arkadaşlar 6 yıldır 20lik dişlerimden çekiyorum.. sag alt üst çıktılar ama sol alt üst beni mahfediyor. şu an ağzım açılmıyor.. yutkunurken bile zorlanıyorum. doktora gittigimde, dişlerin çekilmesi gerektiğini ve köklerinin kancalaşmış olması ve sinirlere yakın olmasından dolayı agzımda dudaklarımda kalıcı uyuşukluk olabileceğini söyledi. bende çektiremedim tabiki.. böyle bi durum yaşayan varmı?
arkadaşlar 6 yıldır 20lik dişlerimden çekiyorum.. sag alt üst çıktılar ama sol alt üst beni mahfediyor. şu an ağzım açılmıyor.. yutkunurken bile zorlanıyorum. doktora gittigimde, dişlerin çekilmesi gerektiğini ve köklerinin kancalaşmış olması ve sinirlere yakın olmasından dolayı agzımda dudaklarımda kalıcı uyuşukluk olabileceğini söyledi. bende çektiremedim tabiki.. böyle bi durum yaşayan varmı?
ben 4 yirmilik dişimide çektirdim böyle bişey yaşamadım çok şükür ama bu tür sıkıntılar yaşayanları duydum..bazı insanların diş kökleri sinirlere yakın olduğu için bu tür riskler olabiliyormuş.
Meraba canım, seninle aynı kaderi paylaşıyorum.Sol alttaki 20lik dişimi 5 ay önce çektirdim gömük olmasına ragmen sorun yaratmadı.Ama sağ alt cenemdekı diş artık ne biçim kancalaştıysa 2 ayrı doktor da aynı seyı soyledı eger çekilirse uyuşukluk kısmi felç gibi bi durumdan bahsetti.O kadar gozum korktukı cektıremıyorum bunu bıle bıle cektırmek cesaret işi bence.Son 4 gundur yana yakıla agrı cekıyorum bu sabah uykudan zıpladım agrı yuzunden sıstı dişim ama nasıl cektırıcem bılmıyorum.
Bu durumda olup ta cektıren arkadaslar varmı cok merak edıyorum?Sana da geçmiş olsun arkadasım
Oncelikle geçmiş olsun. Doktorunuz size olabilme ihtimalini söylemiş kesinlikle boyle kalıcı uyusukluk olacak diye bi kural yoktur. Bu uyusukluk olmayabilir yada olursa gecici de olabilir. Bircok hastada gorulebilen bir durumdur bu alt 20 yaş dislerinde. Eger bu 20 yas disiniz ağrı yapiyorsa durumu gormezden gelmeyin. Riskli bir islem ama cektirmenizde fayda var. Ilerleyen evrelerde Bogaz enfeksiyonu gibi iltihabi durumlar ortaya cikarabilir..umarim bir sorun yasamadan kurtulursunuz.