerinden, bu süreden itibaren başka koku kullanmanda sakınca olmayacaktır.



8- Bir kokunun kalıcılığı ne kadardır?

Genel kural; bir parfümün alkol içeriği ne kadar fazlaysa kalıcılığı da o kadar uzundur. Saf bir parfümün koku konsantrasyonu yüksektir. Ancak düşük alkol oranına sahip kokuların en geç altı ay içinde tüketilmesi gerekmektedir. Eau de parfum ve eau de toilette, alkol oranı yoğun kokular olduğundan üç yıla kadar dayanabilir. Eğer parfümünün kokusu ve rengi değişmişse yapacağın tek şey onu atmaktır.



10- Parfümün tendeki kalıcılığı nasıl sağlanır?

Parfümün kalıcılığı cildin tipiyle yakından alakalıdır. Kuru ciltler kokunun aromatik içeriklerini yağlı ciltler kadar iyi muhafaza edemez. Bu yüzden parfümerilerde parfüm denerken, cildinin küçük bir bölgesine hafif yağlı ve kokusuz vücut losyonu sürüp parfümü bunun üzerine sık.


-alinti-
 
kesinlikle tatlı kokulara bayılıyorum ne aldıysam yerini tutmuyor kötükedihüso bence etkileyicide yani kötükedihüso
 
slm kıslar esmerım we sekerlı kokular tenıme daa ck gıdıo bende sewıorum tawsıye edeceklerım escape hotcouture foraway we promesssss ama yenı cıkanları dıllllll:enbuyukkk:
 
escape hotcouture foraway favoriler,mden hepside şuan mevcut güzel kokulardır ama bence 1 numara escada ( eskiden escape die aldığım parfümü artık escade die alıyorum :S )
 
Back